X-Google-Thread: 1045ba,497961e8747cca59 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news3.google.com!news.glorb.com!newsfeed.pionier.net.pl!news.task.gda.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_S=B3=F3w__par=EA_o_Enuelu?= Date: Sun, 6 Feb 2005 13:48:17 +0100 Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl Lines: 87 Message-ID: References: <2dd0.0000022d.42056a11@newsgate.onet.pl> Reply-To: "Eneuel Leszek" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: korweta.task.gda.pl 1107694101 20352 82.139.165.143 (6 Feb 2005 12:48:21 GMT) X-Complaints-To: abuse@news.task.gda.pl NNTP-Posting-Date: Sun, 6 Feb 2005 12:48:21 +0000 (UTC) X-Original-Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-MimeOLE: Moje tel.: 607 635935, 85 7463797, 85 8789052 X-Priority: 3 X-Organization-Notice: Organization line has been filtered A-koordynaty: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:1678 2dd0.0000022d.42056a11@newsgate.onet.pl > I least ,but not last - Nie neguje Twojego wkladu w te liste ,ale ostatnimi > czasy stales sie monotematyczny ,przez co nudny... Bo mi si� nie chce pisa�. A nie chce, bo jako cz�owiek wymagam od �ycia czego� wi�cej ni� tylko jedzenia i spania, a na tyle tylko pozwolili mi ci, kt�rym s�a�em z dobrego (jak wida� strasznie g�upiego) serca pieni�dze. Im wi�cej do �ycia nie potrzeba, zapewne wi�kszo�� z tych ,,s�ug Boga" trafi�a do zakon�w czy seminari�w ze strachu przed g�odem lub z homoseksualnych pobudek. To ostatnie akurat wiem te� od pewnego ksi�dza, nie z docieka�. Gdyby� Ty �y� w ca�kowitej samotno�ci kilka lat -- te� by� straci� ochot� na cokolwiek, poza pisaniem o tym w�a�nie. Niestety bez *swojej* pracy mog� liczy� co najwy�ej na ma��e�stwo z prostytutk�, bo trudno wymaga�, aby by�o inaczej. > ob(r)ascii - brama ogrodowa > . ______ /'' / > . __ .-'^^^`-.', /'.'__________________________/-/' > ./__`$',.;'```\.`$';'_;/___/___/___/___/___/___/___/'/' > .___|$%|#|/XX| |%$|___|___|___|___|___|___|___|___|/|/| > ._|__$%|#|XXX| |%$__|___|___|___|___|___|___|___|__/'/' > .___|$%|#|XXx|'|%$|___|___|___|___|___|___|___|___|/|/| > ._|__$%|#|XXX| |%$__|___|___|___|___|___|___|___|__/'/' > .___|$%|#|Y7'. |%$|___|___|___|___|___|___|___|___|/|/' > ._|__$%|7'.::: |%$__|___|___|___|___|___|___|___|__/' Ciasna brama do raju -- czyli ucisk. Przet�umaczono mi kiedy� ,,Przekroczy� pr�g nadziei": -- Chodzi o to, aby uzbiera� tyle pieni�dzy, aby ludzie do nas d��yli, gdy� g��d sprawia, �e ludzie ci�gn� do pieni�dzy bez wzgl�du na przekonania czy �wiatopogl�d. W ten spos�b kierownictwo Ko�cio�a katolickiego mia�o ze sob� zjedna� innowierc�w i ateist�w, czyli poprzez rozdzielanie pieni�dzy, stanowisk pracy itd. Gdy to us�ysza�em, oko�o dwunastu lat temu, pomy�la�em, �e mam do czynienia z niesmacznym �artem. Nie zada�em nawet sobie trudu, aby dowiedzie� si�, w jaki spos�b mia�oby to by� urzeczywistnione. W�wczas jeszcze by�em ,,sw�j". Dopiero po kilku latach jaki� dure� zauwa�y�, �e chyba jestem �wiadkiem Jehowy lub sekciarzem, bo o jakim� Klemensie Aleksandryjskim m�wi� i jakimi� wierszami jakiego� Choi�skiego si� podpieram, a poza tym -- ,,w�cham si�" z protestantami. Du�o wycierpia�em dzi�ki takim ludziom -- prawowitym_inaczej katolikom i nie zechc� ju� nigdy wr�ci� do �ycia, jakie wiod�em, zanim mi to moje �ycie zrujnowano, co mia�o miejsce oko�o czterech lat temu, bo w mi�dzyczasie zapozna�em si� z beznadziejno�ci� i n�dz� ludzi, kt�rzy zap�acili swoim �yciem za dumne plany polskich duchownych. W tym te� czasie zrozumia�em, �e owo t�umaczenie ,,Przekroczy� pr�g nadziei" niekoniecznie jest g�upim �artem. Jak rozumiem -- aktualnie mog� wr�ci� do �ask duchownych i �y� jak kiedy�, czyli jak przed czterema laty, ale nie chc�. Nie chc�, bo poj��em jak� nienawi�ci� ,,mi�uj�" tych, kt�rych uwa�aj� za swoich wrog�w, a wiem, bo mnie za wroga uwa�ali, cho� im hojnie i **dobrowolnie** p�aci�em przez wiele lat, a� mi zabrak�o na jedzenie. Ostatnie dwa lata p�aci�em przy akompaniamencie ;) przekle�stw, wierz�c w to, i� si� opami�taj� i przestan� mnie przeklina�. Jak wida� -- wiara to g�upia, bo cho� ju� mnie nie przeklinaj�, to jednak nie rozumiej�, �e wol� �y� porz�dnie. -- _______ ____________________ _ ( ______) leszekc@@alpha.net.pl | | | |___ ____ _____ _ _ _____ | | | ___) | _ \ | ___ || | | || ___ || | | |_____ | | | || ____|| |_| || ____|| | |_______)|_| |_||_____)|____/ |_____) \_) FAQ grupy pl.rec.ascii-art znajdziesz na: http://www.ascii-art-joli.prv.pl/faq.html Archiwa usnetu: news-archive.icm.edu.pl