X-Google-Thread: 1045ba,abbb8bb26ffe6ff1 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news2.google.com!proxad.net!213.200.89.82.MISMATCH!tiscali!newsfeed1.ip.tiscali.net!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Arkedocja Date: Sat, 15 Jan 2005 07:38:10 +0100 Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl Lines: 190 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: korweta.task.gda.pl 1105771738 5747 82.139.165.143 (15 Jan 2005 06:48:58 GMT) X-Complaints-To: abuse@news.task.gda.pl NNTP-Posting-Date: Sat, 15 Jan 2005 06:48:58 +0000 (UTC) X-Original-Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-MimeOLE: Moje tel.: 607 635935, 85 7463797, 85 8789052 X-Priority: 3 X-Organization-Notice: Organization line has been filtered A-koordynaty: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:1527 "Micha� Stanis�aw" cs9dsa$bcu$1@nemesis.news.tpi.pl > Wybaczcie, �e ponownie nadu�ywam Waszej wspania�ej > go�cinno�ci. Ale Eneuel ma do czynienia z si�ami nieczystymi. OA: http://www.ascii-art.de/ascii/ghi/hydrant.txt <-------. : I nawet zdaj� sobie z tego spraw�. Tymi si�ami s� mod�y v ksi�dza Henryka Samula oraz ksi�dza J�zefa �wietlickiego. Pierwszy nienawidzi mnie za darmo -- to si� nazywa bezinteresowno��, drugi -- ma sw�j cel, kt�rym jest ! obrona komputerowej firmy Komserwis, kt�r� to firm� .:::. si� ,,duchowo" opiekuje, a kt�rej bym zagra�a�, gdybym ///|\\\ zosta� przyj�ty do pracy na uczelni, gdzie swego czasu {=-=-=-=} pracowa�em i gdzie w�a�nie tak�e i tej firmie .-||||/..\ przeszkadza�em, zadaj�c g�upie pytania typu: c[I ||||\''/ '-||||||| -- Dlaczego karty 3Com, zamiast SMC, skro ||||||| 3Com s� dro�sze trzykrotnie i wolniejsze? ||||||| ||||||| Jak zrozumia�em -- �wietlicki jest tutaj wt�rnym jgs [=======] moim ,,opiekunem" wzgl�dem Samula. :) (i zapewne `"""""""` uwa�a, i� nie ma z owym Samulem nic wsp�lnego, ale broni w�a�nie interes�w zaprzyja�nionej firmy) Innym takim wt�rnym z�em -- by�o przeklinanie mnie przez Karmelitanki Bose ze Szczecina, kt�re zapewne nawet dok�adnie nie wiedzia�y, dlaczego mnie przeklinaj�: Po prostu tak czu�y, i� jest to ,,wola Bo�a". I oczywi�cie przeklina�y mnie w ,,Imi� Bo�e", cho� nauka Ko�cio�a katolickiego zabrania przeklinania i nakazuje nawet kochanie tych, kt�rzy nas przeklinaj�. W rekompensacie pomodli�y si� za moje kuzynki z E�ku. :) To jakby kupi� chleb w jednym sklepie i zap�aci� za ten chleb w innym. Ciekawe, czy kuzynki podzi�kowa�y, bo akurat efekty modlitw mog�em zobaczy� i s� okaza�e. Ja zakonnicom pos�a�em w sumie 1020 z�otych, i to w sytuacji, gdy by�o mi strasznie ci�ko. :) Wi�cej ju� ani im, ani w og�le komukolwiek z duchownych tego Ko�cio�a dobrowolnie i �wiadomie nie wy�l�. :) Mo�na powiedzie�, �e te karmelita�skie si�y z�a mam za sob�, ale efekty tych si� -- nadal trwaj�, to znaczy nie mam pracy. Mam wprawdzie na chleb, nie mam na obiady, nie mam na meble, mam na bie��ce serwisowanie samochodu i op�aty z nim zwi�zane, ale cz�owiek powinien si� rozwija�, nie spa�, i pracowa�. A pracuj�c -- powinien robi� to, w czym jest dobry, nie za� to, na czym jest akurat dobry zysk. Ja jestem dobry w pracy w o�rodku komputerowym, czego mia�em mo�liwo�� dowie�� w przesz�o�ci. A jestem w tym dobry, gdy� jako� tak dziwnie wysz�o, i� komputery mnie lubi�. :) Pr�by uczynienia ze mnie elektryka s� pr�bami zap�odnienia m�czyzny. Mo�e niech ksi�dz �wietlicki zacznie w�a�nie od zaj�cia w ci���, zamiast od przerabiania mnie na biznesmena elektrycznego? Moim zdaniem -- to jest znacznie prostsze. :) Elektrykiem nie jestem i raczej nie b�d�, chocia�by dlatego, i� nie mam stosownego do tego zawodu wykszta�cenia. (aby by� informatykiem -- nie trzeba mie� wykszta�cenia, podobnie jak nie trzeba mie� wykszta�cenia wy�szego, aby by� prezydentem Polski, ale aby by� elektrykiem, nawet robotnikiem -- trzeba mie� stosowne wykszta�cenie; tym bardziej, je�li si� chce by� elektrykiem-biznesmenem) Z Karmelitankami Bosymi ze Szczecina -- jest podobnie jak z postrzeleniem przez ubeck� policj� kobiety na Wybrze�u, kt�ra nieopatrznie znalaz�a si� zbyt blisko manifestant�w przed wielu laty: Manifestacje min�y, komunizm w Polsce upad�, ale postrzelony kr�gos�up niewinnej kobiety pozosta� postrzelonym a cierpienie -- mimo ilu�tam lat -- trwa nadal. I moja niech�� do duchowie�stwa katolickiego trwa nadal tym bardziej. Samula ju� chyba poj��em, teraz niestety musz� wynale�� spos�b na jego pokonanie. Jaki� czas temu opracowa�em spos�b na uzyskanie pomocy od moich czytelnik�w: Pisa�em tak, aby ich sobie zjedna�, czyli zach�ci� do czytania oraz prosi�em ich o modlitw�, daj�c za przyk�ad modlitw� Kr�lewny: -- Tak Panie. Ja chc�, aby Eneuel �y� i aby by� zdrowy. Niestety -- wiara i czysto�� Kr�lewny dawa�a pi�kne efekty, za� wiara innych os�b -- niekoniecznie, dlatego postanowi�em zagasi� palenisko ;) pod kocio�kiem tego czego�, co pu�ci�em �wiadomie w ruch. P�niej zrobi�o mi si� nudno, dlatego postanowi�em raz jeszcze uruchomi� t� maszyn�, cho� nie tak, jak wcze�niej, aby zachowa� jak�� sterowno�� nad efektami. :) Zapewne za jaki� czas naucz� si�, jak przy pomocy innych ludzi pokona� nie tylko Samula, ale w og�le torowa� sobie drog� w �yciu. :) Do�wiadczenia ciekawe, cho� cena (czas) jest koszmarnie wysoka. (i tak musz� co� robi�, a �wietlicki skutecznie dba o to, abym by� bezrobotny, lub pracowa� z przyg�upami, nadal; praca z m�drymi nie spodoba si� Samulowi, gdy� m�drzy zatrudni� pianist� do gry na fortepianie, za� g�upcy co najwy�ej jako tragarza -- to z Pianisty Romana Pola�skiego oczywi�cie) Swoj� drog� -- chyba �yj�cy w obecno�ci tej Kr�lewny nie zauwa�� �mierci, czyli tego, i� przenie�li si� i stan�li nie w Kr�lewny obecno�ci, ale w obecno�ci Boga, :) gdy� jest owa Kr�lewna kim� nadzwyczaj dobrym. :) Wilczyca zreszt� te�. :) Chyba tak s� po prostu wychowane. :) I chyba powinienem si� zgodzi� tak�e na to, aby i Ona si� modli�a w moich intencjach, je�li uzna to za stosowne, :) cho� modlitwy Kr�lewny (a raczej efekty czy, jak kto woli owoce) tych modlitw s� pi�kniejsze mimo tego, i� Kr�lewna zdaje si� by� a� nazbyt delikatna duchowo. :) (akurat ta delikatno�� nie przeszkadza Jej by� nadmiarowo siln�, gdy� wa�ne s� pi�kne intencje i pi�kne serce, nie za� jakie�tam ,,si�y duchowe" -- efekty bowiem daje B�g, nie za� ten, kto si� modli, dlatego jedna osoba, nawet bardzo s�aba czy delikatna mo�e mie� ogromny wp�yw na losy ca�ego �wiata) Sp�r co do tego, czy chroni� nale�y s�abych czy m�drych uwa�am za zako�czony i uznaj� sw�j b��d: Chroni� trzeba m�drych. :) Rozumiem, �e dochodz� do tego wniosku p�no, ale -- jak powiedzia� dziadek, kt�ry przyszed� na dworzec po odje�dzie poci�gu -- lepiej p�no ni� wcale. ;) G�upcy chronieni -- staj� si� (jak Ty) nadmiarowo dokuczliwi. :) > Szanowny Pan. > Eneuel Leszek Ciszewski; > A R K E D O C J A. > Szanowny Leszku, czy przesta�a Ciebie kocha� Kr�lewna AZALANDZKA, Nie -- wr�cz przeciwnie. Ani ona, ani nawet osoby z jej ,,okolic", �e tak to nazw�. Tyle tylko, �e to Mi�o�� i nie ma nic wsp�lnego z seksem. (a chyba w tym kierunku id� Twoje my�li) Kocha si� nie tylko obiekty seksualnych po��da�, ale kocha si� rodzic�w (z kt�rymi do ��ka si� nie idzie) rodze�stwo a tak�e ludzi nam genetycznie obcych czy raczej odleg�ych. Kocha� mo�na, a nawet trzeba, ka�dego cz�owieka. I m�drzy ludzie -- kochaj�. B�dzie by� mo�e mia�a kolejny orzech do zgryzienia, gdy przeczyta Twoje g�upoty. Licz� jednak na to, i� jest dostatecznie m�dra mimo swego m�odego wieku. Wcze�niej starano si� j� zach�ci� do zmiany kierunku modlitw -- �e tak to ujm� i jako� przez to przesz�a zwyci�sko dzi�ki temu, i� jest m�dra. > bo wstajesz po nocach i piszesz listy do Kasi. �pi� kiedy mam na to ochot� lub w�wczas, gdy nie mam nic ciekawego do robienia. Tak�e w�wczas, gdy zapowiada si� d�ugie niespanie z jakiego� powodu. A akurat Jej Mi�o�� (czyli polecania mnie Bogu, bo chyba tym jest to, co nazywamy ludzk� Mi�o�ci�) nie usypia�o mnie, ale budzi�o, gdy� nie jest prawd�, i� cierpia�em na bezsenno��, ale dok�adnie na co� przeciwnego -- to znaczy na nadsenno��, �e tak to ujm�. Niestety pomyli�em si� co do Ciebie: Nie pozna�e� mnie poprzez czytanie tego, co pisa�em, ale poprzez to, co ,,wymodlili" inni, a oni ,,wymodlili", i� cierpia�em na bezsenno��, cho� oczywi�cie pisa�em ca�y czas o tym, i� nie mog�em si� wybudzi�, nie za�, �e nie mog�em zasn��. Nawet uzna�em to za dziwne, i� tak szybko zapozna�e� si� z moj� ,,spu�cizn�". > Pozdrowienia: > m.z. :-) > post scriptum. Przed chwil� sko�czy�em pisa� kolejn� wypowied� dla > pl.sci. historia, o Aleksandrze Macedo�skim. :-) I mam nadziej�, �e kolejny raz trafisz na moderator�w, kt�rzy uznaj� Twoj� wypowied� za g�upi�, :) po czym zaczniesz si� �ali� na nich na innych grupach oraz w listach prywatnych, co ju� czyni�e�. E. :) Postscriptum: M�g�by� si� ju� nauczy� poprawnego polskiego pisanego. :) Wiem, �e wkr�tce nawet analfabeci (oby stosownie poparci duchowo) maj� mie� dost�p do w�adzy, przynajmniej w Polsce, ale mimo tego -- warto chyba si� troch� podci�gn�� z ortografii. :) To samo dotyczy Goldmoona. :)