X-Google-Thread: 1045ba,daba99b59970143a X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news3.google.com!news.glorb.com!newsfeed.pionier.net.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_=A6wi=B1tek.?= Date: Sat, 12 Feb 2005 15:56:35 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 149 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1108220253 26255 82.139.165.143 (12 Feb 2005 14:57:33 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Sat, 12 Feb 2005 14:57:33 +0000 (UTC) X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000 X-Priority: 3 X-User: eneuel X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:1706 "Eneuel Leszek" cujgnk$6lb$1@korweta.task.gda.pl > > > Gdy si� co� obraca wzgl�dem tej p�aszczyzny -- musi doj�� do > > > tego, co u mnie: Skrzywienia na zewn�trz r�ki i do do�u. :) > > > Ostatni paliczek (z paznokciem) jest odgi�ty na zewn�trz r�ki > > > i do do�u :) oraz obr�cony zgodnie z ruchem wskaz�wek zegara. > > Odgi�cie w d� mog� wyja�ni� na privie, :) bo istotnie > > wygl�da teraz tak, jakbym k�ama� :) z tym do�em. :) > Teraz dopiero tak b�dzie wygl�da�o: > > http://www.leszekc.w.tkb.pl/paleciso/PalecDrugiPrawejReki.ace > http://www.leszekc.w.tkb.pl/paleciso/PalecDrugiPrawejReki.exe > http://www.leszekc.w.tkb.pl/paleciso/PalecDrugiPrawejReki.ISO > ISO -- 20.3 MiB obrazek, kt�ry nale�y podmontowa� do pierwszego ;) nap�du wirtualnego > ACE -- 6.4 MiB ten�e obrazek spakowany przy pomocy WinAce /\ > EXE -- 6.4 MiB samorozpakowuj�ce si� to co wy�ej / > .-----------------------------' > U mnie akurat zamontowanie do pierwszego nie da�o po��danego > rezultatu i wcale nie dlatego, i� licz� od zera. :) Podobnie > nie da�o dobrego rezultatu odpalenie z p�yty. :) Ale gdy ju� > si� odgadnie, :) kt�ry z nap�d�w jest pierwszy -- u mnie by� > akurat pierwszy po dyskach, nie pierwszy w og�le -- jest �atwo. :) Na tym zdj�ciu ko�� jest mocno przebudowana, ale mam wcze�niejsze zdj�cia/prze�wietlenia. :) Tutaj wr�cz nie wida� tej rotacji: Ko�� nie jest okr�g�a i przy rotacji, w jednym z rzut�w dok�adnie wida� obr�cenie jej cz�ci. Na kolejnych prze�wietleniach wida�, �e ko�� si� przebudowuje. Na przysz�o�� tym, kt�rym si� co� po�amie: Prosz� zapyta� lekarza/lekark� o magnetoterapi�, kt�ra do�� mocno pomaga przy zrastaniu si� ko�ci. :) (i nie tylko wtedy) Oczywi�cie warto z tego dobrodziejstwa skorzysta� nie kilka miesi�cy po z�amaniu, lecz wcze�niej, ale tak jako� u mnie wysz�o, �e dopiero we wrze�niu spotka�em lekarza, kt�ry mnie na to skierowa�, :) cho� si� stale leczy�em od pocz�tku, czyli od pierwszych dni lipca. Zabieg trwa kr�tko (10 minut), jest bezdotykowy :) i wystarczy go wykona� 10 -- 20 razy w takim przypadku jak w moim. :) OA: http://www.afn.org/~afn39695/kiser.htm Ed Wisniewski followed with: ____________________________________ I___|___|___|___|___|__|____|___|__|_I I_|___|___| |___|___|__I )\ I___|__ | ..,a@@@a,a@@@a,.. |___|____I /( ( )) I_|__ .,;*;;@@@@@a@@@@@;;;;,. ___|__I (( ) : I__| ;;;;;;;;;a@@^@@a;;;*;;;;; __|_I : ,uU I_| ;;;;*;;;a@@@ @@@a;;;;*;;; |__I Uu. :Uu I__|;;;;;;;a@@@@ .@@@@@;;;;;;;; __|I uU: | | I_| ;;*;;;a@@@@@ @@'`@@@;;;;;*; _|_I | | |_| I__ ;;;;;;@@;;@@ `@ `@;;;*;;;; ___I |_| _ (___) _ I_|_ ;;;*;;@;;;;@;;;;;*;;;;;;;;; _|__I___ (___) ,-' ) ( ~~~~~ `;;;;;;*;;;;;;;;;;;*;;;;' ~~~~~ ) (`-. ,-____=====_____________`;;;;;;;;*;;;;;;;'_______________=====___`. |~~| _________________________________________________/o\___ |~~| |_|| ||____|____|____|____|____|____|____|____|____|_/ /,\__| ||_| |__| |___|____|____|____|____|____|____|____|____|__/ /,,,\|| ||_| |_||__||____|____|____|____|____|____|____|____|____|\/,,,,,\|__|__| |____|____|____|____|____|____|____|____|____|____|___\,,,,,,\___|_| |_|____|__I####I.......... /%%%%%%%%%%%\ ..........I##\,,,,( )|___| |____|____I####I.......... .%%%%%( )%%%%%. .........I###\,,,,\/__|_| |_|____|__I####I.......... @@%%%%0%0%%%%@@ ........I## /,,,,/_|___| |____|____I####I.......... `@@@@@@@@@@@@@@' ........I# /,,,,/____|_| |_|____|__I####I............ \\\\\\\\\\\\\) ........I ( \,,/___|___| |____|____I####I............. `\\\\\\\\\\) ........I \_)/_|____|_| |_|____|__I####I............ A `\\\\\\\' .. .. I# :_|____|___| |____|____I####I......... AAA .. `\\\' .. A. .I###I___|____|_| |_|____|__I####I...... .A `AAA .... * .. AAA. I ##I_|____|___| |____|____I####I.... AAA AA;AA ... ... `AAA.I ##I___|____|_| |_|____|__I####/~~~,-.A;;A'-A;;;;;A-----A-----,A;;;A ##I_|____|___| |____|____I###/ I.;;;;; ;;;;;;; AAA I;;;A'\###I___|____|_| |_|____|__I##/ I;;;;;; ;;;;;;; A;;;A I;;;; \##I_|____|___| |____|____I#/ !~;;;;;;~~~~~~~~~~~;;;;;;~~~~~!;' \#I___|____|_| |_|____|__I/______! ::::;; ;;;;;; !______\I_|____|___| ~~~~~~~~~/ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ \~~~~~~~~~~ /_______________________________________________\ /\____/\ __ .' """" `,-' `--.__ __,- : - - ; " :: `-. -.__ ,-sssss `._ `' _,'" ,'~~~::`.sssss-. |ssssss ,' ,_`--'_ __,' :: ` `.ssssss| |sssssss `-._____~ `,,'_______,---_;; ssssss| |ssssssssss `--'~{__ ____ ,'ssssss| `-ssssssssssssssssss ~~~~~~~~~~~~ ssss.-' `---.sssssssssssssssssssss.---' Kiciu� le��cy przy kominku i rozmy�laj�cy o ma��e�stwie ;) z firm�, kt�rej inwestorem jest publiczna instytucja typu Urz�d Miejski. :) Pono� w Skandynawii funkcjonuj� powiedzenia typu: -- klnie jak katolik -- kradnie jak katolik -- k�amie jak katolik itd... :) Us�ysza�em to przed wielu laty, gdzie� w po�owie lat osiemdziesi�tych ubieg�ego stulecia, gdy wyniszczaj�ce wojny religijne zna�em jedynie z historii. :) Protestanci malowani byli przez katolickie duchowie�stwo jako ludzie po��daj�cy kolejnej �ony wbrew woli papie�a lub po��daj�cy w�adzy. Ostatnie lata u�wiadomi�y mnie nieco i zupe�nie inaczej odbieram historyczne fakty. :) -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' leszek@@alpha.net.pl '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~'~' o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;, .;. ,. .;\|/.... Postscriptum: Pozdrawiam ;) ksi�y,kt�rzy mnie odsy�aj� do warsztatu samochodowego. :) Ciekawe, dlaczego uwa�acie, �e ,,samochodziarze" to ludzie z marginesu spo�ecznego? Przecie� posiadacie samochody, je�dzicie nimi, a wi�c i reperujecie czy jak kto woli serwisujecie je, i g�osicie jawnie/otwarcie, i� nie wolno cz�owiekiem pogardza� z racji wykonywanego przeze� zawodu. :) Nie wiem, czy ,,za�apali�cie", �e pisa�em tak�e w tym celu, aby wi�za� wasz� uwag�, aby�cie przypadkiem nie twierdzili w obecno�ci Bo�ej, i� nie wiedzieli�cie o tym, �e (jakby to napisa�) nie przelewa�o si� w moim �yciu, cho� hojnie was obdarowywa�em, gdy by�em bogatszy, czyli w�wczas, gdy nie rujnowali�cie mojego �ycia a� tak skutecznie :) jak w ci�gu ostatnich lat. :) Nie chodzi�o mi o ,,ruchy spo�eczne" wyzwalaj�ce mnie spod waszej g�upoty, ale o to, aby�cie byli �wiadomi czynionego mi przez was samych z�a. :) Mo�e te� o to, aby nieco was przyhamowa� w czynieniu tego z�a, bo momentami mia�em was dosy�. Z moich obserwacji mo�na wyci�gn�� wniosek, �e kogo jak kogo, ale Boga to wy si� nie tylko nie boicie, ale nawet w Boga nie wierzycie -- ani w Jego wszechmoc, ani w Jego dobro�, bo wierz�cy nie szukaj� pieni�dzy na swoj� dzia�alno�� w taki spos�b jak wy, ale w uczciwy i przesi�kni�ty -- �e tak to ujm� w s�owa -- Mi�o�ci�. :) W og�le by�cie zaj�li si� tym, co do was nale�y -- mszami i sakramentami -- gdyby�cie zgadzali si� :) z g�oszon� przez was nauk�, podczas gdy zajmujecie si� czym�, co mo�na nazwa� kontrol� dusz, :) kt�rej to kontroli si� podejmujecie ze strachu :) przed utrat� waszych posiad�o�ci -- nie zawsze ;) uczciwie zdobytych. :) (o tym, �e nie zawsze dochodzicie do maj�tk�w uczciwie -- mo�na si� dowiedzie� cho�by z pa�stwowej telewizji, czyli niekoniecznie ze �r�de� wam wrogich) :) Wasi poprzednicy niepokornych palili na stosach, wy -- jeste�cie delikatniejsi, ;) ale ani z �yciem i szcz�ciem ludzkim, ani z Bogiem -- nie liczycie si�. Pos�ugujecie si� innymi metodami ni� wasi poprzednicy, poniewa� prawo cywilne nie pozwoli�oby na mordowanie na stosach tych, kt�rzy nie chc� by� wam pos�uszni, ale w sercach waszych nosicie (podobnie jak i wasi poprzednicy) nienawi�� do wszystkiego, co chce �y� i cieszy� si� �yciem. :) Walczycie z aborcj� i kart� �mierci -- co mi si� podoba, ale zezwalacie na zabijanie ludzi takich jak ja, czyli wasza walka o �ycie jest fikcj� i przykrywk� :) do szukania pieni�dzy i zwolennik�w, co jest typowe raczej partiom politycznym, a i to nie wszystkim. Walczycie z n�dz� materialn� i moraln�, ale tylko na pokaz -- aby zebra� �rodki materialne i poparcie spo�eczne na wszelakie wasze cele. :) Samochodziarzem :) nie jestem i by� nie zamierzam, ale na pewno nie dlatego, i� pogardzam takim zawodem. :) Pogardzam wami -- szukaj�cymi pieni�dzy kosztem �ycia i szczeci� ludzi, kt�rzy wam p�ac� :) lub p�acili -- czyli kosztem �ycia i szczeci� waszych dobroczy�c�w. :)