X-Google-Thread: 1045ba,c2346c29fc1ec59f X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news4.google.com!border1.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.icl.net!newsfeed.fjserv.net!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.atman.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Tusk=2C_Kaczy=F1ski_i_Borowski._:=29_?= Date: Thu, 13 Oct 2005 16:38:49 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 58 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1129214342 1860 82.139.165.143 (13 Oct 2005 14:39:02 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Thu, 13 Oct 2005 14:39:02 +0000 (UTC) /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-MimeOLE: Moje numery telefonu: 607 635935 i 85 7463797 X-Priority: 3 X-User: eneuel C-Koordynaty: N 53�06'48", E 23�08'38", 1992 Arkedocja Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:796 "Raf256" mtco13-msn.ln1@raf256.com > > Rozpacz wywo�ana kl�ska Twojego faworyta? :) > > Ja czekam na oficjalne wybory, a raczej na ich zatwierdzenie. > > Inna sprawa, �e mnie jest oboj�tne, kto b�dzie rz�dzi� tym pa�stwem. > NIestety socjalista kaczy�ski wygra, bo komuchy g�osuj�ce na SLD teraz > zag�osuj� na niego w 2giej turze _ _| |_ I okazuje si�, �e raczej nie. :) |_| |_| Borowski przestrzega przed Kaczy�skim i przed programem PISu. ;) Chodzi o konkretne poprawki, kt�re PIS ma pono� ochot� wprowadzi�. Je�li Borowski m�wi prawd� (a ja niestety ma powody do tego, aby w to wierzy�), duchowie�stwo i ca�y lud odkupionych miast i wsi zamierza pog��bi� r�nice pomi�dzy najbiedniejszymi i bogatymi w Polsce. Ja oczywi�cie (; mia�bym wyb�r ;) pomi�dzy nieistniej�c� ,,rodzinna firm�'' i n�dz�. I oczywi�cie wybra�bym swoj� drog�, :) kt�rej duchowie�stwo mi nie proponuje :) i kt�rej nie przewiduje. (ale kt�rej si� obawia? -- troch� g�upie) Ciekawe, czy to pog��bianie r�nic pomi�dzy Polakami najbiedniejszymi (jak mniemam niep�ac�cymi na ,,Ko�ci�'') i bogatymi (w�a�cicielami firm p�ac�cych na ,ko�ci�''?) jest jak�� zemst� na narodzie polskim? :) Ja p�aci�em latami na Radio Maryja, przez kt�re teraz popierany jest PIS i ani nie zamierzam p�aci� na to radio, ani na ,,Ko�ci�'', ani nie b�d� popiera� w wyborach prezydenckich Kaczy�skiego, jako �e ,,Ko�ci�'' nie tylko odwr�ci� si� ode mnie, gdy popad�em w k�opoty finansowe, ale wr�cz (w osobie �wietlickiego :) i Karmelitanek Bosych ze Szczecina) rozpocz�� ze mn� wojn�, gdy ledwo �y�em i domaga�em si� pomocy od tego� ,,Ko�cio�a''. Samula nie wliczam -- bo to cz�owiek chory na umy�le i dla mnie niegro�ny. :) (c� znaczy jego wojna ze mn�, skoro nie powoduje ona prawie �adnych skutk�w?) Natomiast inni ksi�a wywracali mi �ycie od d�ugiego czasu i chyba po prostu tak maj�, :) czyli po prostu nie potrafi� �y� w zgodzie ze zdrowym rozs�dkiem i Bogiem, :) wi�c i ich nie mog� tutaj (czyli do tej wojny) wlicza�. :) (trudno powiedzie�, �e kot ze mn� prowadzi wojn�, skoro drapie meble; kot po prostu taki jest -- drapie meble niezale�nie od tego, co my�li ;) o ludziach) Oczywi�cie codziennie prosz� Boga o ukarania duchowie�stwa rzymskokatolickiego za nieudzielenie mi pomocy i nie zamierzam przesta�, chyba �e duchowni ze mn� si� pogodz�. :) Przypominam, �e duchowie�stwo zbiera ,,od zawsze'' pieni�dze od ludzi (takich jak ja) tak�e w tym celu, aby udziela� pomocy potrzebuj�cym, a nie tylko w tym, aby obrasta� w dostatki i prowadzi� (na przyk�ad ze mn�) wojny. :) ewentualne ,,odszkodowanie'' w postaci ,,wymodlenia'' ;) �ask dla ,,rodzinnej firmy'' -- oczywi�cie mnie nie interesuje i nie zainteresuje. :) OA na g�rze. :) -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' leszekc@@alpha.net.pl '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;, .;. . .;\|/....