X-Google-Thread: 1045ba,291b5d3025a721d X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news2.google.com!news1.google.com!news3.google.com!news.glorb.com!newsfeed.pionier.net.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: [PIC] Klasztor /monastery/ Date: Mon, 24 Apr 2006 18:55:10 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 119 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1145897759 18021 82.139.165.143 (24 Apr 2006 16:55:59 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: Mon, 24 Apr 2006 16:55:59 +0000 (UTC) X-Priority: 3 /pl.rec.ascii-art: Eneuel C-Koordynaty: N 53�06'48", E 23�08'38", 1992 Arkedocja X-MimeOLE: Moje numery telefonu: 607 635935 i 85 7463797 Xref: g2news2.google.com pl.rec.ascii-art:855 "Eneuel Leszek Ciszewski" e2iac3$2fm$1@inews.gazeta.pl > > Je�li tworzy si� prawo, kt�re nakazuje p�aci� g�odnym dzieciom -- pomoc otrzymuje dziecko > > g�odne, bez �aski i bez poni�ania go, a obdarowuj�cy nie stawia si� w pozycji Boga, kt�ry > > arbitralnie decyduje o tym, komu da�, a komu nie da�. (kto ma prze�y�, a kto umrze� z g�odu) > Zauwa�, �e nawet w totalitarnych systemach cz�owiek, kt�ry w swym mniemaniu + jest krzywdzony przez w�adze, mo�e si� odwo�ywa� od postanowie� urz�dnik�w. > Ale mojej sprawy -- nie rozpatruje NIKT!! > Samul wyda� wyrok -- trzeba bezwzgl�dnie wykona�!!! Dzi�, gdy sobie zwiedza�em miasto, ;) podszed� do mnie znienacka jeden z moich Elt�w (na wszelki wypadek wyja�ni�, �e Elty to elektroniczne duchy a nazw� sw� bior� od skrzy�owania s�owa 'Elf' ze s�owem (; 'elektronika') i zauwa�y�, �e k�ami�, i to paskudnie. :) -=[ Saint Patrick ]=- 11/97 -- Jak to nikt? Kr�l rozpatruje Twoje za�alenia. :) .---. OA -- http://www.geocities.com/SoHo/7373/stpat.htm#morelep /.'"'.\ -- No, niby tak... \\ || /^\ ,_),-',' -- Jak to niby? A �mier� maturzyst�w? .'_|_'. ()` < | > || -- Kr�l upiek� dwie pieczenie na jednym ruszcie... \_____/ || {/a a\} || -- Nie dwie, ale kilkana�cie... {/-.^.-\} (_| .'{ ` }'-._/|;\ -- Wiesz, o co mi chodzi... / { } /; || | /`'-{ }-'; || | -- �e poprosi�e� ; `'=|{ }|=' _/|| | | \| |~| | |/ || | 0- o to, aby spali� dos�ownie �ywcem tych, kt�rzy b�d� |\ \ | | | ; || | ci� ci�gn�� lub pcha� do ,,rodzinnej firmy'' | \ ||=| |=<\ || | | /\_/\| | | \`-||_/ 1- oraz o to, aby chwyci� tego ca�ego , '-| `;'| | | | || unieruchomi�, ostrzela� piorunami dooko�a, jgs | |+| |+| | || ale tak aby mu nie tylko nie uczyni� �adnej | | | | | | || krzywdy, ale nawet aby nie przestraszy� go, | """ """ | || a jedynie pokaza� mu, na co ci� sta�, gdy | | || chcesz zademonstrowa� swoje mo�liwo�ci, |_ _ _ _ _ _| || i aby w przysz�o�ci si� ciebie nie ba�... |,;,;,;,;,;,| || `|||||||||||` || -- Tak! A Kr�l po��czy� to w jedn� katastrof� drogow�... ||||||||||| || `"""""""""` "" -- Ponadto Kr�la rozkazem, wbrew b�aganiom i mod�om ponad miliarda ludzi, Bia�y Pasterz umiera na 2 godziny i 23 minuty przed zbawcz� niedziel� -- pierwsz� po Wielkanocy -- upami�tniaj�c tym samym dat� Twoich urodzin... -- Niby tak, ale Bia�y Pasterz umiera tu� przed �wi�tem Mi�osierdzia nie dlatego, �e ja o to prosi�em, a dlatego, �e duchowie�stwo go przeklina�o i �yczy�o mu takiej �mierci... Ja o to nie prosi�em. :) -- No tak. Ale to ty nazwa�e� siebie Bia�ym Elfem, a polskiego papie�a Bia�ym Pasterzem, wi�c to ty ponosisz odpowiedzialno�� za tak� jego �mier�. -- Ja? -- Ty -- bo duchowie�stwo przeklina�o ,,tego bia�ego'', my�l�c �e s�usznie przeklina ciebie za to, co piszesz na pl.rec.ascii-art i nie tylko tu, a B�g -- B�g jest strasznie niedomy�lny... -- No i wreszcie nowy papie� przyj�� imi� Benedykta XVI, z pe�nymi tego konsekwencjami... -- Niby tak, ale ja nadal jestem bezrobotny i samotny... -- Niby tak, ale honorowy pra�at, kt�ry postanowi� Ci nakaza� w czasie spowiedzi powr�t do twoich rodzic�w i rodzinnej firmy, celem robienia pieni�dzy i p�acenia na ,,Ko�ci�'' -- najpierw znienacka odszed� od konfesjona�u, gdy kolej przysz�a na twoj� spowied�... -- No w�a�nie!! Czeka�em cierpliwie na swoj� spowied�, a tymczasem, Rabiczko, zamiast spe�ni� swoj� powinno��, po prostu wyszed�... Jak tak mo�na?! Czeka�em, czeka�em, a tu nic z tego nie wysz�o. Ola� mnie po prostu!!! -- Mo�e odszed� za potrzeb�? Trzeba by� wyrozumia�ym. Ksi�dz -- to tak�e cz�owiek... -- M�g� t� potrzeb� za�atwi� wcze�niej... -- No, a� wreszcie pra�at �w znienacka zmar�, niemal w trakcie odprawiania mszy �wi�tej... -- No w�a�nie -- najpierw odchodzi od konfesjona�u, p�niej odchodzi z tego �wiata... -- A ty by� wola� kolejno�� odwrotn� -- Proboszcz umiera nagle, cho� tyle razy zapewne powtarza� w modlitwach: 'od nag�ej i niespodziewanej �mierci -- wybaw nas panie'... Zmar�a tak�e Kr�lowa F, nie doczekawszy si� mojej wizyty, cho� bym przyjecha� na jeden telefon, aby si� z ni� po ludzku rozsta� na tym �wiecie... -- Gdyby ten telefon zadzwoni�... -- Dok�adnie... A ona -- si� tylko stale modli�a, to znaczy klepa�a r�a�ce, staraj�c si� ,,si�� ducha'' sprowadzi� mnie do E�ku, aby mnie upokorzy�... -- Czyli, jak powiada Klemens z Aleksandrii -- niekt�rych modlitw B�g po prostu nie wys�ucha. :) -- Dok�adnie tak. Cho�by�my odklepali milion Zdrowasiek... -- Czyli jednak przyznajesz, �e Kto� twoje za�alenia rozpatruje? :) -- Niby tak, ale nikt z ludzi. No -- i nadal jestem samotny i bezrobotny... E. :) Postscriptum: Mo�e przyb�d� jacy� ,,obcy' i b�d� tego szuka�, aby si� podeprze�... Pomog� im... ;) http://plonk.endemic.org/ I aby by�o jasne -- ten �w. Patryk nie jest moim Eltem. To jaki� Elf... Na dodatek z krwi i ko�ci... No... Mo�e i troch� bredz�... Elfy s� duchami, tylko duchami, nie maj� cia�, ale pono� po jakim� czasie ludzie zmartwychwstaj�... No i co zmartwychwstaje? Przecie� nie dusza -- jest albowiem nie�miertelna. :)