X-Google-Thread: 1045ba,79a70b76f82c25c3 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news3.google.com!news.glorb.com!newsfeed.pionier.net.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Hmm... Date: Wed, 13 Apr 2005 14:53:17 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_##Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_El?= =?iso-8859-2?Q?fami._:=29?= Lines: 151 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1113396862 11105 82.139.165.143 (13 Apr 2005 12:54:22 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Wed, 13 Apr 2005 12:54:22 +0000 (UTC) /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-MimeOLE: Moje tel.: 607 635935, 85 7463797, 85 8789052 X-Priority: 3 X-User: eneuel A-koordynaty: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:1966 "Marcin Glinski" cn1p4nnuyy1w.dlg@from.eternity > > _____________ > .-'"" __ `-. > : .--. .'/ `. .--. ,: > |(| ( ) : \_ : ( ) )|| > | `-`' `--' `--' `| > :=====================: > )"""""""""""""""""""( > / ) \ > : /' : > : __..(())..__ : > : "" -- `- `"": > \`-....._________....-/ > )`--... ___ ..--( > ::::.... : > |:::... : > |:::... : > :::... | > |::... | > ::::... : > )::::... ( > | `:::..... .' | > \ ``-......--'' | > `.._ _..' > `""--------"" fsc > > Najlepiej ogl�da� w Courier New, > Lucida Console za bardzo to sp�aszcza... A ten znicz zapali�e� Amerykance, kt�ra na oczach �wiata (w tym i miliarda katolik�w) umar�a z g�odu w szpitalu, czy papie�owi, kt�ry odmieni� �wiat w taki spos�b, i� mo�liwe jest w�a�nie skazywanie ludzi na tego rodzaju opiek� innych ludzi, czyli w efekcie na �mier�, gdy� katoliccy duchowni skutecznie wyciszaj� lito�� oraz wsp�czucie w innych ludziach, efekt�w czego do�wiadczy�em na w�asnej sk�rze. �mier� papie�a przynios�a mi wytchnienie podobne do �mierci matki mojego ojca (Kr�lowej F) i �mierci mego by�ego proboszcza, honorowego pra�ata papie�a, kt�ry z uporem godnym lepszej sprawy czyni� ze mnie zakl�ciami ;) elektryka i umar� nagle -- niespodziewanie, pono� niemal w trakcie odprawianej przez siebie mszy �wi�tej. �mier� papie�a niby nie jest niczym niesamowitym, gdy� ka�dy musi umrze�, ale: -- papie� kanonizowa� zakonnic�, znan� dzi� na �wiecie jako �w. Faustyna, ale nie do�y� �wi�ta Mi�osierdzia z ni� zwi�zanego; zabrak�o mu 2 godzin i 23 minut do tego �wi�ta -- za �ycia, jako papie�, utrzymywa�, i� prostych zbieg�w okoliczno�ci w wa�nych sprawach nie ma; jego �mier� na pewno nie jest niewa�na; -- ciekawe, czy te 2 godziny i 23 minuty jako� nawi�zuj� do daty moich urodzin -- 23 lutego, czyli 23 dnia 2 miesi�ca roku? :) -- ciekawe, czy fakt, i� nie doczeka� na tym �wiecie tego �wi�ta, ma jaki� zwi�zek z jego ulubie�cem i moim prze�ladowc�, ksi�dzem Henrykiem Samulem, kt�ry przeklina� mnie przez kilkana�cie lat i �yczy� mi, abym nigdy nie doczeka� si� tego, na co czekam, czego oczekuj�, czego pragn�, co dla mnie jest istotne itd.? -- jest to �wi�to nie dla umar�ych, ale dla �ywych; :) �wi�towanie pierwszej niedzieli po Wielkanocy po �mierci cia�a -- sensu nie ma :) -=- Wracaj�c do "Q" d25rct$p30$1@news.onet.pl E> > Bez przesady. :) Ani ja nie jestem winien ich g�upoty czy t�poty, E> > ani oni nie s� a� tak zupe�nie bezproduktywni. :) Fakt, i� mijaj� si� E> > w swojej nauce z nauk� Chrystusa -- nie oznacza, �e s� bezproduktywni. :) > Wyroznienie otrzymal oczywiscie enutroll, a nie Kosciol katolicki. Gdyby > duchowni mijali sie z nauka Chrystusa, byliby bezproduktywni, jednkak > Kosciol katolicki w pelni spelnia swoja role w Polsce. -- Oczywi�cie ja otrzyma�em owo wyr�nienie i oczywi�cie na nie nie zas�u�y�em, gdy� nie ja jestem winny czyn�w duchownych katolickich. -- Nauka katolicka mija si� z nauk� Chrystusa -- wspomina o tym wielokrotnie w swoich wypowiedziach zmar�y niedawno papie�. Za niekt�re :) wymini�cia -- tak�e �w papie� przeprasza. I nawi�zuj�c do spu�cizny s�ownej papie�a w kontek�cie rzekomego pralata Debinskiego: "Q" d1pjl8$mm8$1@news.onet.pl > A nam wszsytkim smiac sie z ciebie chce (nie myl 'c' z 'C' ;-)). Jak > mowi pralat Debinski: > --Kto, ma w glowie malo, ten ma na jezyku duzo. -- Pono� papie� pozostawi� po sobie 85 tysi�cy stron ,,zapisk�w". Bior�c pod uwag�, i� �y� 85 lat, a rok trwa zaledwie nieco ponad 365 dni -- to raczej du�o, bo chyba chodzi tu o standardowe strony ,,maszynopisu". -=- I powracaj�c do Ameryki: -- Gdyby duchowni katoliccy, zamiast szuka� pieni�dzy na w�asne cele, wzi�li w obron� ow� kobiet� -- zapewne by �y�a, gdy� chodzi�o jedynie o znalezienie pieni�dzy na utrzymywanie jej �ycia w szpitalu. I aby by�o jasne: Cia�o ludzkie jest �wi�tyni� Ducha �wi�tego. Ca�e cia�o. Tak�e i to cia�o, w kt�rym przesta� funkcjonowa� m�zg. Natomiast nauka katolicka utrzymuje, i� za procesy my�lowe nie odpowiada cia�o (m�zg) ale dusza, kt�ra jest nie�miertelna. -- Ja nie mia�em pieni�dzy (d�br) w ilo�ci wystarczaj�cej do tego, aby ow� Amerykank� utrzymywa� przy �yciu. Podobnie wi�kszo�� ludzi to czytaj�cych. Ale duchowni Ko�cio�a katolickiego mieli ich w nadmiarze. Cz�� nawet z�o�yli w trumnie umar�ego papie�a. (aby, wzorem z innych religii, pom�c mu w odnalezieniu si� na ,,tamtym �wiecie"?) Czy wi�c nie s� winni �mierci tej kobiety? No i plagiat: _____________ _____________ .-'"" __ `-. .-'"" __ `-. : .--. .'/ `. .--. ,: : .--. .'/ `. .--. ,: |(| ( ) : \_ : ( ) )|| |(| ( ) : \_ : ( ) )|| | `-`' `--' `--' `| | `-`' `--' `--' `| :=====================: :=====================: )"""""""""""""""""""( )"""""""""""""""""""( / ) \ / ) \ : /' : : /' : : __..(())..__ : : __..(())..__ : : "" -- `- `"": : "" -- `- `"": \`-....._________....-/ \`-....._________....-/ )`--... ___ ..--( )`--... ___ ..--( ::::.... : ::::.... : |:::... : |:::... : |:::... : |:::... : :::... | :::... | |::... | |::... | ::::... : ::::... : )::::... ( )::::... ( | `:::..... .' | | `:::..... .' | \ ``-......--'' | \ ``-......--'' | `.._ _..' `.._ _..' `""--------"" fsc `""--------"" fsc Amerykance, kt�ra na oczach ca�ego �wiata -- umar�a w szpitalu z g�odu. -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' leszekc@@alpha.net.pl '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;, .;. . .;\|/....