X-Google-Thread: 1045ba,81179ff31f645422 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news3.google.com!border1.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news2.icm.edu.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Znicz? Date: Fri, 18 Nov 2005 20:25:01 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 87 Message-ID: References: <1m79litxrllxa.dlg@u.i.u> <1lfzg8eaiid8v.dlg@u.i.u> <13xqy1bmcnbbr.dlg@u.i.u> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1132341909 14037 82.139.165.143 (18 Nov 2005 19:25:09 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: Fri, 18 Nov 2005 19:25:09 +0000 (UTC) X-Priority: 3 /pl.rec.ascii-art: Eneuel C-Koordynaty: N 53�06'48", E 23�08'38", 1992 Arkedocja X-MimeOLE: Moje numery telefonu: 607 635935 i 85 7463797 Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:989 "Asia Mazur" 13xqy1bmcnbbr.dlg@u.i.u > > Ale m�j motylek nie bardzo... On lata sobie nagi jak go Pan B�g stworzy� > > i si� tym nie przejmuje. > Grunt to lubi� co si� robi;)) > OA: > }\./{ > }|{ > " " > _ v _ > ( )|( ) > ()|() > [motylki mini] A widzia�a� motyla, kt�ry nie lubi lata� na golasa -- jak go B�g stworzy�? :) Motyle maj� jeszcze i to do siebie, �e lataj� bez ubrania ca�kiem za friko, w odr�nieniu od takiej Lady Godivy, kt�ra w ten spos�b ratowa�a swoich biednych poddanych przed swym z�ym m�em... http://domai.com/news/2005/11november-18/The%20Seven%20Lady%20Godivas01.JPG Dzisiaj damy niekoniecznie lataj� na golasa, ale pami�tam skandal z pewn� deputowan� (lub kim� podobnym) kt�ra prezentowa�a si� niemal na golasa i pozyskane z prezentacji pieni�dze odda�a najubo�szym, po czym oskar�ona zosta�a o zmow� w zwi�zku z owym 'niemal', bo wyst�pi�a w ledwo widocznych, czerwonych butach. Chodzi�o oczywi�cie o zmow� z producentem owych but�w i o to, �e pod przykrywk� dobroczynno�ci zawar�a by� mo�e handlowy kontrakt reklamowy, :) na mocy kt�rego zgarn�a niez�� kas�... Nie wiem, czy tak dobr�, ;) jak ja mia�em na Wydziale Humanistycznym -- metalow�, du�� szaf� niepancern� i nieogniochronn�, ale jednak kas�... ;) Pono� m�j ex-szef wyzna� swej matce, gdy pracowa�em przed laty na Fizyce, �e je�li dostan� dobr� kas�, to na Wydzia� Humanistyczny przyjd� i b�d� tam pracowa� -- st�d owa kobieta o modli�a sie o 'dobra kas�' dla mnie... A B�g -- B�g jest strasznie niemy�lny... Gdy po latach �w cz�owiek m�g� wreszcie zatrudni� mnie w sytuacji dla mnie niedogodnej i d�ug sw�j sp�aci� (bo przecie� pracow��em tam przed laty za pensj� raczej niewysok�, a kwalifikacje moje raczej niskimi nie by�y) uzna�, �e czas najwy�szy dokona� czego� na kszta�t eksterminacji mojej osoby... (eksterminacja niekoniecznie musi dotyczy� masy ludzi; chodzi tu raczej o pobudki dokonania zbrodni) Dzi� w�a�nie widzia�em pi�kny raport deficytu informatyk�w... Z powodu ich braku -- planowane ;) jest przyhamowanie rozwoju Europy... Jak �atwo zauwa�y� -- i na uczelnich informatyk�w zacznie brakowa�. :) No i: -- Powa�ni informatycy -- nie zechc� tam pracowa� ze wzgl�du na specyfik� takiej pracy: -- ci�g�a walka ze studentami, kt�rzy za sw�j �wi�ty obowi�zek przyjmuj� wywracanie wszystkiego do g�ry nogami -- niska p�aca -- brak dokszta�t�w na koszt pracodawcy. -- Domoro�li informatycy sobie nie poradz�... (lub nie zechc� sobie radzi�) -- Trzeba b�dzie wreszcie wprowadzi� stosowne pensje ludziom, kt�rzy potrafi� my�le� i kt�rzy stale musz� uzupe�nia� swoj� wiedz�... Ja mam za sob� nieco ponad dziewi�� lat praktyki takiej pracy... A obok pracy etatowej -- mam na swym koncie prace dodatkowe na uczelni... Na dodatek przypadkiem :) dowiedzia�em si� w czasie rozmowy z ex-rektorem, �e utopi� niby jest to, co ja potrafi� bez trudu zagwarantowa�... -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' leszekc@@alpha.net.pl '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;, .;. . .;\|/.... Postscriptum: A... By�bym zapomnia�... W styczniu przysz�ego roku ko�czy si� kolejna kadencja... Tym razem -- kadencja Balcerowicza... Protektora mego ex-szefa... I niekt�rzy m�wi�, ;) �e ju� ta kadencja nie b�dzie przed�u�ana na kolejne lata... Wszystko si� kiedy� ko�czy... Ponadto: -- �wi�ty in spe papie� -- nie �yje (a wypaczy� zupe�nie co�, co si� zowie 'modlitw�') -- jego pra�at a m�j by�y proboszcz -- nie �yje (a �yczy� sobie, abym by� elektrykiem) -- ,,pewne wydarzenia'' ukr�ci�y proceder czynienia mnie elektrykiem...