X-Google-Thread: 1045ba,e645bb6f1efc9629 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news1.google.com!proxad.net!212.101.4.254.MISMATCH!solnet.ch!solnet.ch!newsfeed01.sul.t-online.de!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Podrzucam... Date: Mon, 10 Oct 2005 12:35:17 +0200 Organization: CI TASK http://news.task.gda.pl/ Lines: 126 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news.task.gda.pl 1128940798 4934 82.139.165.143 (10 Oct 2005 10:39:58 GMT) X-Complaints-To: abuse@news.task.gda.pl NNTP-Posting-Date: Mon, 10 Oct 2005 10:39:58 +0000 (UTC) X-Organization-Notice: Organization line has been filtered X-MimeOLE: Moje numery telefonu: 607 635935 i 85 7463797 C-Koordynaty: N 53�06'48", E 23�08'38", 1992 Arkedocja X-Priority: 3 /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-Original-Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:789 "Doman" didbku$4gg$1@213.241.34.186 > http://wobiektywie.republika.pl/urzad_miejski.html Cholera... Ooops... Przepraszam... Ponios�o mnie... Tyle czasu spa�em, a tu tymczasem morze podesz�o a� pod Wroc�aw... Co za czasy... Teraz zaczynam wierzy�, ;) �e mog� by� elektrykiem, skoro przespa�em kolejn� epok� lodowxow�... Gorzej, je�eli si� oka�e, �e te zdj�cia nie s� autentyczne, gdy� w�wczas ponownie zw�tpi� i zauwa��, �e zapewne tamten kierowca autobusu, kt�ry doprowadzi� do tego straszliwego wypadku pod Je�ewem -- by� z powo�ania kim� innym, a kierowc� zosta� w wyniku modlitewnego dogniatania... Ciekawe, ile ja bym ludzi popali�, jako elektryk... Aby by�o jasne: M�j ojciec ma uprawnienia do budowy i projektowania linii do napi�cia bodaj�e 30 kV, :) wi�c pole do popisu w paleniu ludzi �ywcem -- jest! Nawet je�li nie 30 kV -- chodzi o tak zwane �rednie napi�cia, kt�re pali� ludzi potrafi... Ciekawe, czy po takowym wypadku tak�e duchowie�stwo zarz�dzi�oby koncert w farze ku pami�ci popalonych. Kiedy�, na tej grupie, pisa�em o Requiem Mozarta... Wspomnia�em w�wczas o moim nauczyciele angielskiego z og�lniaka... Asio�ecka t�umaczy�a... 'foresaken'? W trakcie tak zwanej kol�dy -- ksi�dz nakry� mnie przy s�uchaniu mozartowskiego Requiem i zauwa�y�, �e to strasznie do�uj�ce... Taki los, takie �ycie i taka �mier�, jak W A Mozarta... Odpar�em mu, �e zapewne ka�dy cz�owiek by wola� by� Mozartem, ni� przeci�tniakiem. :) Duszpasterz da� mi w�wczas do zrozumienia, �e niekoniecznie ka�dy... :) Dzi� o 19, w bia�ostockiej farze koncert: Requiem Mozarta. :) Wolfganga Amadeusa Mozarta... Mo�na by�o na czas pomy�le� o wyrywanych uszczelkach okien i m�otkach -- kiedy� by�o to chyba obowi�zkowe wyposa�enie nawet autobus�w miejskiej komunikacji... Dlaczego samochody stan�y w p�omieniach? Kto je podpali�? Ano B�g je podpali�: W trakcie czo�owego zderzenia tak ci�kich pojazd�w jad�cych z tak du�� szybko�ci� po prostu wydziela si� du�o ciep�a... Fizyka szko�y podstawowej. Zasada zachowania p�du i zasada zachowania energii. Ta pierwsza m�wi o tym, �e samochody si� zatrzymaj� w miejscu -- je�li jad� z t� sam� szybko�ci� i maj� t� sam� mas�... Druga -- o tym, �e energia kinetyczna zwi�zana z ruchem pojazd�w zmieni si� w inn�; w praktyce niemal wy��cznie w kinetyczna wewn�trzn�, zwan� ciep�em, czyli podniesie si� temperatura otoczenia, czyli temperatura samochod�w bior�cych udzia� w zderzeniu... Kowal potrafi uderzeniami m�otka -- rozgrza� do czerwono�ci podkow� czy inny kawa�ek metalu. :) Dlaczego nie dosz�oby do zapalenia, gdyby autobus zderzy� si� czo�owo z lekkim samochodem osobowym? Poniewa� pierwsza zasada (zachowania p�du) m�wi o tym, �e nie dosz�oby do gwa�townego zatrzymania obu pojazd�w, czyli (druga zasada, zasada zachowania energii) nie dosz�oby do gwa�townej zamiany energii kinetycznej (zwi�zanej z ruchem pojazd�w) w energi� kinetyczn� wewn�trzn�, zwan� ciep�em... Innymi s�owy pisz�c: B�g dokona� podpalenia obu samochod�w, i to na d�ugo, zanim r�kami ludzkimi te samochody zbudowa�, bo ju� w trakcie budowania praw rz�dz�cych wszech�wiatem... Ewentualne polewania benzyn� i dopalenia -- nie by�y tutaj potrzebne... Samo zderzenie tych samochod�w w tych warunkach wystarczy�o... To samo chyba zauwa�yli stra�acy, :) gdy uporczywie szukano stosownych kanistr�w z benzyn�, kt�rej pono� u�yto do podpalenia tych samochod�w... -=- 07 pa�dziernika 1993 roku zarejestrowa�em sw�j pierwszy w moim �yciu samoch�d. Od tej pory rokrocznie 07 pa�dziernika sk�adam szczeg�lne podzi�kowania Matce Boskiej: Za sam samoch�d (kt�ry pono� mia� mnie wci�gn�� :) do piek�a) i za jego bezproblemowe u�ywanie, bo przecie� je�dzi mi si� co najmniej :) spokojnie... OA -- http://www.asciiartfarts.com/20051010.html ,-'-. _., . ( '("'-' '). ( ' (( |. )\/( ) HURRICANE KATRINA: 900 POINTS '( )) | () |" | | ') ( . ,-. ,-.. __.) STOMPY IRAQI FEET: 800 POINTS /) / ' / PjP / /) / / IT'S NECK AND NECK PEOPLE -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' leszekc@@alpha.net.pl '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;, .;. . .;\|/.... On that day tearful wonder, When the tomb is rent asunder, Guilty man to doom shall waken; Leave him not, dear God, foresaken, Lord of mercy, Jesus blest, Grant them everlasting rest. Amen.