X-Google-Thread: 1045ba,291b5d3025a721d X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news2.google.com!news3.google.com!news.glorb.com!newsfeed.pionier.net.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: [PIC] Klasztor /monastery/ Date: Sun, 9 Apr 2006 19:22:21 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 134 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1144603840 28372 82.139.165.143 (9 Apr 2006 17:30:40 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Sun, 9 Apr 2006 17:30:40 +0000 (UTC) /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-MimeOLE: Moje numery telefonu: 607 635935 i 85 7463797 X-Priority: 3 X-User: eneuel C-Koordynaty: N 53�06'48", E 23�08'38", 1992 Arkedocja Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:834 "Vitro" e1b3il$qec$1@atlantis.news.tpi.pl > Eneuela Leszka uprasza si� o uprzejme powstrzymanie komentarzy na > temat Ko�cio�a Rzymskokatolickiego wywo�anych chrze�cija�sk� wymow� > powy�szego obrazka. A inni mog� komentowa� ten Ko�ci�? :) To chyba si� nazywa dyskryminacja... Ma szcz�cie nie mam zamiaru pisa� ani o tym Ko�ciele, ani o innym... Co innego o kap�anach i duchownych... O tych ch�tnie napisz�. :) Gdy by�em dzieckiem, i znajdowa�em si� pod troskliw� opiek� moich rodzic�w -- ci kupowali mi nowe spodnie, gdy stare mia�y dziury. Z butami by�o gorzej, bo nawet dziurawych but�w na nowe nie chciano mi ,,wymienia�''. Rozwi�zaniem problemu but�w by�y (niezwykle rzadkie) wizyty moich rodzic�w u znajomych moich rodzic�w -- przed tak� wizyt� ojciec kupowa� mi nowe buty, aby nie ,,�wieci� oczami'' przed swymi znajomymi... Gdy si� usamodzielni�em, kap�ani Ko�cio�a rzymskokatolickiego (przymiotniki zazwyczaj piszemy ma�� liter�) nam�wili mnie do po��czenia moich si� z si�ami rodzic�w (przez co zaniedba�em swoje �ycie osobiste i swoj� tak zwan� karier� zawodow�) a gdy ci moi rodzice wyrzucili mnie z domu, przed pi�ciu laty, owi kap�ani udaremnili mi powr�t do normalnego �ycia, aby w ten spos�b zmusi� mnie do ,,obj�cia w posiadanie'' ,,rodzinnej firmy'' i p�acenia pod naciskiem pieni�dzy na ten�e Ko�ci� rzymskokatolicki... Od pi�ciu lat jestem bezrobotny, przez kilka miesi�cy niedojada�em, pomocy jakiejkolwiek od duchownych w tym smutnym dla mnie czasie nie uzyska�em... Ca�y miniony tydzie� przesiedzia�em w mieszkaniu z powodu w�z��w ch�onnych (zw�aszcza jednego) i chorych zatok. Ju� chory ,,zalicza�em'' uroczysto�ci zwi�zane z rocznic� �mierci polskiego papie�a i niestety sta�o si� jak si� sta�o... Podobnie by�o przed rokiem, gdy by�y uroczysto�ci pogrzebowe, ale w�wczas wyszed�em z mieszkania zupe�nie zdrowy, :) a przed tygodniem nie... (pono� Stalin tak�e zabija� po swej �mierci) No i poodzywa�y si� u mnie teraz dawne choroby, w tym zatoki i stawy, g��wnie kolanowy... Te choroby, kt�re mia�em przed laty, gdy znajdowa�em si� pod troskliw�_inaczej opiek� moich rodzic�w... Jedynym rozwi�zaniem, poza oczywi�cie moj� �mierci�, jest zatrudnienie mnie na uczelni, b�d� na uczelniach i pozwolenie na prowadzenie takiego �ycia, kt�re mi s�u�y, a nie ,,normalnego''... Niestety na takie �ycie zgody nie udzielali dot�d duchowni wiadomego Ko�cio�a... W ostatnich dniach chyba ich op�r zmala�... Daj Bo�e, aby pogodzili si� na zawsze z tym, �e powr�c� do pracy... Zgodnie z Twoj� pro�b� -- o samym Ko�ciele rzymskokatolickim (czyli o miliardowej spo�eczno�ci ludzkiej) pisa� w tym po�cie nie b�d�. Dodam tylko, �e u mnie choroba zatok (sprzed 23 lat) spowodowa�a trwa�e uszkodzenie s�uchu w uchu prawym... No i teraz chyba czas na ucho lewe. ;) Dzisiejszy dzie� jest mokry, s�o�ca nie ma i ka�dy gwa�towniejszy ruch g�owy wywo�uje u mnie wra�enie takie, jakby mi wyrywano wszystkie g�rne z�by trzonowe i przedtrzonowe... Niby ostry stan zatok (a dok�adniej jednej z nich) mam za sob�, ale je�li w kr�tkim czasie nie powr�c� do pracy -- stan mego zdrowia mo�e ulec drastycznemu pogorszeniu... Na razie zaopatrzy�em si� w spore zapasy witaminy C -- w owocowych sokach i nie tylko w sokach. Pono� pomaga to w walce z przezi�bieniami. Niestety stan og�lny mojego zdrowia jest fatalny... Po prostu potrzebuj� normalnego �ycia, normalnych wakacji, normalnej rodziny itd... Niestety, aby za�o�y� rodzin� -- warto ;) mie� sta�� prac� i �y� w swoim naturalnym �rodowisku... __________________________ ///////////// '. Aby by�o jasne -- od pi�ciu lat �yj� KOMPLETNIE SAM, co ma mi dopom�c .' w podj�ciu jedynie s�usznej decyzji -- powrotu do ,,rodzinnej firmy''. ;) .' Notabene firmy, kt�rej od oko�o 13 miesi�cy ju� nie ma. :) .' ____________________________________________________________________.' .' | Tak wygl�da w skr�cie wolno�� wyboru w katolickiej Polsce. :) '. To by�a dobra wiadomo�� dla Samula -- dzisiejszego inkwizytora. Teraz z�a: -- nadal m�odo wygl�dam -- nadal mam ,,k�opoty'' z :) nadpotencj� ;) (niemal ci�gle mi stoi, zamiast wisie�; jak tak dalej p�jdzie -- wyci�gniesz kopyta, a ja o�eni� si� mimo swego wieku) -- nadal b�yskawicznie si� regeneruj�, co sprawdzi�em parz�c sobie gor�cym mlekiem (ko�uszkiem z mleka) podniebienie,kt�re po dw�ch bodaj�e dniach si� z�uszczy�o i teraz jest ju� prawie normalne (jeszcze troch� �liskie) BTW -- zastanawia�em si� nad tym, co uczyni�: -- wyplu� parz�cy i smaczny ko�uszek -- po�kn�� -- delektowa� si� smakiem i nie zawraca� g�owy poparzeniami i przypomnia� mi si� w�a�nie Jezuita, o kt�rym pisa�em... I przypomnia�a mi si� jego nauka, m�wi�ca o tym, �e duchowie�stwo przypomina troch� �ywy, z�o�ony z kom�rek organizm: -- pojedyncze kom�rki umieraj�, ale pozostaje �ywa tkanka (kt�re te� mo�e umrze�, a jednak �mierci organizmu nie spowoduje -- itd...) No i postanowi�em rozkoszowa� si� smakiem parz�cego ko�uszka... Kilkadziesi�t godzin niezno�ny b�l dawa� si� we znaki... Podniebienie spuch�o... Bola� ka�dy dotyk... Nawet j�zyka... P�niej zjada�em �uszcz�ce si� resztki poparzonej sk�ry (to chyba sk�ra) a� wreszcie pojawi�o si� nowe, �liskie, �mieszne, wkl�s�e nienaturalnie, podniebienie... A dzi� jest ju� prawie normalne... Pewnie za kilka godzin pozostanie po poparzeniu tylko wspomnienie Jezuity... No -- i zmodyfikowane metody walki... Ciekawe jak wypad�o dzisiaj to, co przygotowa�em �wietlickiemu... To jak ze zrzuceniem bomby atomowej: Niby wiadomo, �e skutki s�, ale fajnie by by�o je zobaczy� w�asnymi oczami... :) Z tego, co zrozumia�em, m�g�bym zabi� tysi�ce ksi�y,nawet biskup�w i kardyna��w, ale z g�upot� ich bym w taki spos�b nie wygra�... O to wszystko wiem dzi�ki owemu Jezuicie, kt�rego pisowni nazwiska i tak nie potrafi� zapami�ta�.... BTW: Chyba mi si� poprawi�a pami�� -- bo potrafi� zapomina� to, o czym pami�ta� nie chc�... :) E. :) Postscriptum: Kolbe zbudowa� klasztor za g�r�, kt�ra skierowa�a uderzeniow� fal�, powsta�� po wybuchu bomby uranowej, nad budynek... :)