X-Google-Thread: 1045ba,9dff07b03a277dff X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news3.google.com!news4.google.com!news.glorb.com!newsfeed.pionier.net.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Pro=B6ba_o_ulepszenie_ASCI-Logo?= Date: Wed, 5 Apr 2006 01:01:43 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 181 Message-ID: References: <179b.00000086.4427b4d5@newsgate.onet.pl> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1144191764 27061 82.139.165.143 (4 Apr 2006 23:02:44 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Tue, 4 Apr 2006 23:02:44 +0000 (UTC) /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-MimeOLE: Moje numery telefonu: 607 635935 i 85 7463797 X-Priority: 3 X-User: eneuel C-Koordynaty: N 53�06'48", E 23�08'38", 1992 Arkedocja Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:831 "Eneuel Leszek Ciszewski" e0umb2$m01$1@inews.gazeta.pl > > Co prawda nie jestem tu odkrywczy (przede mn� by� co najmniej jeden Jezuita, kt�ry > > to odkry� i ukaza� �wiatu, a kt�rego nazwiska nie potrafi� sobie przypomnie� nawet > Mo�e nie tyle samego nazwiska, co dok�adnej pisowni tego� nazwiska. Szukajcie a znajdziecie: http://www.gandalf.com.pl/b/chardin-rozum-i-wiara/ http://encyklopedia.interia.pl/haslo?hid=107752 http://encyklopedia.interia.pl/haslo?hid=68605 Pierre Teilhard de Chardin (1881-1955) -- http://www.teilhard.org/ Z necyklopedii PWN -- http://encyklopedia.pwn.pl/74389_1.html Pogl�dy Teilharda de Chardin wywo�ywa�y spory w �rodowiskach teolog�w, filozof�w i naukowc�w, w�r�d kt�rych maj� one zar�wno zdecydowanych zwolennik�w, jak i przeciwnik�w; 1962 Kongregacja �wi�tego Oficjum og�osi�a ostrze�enie przed wieloznaczno�ciami i b��dami teilhardyzmu., podobne ostrze�enie zosta�o powt�rzone 1982 przez Kongregacj� Doktryny Wiary z polecenia Jana Paw�a II. -==- W opinii publicznej Jan Pawe� II pot�pi� metody �wi�tej Inkwizycji. (czyli izolowanie od spo�ecze�stwa ludzi niewygodnych w�adzom Ko�cio�a rzymskokatolickiego -- od areszt�w domowych a� do palenia takowych niewygodnych ludzi �ywcem na stosie) > W�wczas nie kojarzy�em nazwiska z osob� w og�le. By� mo�e > dlatego, �e nie przywi�zywa�em uwagi do nazwisk czy nazw. > > > OA: > > > .---------------------------. > > > | ASCII Art | > > > `___________________________' > > > \o/ \o/ \o/ > > > | | | > > > / \ / \ / \ > > > > > > troje ludzi trzymaj�cych tematyk� > > > grupy pl.rec.ascii-art (alegoria) Mnie duchowni tego� Ko�cio�a oddali pod wy��czn� ,,opiek�'' moich rodzic�w i mojej rodzonej siostry, kt�rych przed nastu laty wyci�gn��em z n�dzy moralnej i materialnej. -- Najpierw nam�wili mnie do wsp�pracy z nimi, -- p�niej namawiali do rezygnacji z pracy nie{ }�yj�cy ju� honorowy pra�at, ksi�dz Stanis�aw Rabiczko da� mi nawet swego czasu 200 z�otych na wyjazd do Cz�stochowy, gdzie mia�bym spr�bowa� �ycia zakonnego (oczywi�cie pieni�dze te mu odda�em) ciekawostk� jest, �e nie da� mi ani grosza, gdy przymiera�em z g�odu w 2003 roku Samul wielokrotnie dawa� mi do zrozumienia, �e powinienem wst�pi� do zakonu, a tak�e kilkakrotnie powiedzia� mi o tym wprost ale dla r�wnowagi -- znalaz� si� i taki, kt�ry mnie odwodzi� od tego; to Benedykt z Kleosina, o kt�rym tutaj pisa�em -- przekonali tak zwane otoczenie, �e dobrze mi si� wiedzie z rodzicami i siostr� -- a� pok��cili mnie z rodzicami, wykorzystuj�c ,,odwieczne'' ci�goty moich rodzic�w i oddali mnie pod ich ,,opiek�'' oraz pod ,,opiek�'' chorej na schizofreni� siostry, abym zosta� zabity (w sensie dos�ownym, a dok�adniej na przyk�ad utopiony) przez moich najbli�szych i tutaj duchownych opuszcza szcz�cie, cho� pope�ni�em ca�� mas� b��d�w, dzi�ki kt�rym powinni ju� dawno ze mn� wygra� :) Pozostaje pytanie: Dlaczego duchownym tak mocno zale�y na tym, abym nie pracowa� na uczelni? Oczywi�cie nie wszystkim duchownym (bo nie jestem gro�ny dla tego� Ko�cio�a) ale Samulowi. A dlaczego? Bo tam s� studentki. :) Czy Samul, (; jak na ksi�dza przysta�o ;) zakocha� si� we mnie i m�ci si� z powodu swego odrzucenia, czy wr�cz przeciwnie: zosta� ksi�dzem, aby si� dobrze naje�� i m�ci si� na mnie za to, �e omin�y go kobiety -- trudno mi zgadn��. :) A dlaczego w to, na czym zale�y Samulowi, zaanga�owali si� inni duchowni i duchowne? Dlatego, �e duchowie�stwo -- to spo�eczno�� podobna do owadziej: Gdy jeden z nich si� z kim� ,,bije'' -- automagicznie wch�ania do walki ca�� reszt�, przede wszystkim za� najg�upszych, jako �e to oni w�a�nie s� najbardziej podatni na ,,czucia modlitewne'' i to oni w�a�nie najch�tniej wymadlaj� takowe ,,czucia modlitewne'', tworz�c trudne do pokonania, lawinowo narastaj�ce, sprz�enie zwrotne dodatnie, przed kt�rym ratuje jedynie Rozum. (Mo�e ratuje B�g, ale przez Rozum) I tutaj proste spostrze�enie: By� mo�e taki Pierre Teilhard de Chardin by� po prostu wystarczaj�co m�dry, aby nie zosta� ,,w por�'' zabitym, podczas gdy wielu oponentom Ko�cio�a m�dro�ci zabrak�o? :) Mnie ratuje jak dot�d �mier� :) i og�lnie strach przed ni�, jako :) �e jestem Dzieckiem �mierci. Niestety trac� wci�� czas. OA: http://www.fauxascii.com/ascii/pr0n/barberella.html __ .-' `|-. .'.-`\ | _\ /|/| _--=-\ \ //_/\/ \/ | | |/|_.- .=| |_ -. |_// | \o \o\ | `-| O _-' __/ | .\ ||_ `-. | .--/ .'_.'/ _-/ .--. | _\ /O \|/ _.\ .'-'| | | | \ \__//-' // .' ./.-.| .'/\ | \ \\ \ `.____/|- //| / /./ | | .\.` \ \ __ \ \ -// .' .// / \\ | \`\ `| // C/ / /./ ./ _.'_.'\ | | ;\| |/ .//__ / .' _-' /|:...;;:: / / // `- | .' _.--''/;-::;;;.-/ ././\//__ \ \| /' \ :::::;;/ / / / |\/ | | \| `-. /:::::;/ |\-\-_ /' .' `-__-. .--.::;| //_ | \__./ \ \ / \.;\ /// \| / | \ | \/ |;\///-_- - |\ \ \ || |-' .-' | \ | \ |\ / __) | | | | | `-.__./ ___) | \ | | | | .' __) | \ / | _-' |_| | `\ / | ' .`-' \ `' | _-' .-'\ | _'| j .' _.\ \ _-' / / .-:;;;\ `' | / /:::---'\ |\___..-' /.' \ |\::;;;/ / _--' . /\ \:;;/ /_-' . / \ \:/ .' | / \ / | / \ / :F_P: ' . \/ / / / / . / / / / ./ / / / / | /' | | /' Tw�r Bo�y, do kt�rego dost�pu :) broni� mi rzymskokatoliccy s�ydzy Bo�y. B�g Ojciec nakaza� ludziom, aby byli p�odni i nape�niali Ziemi�. �wietlicki, Karmelitanki Bose i sp�ka ;) broni� mi powrotu do pracy na uczelni, abym przypadkiem nie zapozna� tam jakiej� panienki, z kt�r� bym za�o�y� rodzin�. Chrystus nakaza� g�osi� �wiatu ewangeli�. �wczesny papie� wykl�� Lutra, poniewa� Luter postanowi� przet�umaczy� Pismo �wi�te na j�zyk niemiecki i postulowa� t�umaczenie tego� pisma na j�zyki narodowe, aby by�o zrozumia�e dla mas... Tyle tylko, �e Luter by� ode mnie m�drzejszy, o�eni� si� (chyba z zakonnic�) i realizowa� oba ww. nakazy, a nawet da� pocz�tek religii, kt�ra nie jest ,,z definicji'' oaz� homoseksualizmu. :) ,,Pozdrawiam'' ksi�y, biskup�w i kardyna��w, zakonnice i zakonnik�w, wszelkiej ma�ci apologet�w i teolog�w oraz osoby typu ,,�wieckich braci Bonifratr�w'', :) �yj�cych dostatnio z moich pieni�dzy, podczas gdy ja cierpi� n�dz� i samotno��. Ze szczeg�lnym ,,pozdrowieniem'' zwracam si� do tych z nich, kt�re i kt�rzy s� pedofilami i homoseksualistami, czego im �wi�ty in spe papie� nie zabrania�. :) E.