X-Google-Thread: 1045ba,dcddb0095ab7f807 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news1.google.com!fu-berlin.de!newsfeed.pionier.net.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Arkedocja_upad=B3a?= Date: Tue, 22 Mar 2005 16:21:10 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_##Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_El?= =?iso-8859-2?Q?fami._:=29?= Lines: 59 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1111504874 7461 82.139.165.143 (22 Mar 2005 15:21:14 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Tue, 22 Mar 2005 15:21:14 +0000 (UTC) /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-MimeOLE: Moje tel.: 607 635935, 85 7463797, 85 8789052 X-Priority: 3 X-User: eneuel A-koordynaty: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:1902 "Q" d1odei$rus$1@news.onet.pl > Owszem, arkedocja upad�a. Niestety s� jeszcze nadal osoby, kt�re nie > mog� tego zauwa�y�. I dobrze dla nich, nie b�d� musieli prze�ywa� tego > co ja. Korzystaj�c z nauki Ko�cio�a katolickiego: -- Je�li jeste� atakowany -- to dobry znak. Diabe� nie atakuje tylko w�wczas, gdy wszystko idzie po **jego** my�li. Tak wi�c przynajmniej jaki� jeden diabe� jest zawiedziony rozwojem sytuacji. :) A skoro moim najgorszym (bo ,,najwierniejszym") wrogiem jest katolickie duchowie�stwo, kt�remu s�a�em **z dobroci serca** pieni�dze i przesta�em, bo sam sta�em si� biedny oraz rozchorowa�em si� -- nale�y s�dzi�, i� rzeczywi�cie przegrywaj�, skoro jestem w tak g�upi spos�b (jak przez Ciebie) atakowany. :) Jestem r�wnie g�upio atakowany tutaj, jak i na polszczy�nie. :) (nie nale�y myli� kija, kt�rym mo�na otrzyma� ciosy po g�owie, z osob� kt�ra �w kij trzyma) Niedawno, bezpo�rednio po mszy �wi�tej, pewien ksi�dz (pogardzaj�c przy okazji ludzk� prac�, kt�rej sensu nie pojmowa�) zauwa�y�, i� ,,czujemy si� wszyscy oszukani". :) Czy�by w Ko�ciele katolickim la�y si� z�y po zlikwidowanej ,,rodzinnej firmie" -- nadziei honorowego pra�ata Stanis�awa Rabiczko :) i pa�stwa Nowak/Tr�bacz z E�ku oraz plotkarzy katolickich wszelakiej ma�ci? �mia� mi si� z was wszystkich chce. :) Do owego prelegenta: Gdyby nie owi ,,m�otkowi" -- la�oby si� wi�cej krwi a bilety PKP -- by�yby dro�sze. Jednak, aby doceni� ludzk� prac�, trzeba my�le�, mie� wyobra�ni� i nieco pokorniej podchodzi� do otaczaj�cej nas rzeczywisto�ci. Wychodzenie z za�o�enia: -- Wszyscy ludzie, poza duchownymi katolickimi, s� debilami -- prowadzi� mo�e na manowce. Podobnie za�o�enie: -- Trzysta razy 'Zdrowa� Maryjo...' jest lepszym przegl�dem taboru kolejowego od przegl�du dokonywanego przez m�otkowych, a zakl�cia typu 'odklej si� w imi� Boga' jest lepszym sposobem na zapieczone klocki hamulcowe ni� umiej�tne uderzenie m�otkiem. -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' eneuel@@ascii.art.pl '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~'~' o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;, .;. . .;\|/.... Postscriptum: Oczywi�cie poprosz� ,,tradycyjnie" o rysunek A-a. I jednocze�nie przypomn�, �e nie korzystam z us�ug PKP, ale prac� ludzk� szanuj�. Gdy na �wiecie pozostan� jedynie zawody ,,tacowy" i ,,trudziciel modlitewny" -- cywilizacji nie b�dzie. Co za� si� tyczy Arkedocji: Jak wida� na za��czonym obrazku -- nie ka�dy potrafi odr�ni� imitacj� od orygina�u. :)