X-Google-Thread: 1045ba,497961e8747cca59,start X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news3.google.com!news.glorb.com!newsfeed.pionier.net.pl!news.nask.pl!news.us.edu.pl!newsfeed.silweb.pl!news.onet.pl!not-for-mail From: Q Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?ISO-8859-2?Q?S=B3=F3w__par=EA_o_Enuelu?= Date: Wed, 02 Feb 2005 16:26:56 +0100 Organization: news.onet.pl Lines: 50 Sender: qwertop@poczta.onet.pl@cqn119.neoplus.adsl.tpnet.pl Message-ID: NNTP-Posting-Host: cqn119.neoplus.adsl.tpnet.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news.onet.pl 1107357983 17218 83.31.245.119 (2 Feb 2005 15:26:23 GMT) X-Complaints-To: abuse@onet.pl NNTP-Posting-Date: 2 Feb 2005 15:26:23 GMT User-Agent: Mozilla Thunderbird 1.0 (Macintosh/20041206) X-Accept-Language: pl, en-us, en Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:1639 Witam, Od pewnego czasu ju� przegl�dam t� grup�, bo jest fajna, uwa�am, �e takie grupy powinny sobie wisie�, �eby ludzie mogli si� produkowa�, a tacy jak ja mogli je sobie od czasu do czasu z ciekawo�ci przejrze�. Na wst�pie przedstawi� si�. Nazywam si� Q i to Pa�sstwu powinno wystarczy�. A przedstawiam si� bo niejaki Enuel, kt�ry ten w�tek(jak r�wnie� wiele innych) "sprowokowa�", pisa� w jednym w�tku, �eby kto� tam si� przedstawi�, chocia� przedstawianie si� tego kogo� by�o zb�dne, poniewa�: 1. W nag��wku wiadomo�ci napisane s� wszystkie dane nadawcy. 2. P. Janusz Wyczolek podpisal sie: "Tak, to ja, biedronka pstra...:, co uznac mozna za forme przedstawienia. Jest to takze tzw. sygnaturka, o ktorych chcialbym napisac troche dluzej. Problem polega mianowicie na tym, �e: 1. Enuel wpieprza na grupe sygnaturki zaczynajace sie od Re:, co znacznie (przynajmniej mnie) utrudnia przegladanie jej, bo wydaje mi sie, ze to sie tyczy jakiegos starego watku. 2. W temacie postow Enuela zawsze umieszczone sa nazwy listow, kompletnie niezwiazane z grupa. 3. Te tematy sa wlasciwie wlasnoscia prywatna tego, kto wyslal list do Enuela(czy kogokolwiek innego) i na miejscu Enuella(!) nie wysylal bym ich co chwile na grupe, ale to juz sprawa zasad, dobrego wychowania, kultury, itp. 4. I wreszcie problem najwazniejszy-sygnaturki sa (te kilkanascie ktore ja widzialem) brzydkie, typowe, nic nie wnosza na grupe, a wielu uzytkownikow wykazuje sprzeciw i niechec co Enuell zbywa jakimis pseudo-inteligentnymi frazesami. 5. Enuell nie raczy nawet wysylac kilku sygnaturek w 1 liscie, tylko wszystko wpieprza pojedynczo. 6. Enuell jest uparty jak osiol i nie da sie przekonac do zaprzestania. Oczywiscie zastrzegam, ze Enuell moze pisac tego typu posty, jego sprawa, ale po jaka cholere i czemu akurat na te grupe! A zatem: Towarzysze! Obywatele! Wsadzcie Enuella do killfile'a i skonczcie z nim zbedne konwersacje, zajmijscie sie pisaniem nowych, ciekawych postow. �l� pozdrowienia, Q P.S.>My�l�, �e nie warto dodawa� [OT] do tematu, bo tym tematem powinni�cie si� Szanowni Grupowicze zaj�� i trolla wyp�oszy�.