X-Google-Thread: 1045ba,497961e8747cca59 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news1.google.com!fu-berlin.de!newsfeed.pionier.net.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_S=B3=F3w__par=EA_o_Enuelu?= Date: Fri, 4 Feb 2005 20:34:30 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_##Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_El?= =?iso-8859-2?Q?fami._:=29?= Lines: 190 Message-ID: References: <7228.00001259.420363f3@newsgate.onet.pl> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1107545675 24313 82.139.165.143 (4 Feb 2005 19:34:35 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Fri, 4 Feb 2005 19:34:35 +0000 (UTC) /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-MimeOLE: Moje tel.: 607 635935, 85 7463797, 85 8789052 X-Priority: 3 X-User: eneuel A-koordynaty: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:1659 "Eneuel Leszek" cu048a$eod$1@korweta.task.gda.pl > Rozumiem, �e wygl�da na to, i� sam siebie krytykuj�, w postaci > anonimowego Q, aby pokaza�, �e moi krytykanci -- to przyg�upy > i analfabeci oraz w tym celu, aby wywo�ywa� wok� siebie > zamieszanie, ale w rzeczywisto�ci jest inaczej. :) Pisz� > raczej do tych, kt�rzy tu zawitaj� za jaki� czas: Za lat > sto lub za tysi�c. :) Pocz�tkowo pisa�em, aby nie zasn�� na zawsze, gdy� mia�em problemy ze zdrowiem. Cho� niekt�rzy utrzymuj�, i� cierpia�em na bezsenno�� -- w istocie dolega�o mi co� dok�adnie odwrotnego. �eby uprzedzi� m�dre inaczej dociekania -- ani nie by�o to spowodowane alkoholem, ani narkotykami, ani niczym podobnym. P�niej pisa�em (o Kr�lewnie w�a�nie) aby uzyska� pomoc i obudzi� sumienia oraz pami�� ludzi, z kt�rymi kiedy� �y�em; s� to ludzie z tak zwanej g�rnej p�ki, nie z rynsztoka. Od lutego 2003 roku pisz� tak�e w tym celu, aby potomnym przekaza� prawd� o dzia�alno�ci katolickiego duchowie�stwa. Nigdy bym si� tym nie zaj��, gdyby nie fakt, i� zosta�em przez duchowych skazany na �mier�. Od pewnego czasu pisz� g��wnie w tym celu. Duchowni katolicy oczywi�cie widzieli moj� przysz�o�� inaczej: Mia�em by� bogaty, ,,zarabia�" na pracach zlecanych przez Urz�d Miejski w Bia�ymstoku i dzieli� si� tym, co bym ,,zarobi�", z nimi. W tym celu nale�a�o mnie odgoni� od uczelni, na kt�rej pracowa�em przez dziewi�� lat, i na kt�rej chyba by�em ceniony, skoro zaproponowano mi przed laty posad� doradcy ds. komputeryzacji tej�e uczelni, a gdy odm�wi�em -- zaproponowano mi bardzo dobre warunki pracy, na kt�re si� zgodzi�em. Warto mo�e doda�, �e utworzono w�wczas dla mnie etat na posiedzeniu komisji senackiej ds. redukcji etat�w. Pomoc, o kt�r� prosi�em -- uzyska�em, :) to znaczy uda�o mi si� pokona� beznadziejnie g�upi� nienawi��, kt�rej �r�d�a pr�no by szuka�, a kt�ra objawia�a si� tym, i� bezmy�lni ludzie uznawali za s�uszne przeklinanie mnie i utrudnianie mi �ycia. A uznawali tak, poniewa� tak czuli, a czuli, poniewa� by�o to ,,wymadlane" przez r�wnie im m�drych. A�eby z tym walczy� -- nale�a�o zebra� stosown� grup� ludzi pragn�cych czego� odwrotnego, i to w�a�nie chcia�em uzyska�, wyja�niaj�c przy okazji, �e nie o d�ugotrwa�e modlitwy mi chodzi, ale o kr�tkie i szczere: -- Tak, Panie [Bo�e], chc�, aby Eneuel �y�, i aby by� zdrowy. :) Aby przekona� do skuteczno�ci owej metody -- pos�u�y�em si� nauk� Klemensa Aleksandryjskiego -- oficjalnego Ojca Ko�cio�a katolickiego, �e tak go nazw�. Dok�adniej -- kogo�, kto nale�y do tak zwanej Tradycji, kt�r� to Tradycj� Ko�ci� katolicki uznaje na r�wni z Pismem �wi�tym jako podwalin� czy podstaw� katolickiej nauki. :) Efekty duchowego wsparcia (cz�stokro� ludzi mi zupe�nie obcych) przeros�y moje naj�mielsze oczekiwania i musia�em jako� przyhamowa� to wszystko, gdy� poczu�em si� niesiony jakby wbrew sobie. :) Co wi�cej -- jakby nie tam, dok�d zmierza�em. :) -=- Teraz bym chcia� powr�ci� do �ask na uczelni, na kt�rej pracowa�em dziewi�� lat, zarabia� pieni�dze, o�eni� si� z dziewczyn�, kt�ra mnie pokocha, nie za� z prostytutk�, kt�rej duchowni robi� tak zwan� wod� z m�zgu, przekonuj�c o tym, �e kradzione, o ile jest stosownie podparte ,,ja�mu�n�" -- nie tylko tuczy, ale i u�wi�ca. Na drodze do pracy na uczelni stoi firma Komserwis i jej duchowy opiekun -- ksi�dz J�zef �wietlicki oraz jego przekonanie, �e jako pracownik uczelni -- stan� na przeszkodzie jego planom i planom owej firmy. Prawd� m�wi� -- ma racj�, to znaczy w przypadku, gdybym zosta� przywr�cony do �ask -- uczyni� wszystko, co w mojej mocy b�dzie le�a�o, aby uczelnia nie kupowa�a zbyt drogo :):):) czy na z�ych dla niej warunkach. :) Inn� przeszkod� jest praktycznie nieistniej�ca ,,rodzinna firma", kt�ra mia�a pozwoli� mi �y� dostatnio, cho� nieuczciwie i dzieli� si� tymi nieuczciwie pozyskanymi pieni�dzmi z duchownymi Ko�cio�a katolickiego. Na szcz�cie firma ta praktycznie nie istnieje. :) (brak pracownik�w, brak sprz�tu -- bardzo drogiego, :) brak jakiejkolwiek organizacji, ksi�gowo�ci, kierunku rozwoju itd.) -=- Wszystkim, kt�rzy mnie duchowo wspierali -- pragn� nie tylko podzi�kowa� tutaj i teraz, ale chcia�bym im tak�e w przysz�o�ci wynagrodzi� okazane mi serce. :) Serce, kt�rego na pr�no szuka�em u przeklinaj�cych mnie Karmelitanek Bosych ze Szczecina, nie�yj�cego ju� proboszcza mojej parafii, ksi�dza J�zefa �wietlickiego, kt�ry uczy� mnie religii, gdy by�em uczniem szko�y �redniej i u innych ksi�y, kt�rym do�� du�o w swej przesz�o�ci p�aci�em. :) Duchownych tych uznaj� za ludzi bezwarto�ciowych. :) OA: http://www.ascii-art.de/ascii/ghi/hyena.txt hinnn hinnn hiiinnnggnn... / _, _, /)| /)\ \_'-"`/(_/```",, / < ``--._ |. _ ) ` * ', ^ ^/_, * (\*\ (#_/ `\) /' * - ))_| U \ \* _,//_ * ) >\_* ((|\_/ \ | \ | # ( \# \#\ \ # \\ \( )/ _)> _))/(_ b'ger .-\\,, , /\\//\//\\/),, ,,)/ ,\. .- -'-,)\/.')) Na razie duchowni :) oswoili si� chyba z faktem, i� nie pomog� im i nie b�d� pompowa� pieni�dzy podatnik�w do kasy ,,Ko�cio�a" i pogodzili si� chyba z tym, �e nie o�eni� si� z prostytutk�, pe�ni�c� rol� policjantki pilnuj�cej, abym przypadkiem nie ,,zapomnia�" o ,,dobrowolnej" darowi�nie sk�adanej na rzecz ,,Ko�cio�a", czyli na rzecz duchownych. Niestety jak na razie chyba nadal wspomniany ksi�dz J�zef �wietlicki nie mo�e pogodzi� si� ze smutn� dla niego my�l�, i� mia�bym powr�ci� do pracy na Uniwersytecie w Bia�ymstoku i ,,szkodzi�" interesom firmy, kt�r� si� duchowo opiekuje, czyli Komserwisu. :) �wietlickiemu wyja�niam raz jeszcze: -- Walcz� o �ycie, a taka postawa jest trudn� do pokonania. :) (o czym nas ksi�dz uczy� tak�e na religii) Przypomn� ksi�dzu, i� jest ksi�dz �wiadomy tego, i� nie mam �adnej przysz�o�ci z ,,rodzinna firm�" i wpychanie mnie na t� drog� -- jest r�wnoznaczne z odbieraniem mi prawa do mojego �ycia. Mam nadziej�, �e B�g nie pominie tego przy udzielaniu ksi�dzu ,,wiecznej nagrody". :) (modl� si� o ksi�dza pot�pienie systematycznie) Innym duchownym przypomn�, �e nie�wiadomo�� nie usprawiedliwia, bo macie �y� m�drze i rozumnie. I to tak�e jest nauka Klemensa z Aleksandrii, czyli podwalina nauki katolickiej, tak wi�c wasze ,,pobo�ne" pro�by dotycz�ce rozwoju ,,rodzinnej firmy", o kt�rej w�r�d was kr��� wymy�lane **przez was** legendy (�atwe do obalenia, je�li si� chce pozna� prawd�) s� zdecydowanym sprzeciwianiem si� Bogu, kt�remu pono� mieli�cie s�u�y�. :) Czas -- to Mi�o�� -- jak utrzymywa� Prymas tysi�clecia i nie interesuj� mnie jakiekolwiek wasze ,,rekompensaty" w zamian za utracony czas, gdy� czas -- nie ma ceny. Zamierzam �y� swoim �yciem, mam swoje plany i nie b�d� wam p�aci�, ani nie b�d� ,,robi� pieni�dzy" bez wzgl�du na to czy to si� wam podoba czy te� nie. Nauk� Ko�cio�a katolickiego znam bardzo dobrze, ponadto bardzo uwa�nie s�ucham tego, co do mnie m�wicie w trakcie spowiedzi, tak wi�c wasza walka ze mn� b�dzie w razie czego do�� trudna. :) Moim zdaniem -- powinno si� wam zabroni� zbierania pieni�dzy bez automatycznego rejestrowania owych darowizn w czym� na kszta�t kas fiskalnych i nale�y opodatkowa� te darowizny tak, aby ukr�ci� defraudacje oraz okradanie Fiskusa. Aby nie by� go�os�ownym -- m�j proboszcz na moich oczach wystawia� lewe za�wiadczenia dotycz�ce darowizn, w celu odpisania tych ,,darowizn" od podstawy opodatkowania rzekomych darczy�c�w. Je�li jeste�cie czy�ci -- takie odtajnienie waszych dochod�w wyjdzie wam tylko na dobre. Je�li nie -- b�dziecie mogli na tym �wiecie nauczy� si� porz�dnego �ycia. Ja (po wielu latach) jestem gotowy odtajni� swoje zarobki, gdy� mog� co najwy�ej wyj�� na g�upca, kt�ry mog�c kra�� -- nie krad�. T�umaczenie, �e opodatkowanie waszych wp�yw�w mo�e uszczupli� wasz bud�et -- jest nie na miejscu, gdy� tak zebrane pieni�dze trafi� po�rednio do rak podatnik�w, czyli ludzi najbiedniejszych, gdy� to w�a�nie oni p�ac� podatki, nie mog�c od nich ucieka� ,,ciekawymi" posuni�ciami ,,mened�erskimi". :) Tak wi�c takie opodatkowanie b�dzie zgodne z wasz� oficjalna polityk� niesienia pomocy najubo�szym. :) (i z nauk� mojego ulubionego nauczyciela, jakim jest wspominany przeze mnie Grek z Aleksandrii) A dlaczego pisz� o tym tutaj? Jest ca�a masa powod�w, kt�re ju� kilkakrotnie wymieni�em. :) -- ____ | | _| Eneuel Leszek Ciszewski | ||_ 85 .-. 8789052, 7463797 | |__| ~~~_@_ _[##] 607 635935 |____| (;eneuel#ascii.art.pl;)