X-Google-Thread: 1045ba,9dff07b03a277dff X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news1.google.com!news4.google.com!news.glorb.com!newsfeed.pionier.net.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Pro=B6ba_o_ulepszenie_ASCI-Logo?= Date: Tue, 4 Apr 2006 21:23:15 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 82 Message-ID: References: <179b.00000086.4427b4d5@newsgate.onet.pl> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1144178605 25656 82.139.165.143 (4 Apr 2006 19:23:25 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Tue, 4 Apr 2006 19:23:25 +0000 (UTC) /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-MimeOLE: Moje numery telefonu: 607 635935 i 85 7463797 X-Priority: 3 X-User: eneuel C-Koordynaty: N 53�06'48", E 23�08'38", 1992 Arkedocja Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:828 "Vitro" e0ubsf$nrj$1@atlantis.news.tpi.pl > > ... mocno, widz� �e jeste� kolejn� osob� kt�r� bardzo :) bol� skr�cenia > > w zdaniach, chc� tylko zauwa�y� �e w internecie to norma z braku > > czasu... heh... > Moim zdaniem Eneuel ma racj� [�o�! chyba po raz pierwszy to > powiedzia�em!]. Usenet to nie jest jaki� chat wp.pl albo czwartorz�dne > forum internetowe; poza niekt�rymi grupami j�zyk nale�y *w miar� > mo�liwo�ci* szanowa� i dba� o jego czysto�� (je�li si� potrafi). Dzi�ki za s�owa uznania. J�zyk i inne warto�ci warto szanowa�[, o ile si� potrafi]. Niekt�rzy [ludzie] nie szanuj� �adnych warto�ci: Na przyk�ad duchowie�stwo Ko�cio�a rzymskokatolickiego, kt�re nie szanuje nawet warto�ci, jak� jest ludzie �ycie, dbaj�c jedynie samo o siebie, jako o z�o�ony organizm -- z�o�ony z pojedynczych ludzi, kt�rzy nic nie znacz�, podobnie jak nic nie {} znacz�cymi s� pojedyncze kom�rki w organizmach ludzi, zwierz�t, czy ro�lin... Nawet te niby najcenniejsze -- kom�rki nerwowe m�zgu -- nie znacz� nic, jako kom�rki pojedyncze i jako takie nie przedstawiaj� dla organizmu �adnej warto�ci. Podobnie i cz�owiek, kt�ry my�li samodzielnie, stanowi dla tego� duchowie�stwa element zb�dny lub nawet szkodliwy, z kt�rym nale�y walczy� lub kt�ry nale�y odseparowa�. Co prawda nie jestem tu odkrywczy (przede mn� by� co najmniej jeden Jezuita, kt�ry to odkry� i ukaza� �wiatu, a kt�rego nazwiska nie potrafi� sobie przypomnie� nawet z googlami) lecz to moje w�asne odkrycie, ,,dokonane'' na podstawie moich w�asnych obserwacji i spostrze�e�. By� mo�e wspomniany tutaj Jezuita wywiera na mnie jaki� wp�yw, zwa�ywszy na komunikacj� dusz ludzi �yj�cych w ciele i umar�ych, zwan� >>�wi�tych obcowaniem<<, ale przecie� odkrycie jest moje. I abym do niego doszed� -- by�a potrzebna �mier� maturzyst�w w autobusie pod Je�ewem, z ko�ca wrze�nia ubr. i moje prze�ycia. Ciekawostk� jest, �e Jezuita ten t�ucze si� po mojej g�owie od niepami�tnych lat. Nawet na egzaminie z filozofii dr Wrona mnie o niego pyta�. Nauk� i posta� w og�le, zna�em od lat, ale nie kojarzy�em z ni� nazwiska, wi�c egzamin wypad� ,,cienko''. :) Nazywanie duchownych tego� Ko�cio�a mordercami sensu niema -- trudno przecie� nazwa� morderc� kogo�, kto przycina sobie paznokcie lub w�osy, albo si� nawet depiluje... Tak i ja dla ,,dostoje�stwa'' jestem tylko zb�dnym, a mo�e nawet szkodliwym elementem, kt�rego po prostu nale�y si� pozby�, nie za� samodzielnym cz�owiekiem. Gdyby pod Je�ewem nie dosz�o do spalenia nastolatk�w, ale dosz�o by do �mierci stu, czy nawet tysi�ca ksi�y -- �mier� ta niczego by nie przynios�a, podobnie jak i �mier� kom�rek poparzonej sk�ry, kt�re szybko zostan� wymienione innymi. Zawsze mnie interesowa�a odpowied� na pytanie: Dlaczego niepos�usznych, czy po prostu my�l�cych, ludzi w�adze Ko�cio�a rzymskokatolickiego izolowa�y, wyklina�y, czy zsy�a�y do Azji, a nie mordowa�y. By� mo�e moje �ycia przyniesie mi odpowied� na to pytanie. Na pewno nie pi�te przykazanie Boskie sta�o na przeszkodzie (albowiem nauka tego� Ko�cio�a mocno je rozbudowa�a, przez co jest ono �amane przez duchownych tego� Ko�cio�a znacznie wcze�niej, ni� z chwil� pozbawiania kogo� �ycia biologicznego w sensie dos�ownym) czy jakiekolwiek wzgl�dy humanitarne b�d� racjonalne. Moje �ycie wskazuje na to, �e po prostu duchowni nie maj� (i nie mieli) si� na zabijanie swych przeciwnik�w, czyli ludzi my�l�cych niezale�nie., dlatego pozostawali na zsy�kach, izolowaniu, wyklinaniu, o�mieszaniu itp... Kto wie, jaki los spotka�by Miko�aja Kopernika, gdyby cz�owiek ten nie by� a� tak bogaty i silny. :) > A tak w og�le to b�agam, do��czajcie Ob. ASCII *do ka�dego posta*. > Trzymajcie si� tematyki grupy. Grupa od samego pocz�tku mia�a mie� charakter nieco odbiegaj�cy od charakteru innych grup. > OA: > .---------------------------. > | ASCII Art | > `___________________________' > \o/ \o/ \o/ > | | | > / \ / \ / \ > > troje ludzi trzymaj�cych tematyk� > grupy pl.rec.ascii-art (alegoria) E.