X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,ea4f25970defc20a X-Google-Attributes: gid1045ba,public Path: controlnews3.google.com!news1.google.com!news.glorb.com!newsfeed00.sul.t-online.de!newsfeed01.sul.t-online.de!t-online.de!newsfeed.tpinternet.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_pami=EA=E6_zaciera_w_my=B6lach_wiele=2C_lecz_nie?= Date: Sun, 16 May 2004 15:46:39 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 260 Message-ID: References: <1gpquu7p2bx5d$.dlg@from.etetnity> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1084715270 16721 82.139.165.143 (16 May 2004 13:47:50 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Sun, 16 May 2004 13:47:50 +0000 (UTC) /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-MimeOLE: M�j numer telefonu: 607 635935 Arkedocja. :-) X-Priority: 3 X-User: eneuel A-koordynaty: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) Xref: controlnews3.google.com pl.rec.ascii-art:105 Marcin Glinski 1gpquu7p2bx5d$.dlg@from.etetnity: _ > .--.(/._ By� 10.05.2004, godz. 00:49, > @( / gdy na "pl.rec.ascii-art" �winka zobaczy�a artyku� > )_`-\_| podpisany: "Eneuel Leszek Ciszewski". > [...] > > www.leszekc.w.tkb.pl > > Mo�e ma kto� ochot� to zASCIIartowa�, zanim zdejm�/przestawi�? :) > .------------------------------------------------------------------------. > | Chyba widzia�em Leska... Tak, dobze mi si� wydawa�o - widzia�em Leska! | > `---. .------------------------------------------------------------------' > \| .-"-. > / - -\ > \ @ @/ > (_ <_) > _)(` > ,_(`_))\ > "-\)__/ > __|||__ > jgs ((__|__)) www.leszekc.w.tkb.pl/bogini.jpg -- A to Bogini Zwyci�stwa podtrzymuj�ca �miertelnie rannego �o�nierza. :) Zeus wyjmuje Dionoizosa z �ona zabitej matki, aby da� mu schronienie w swoim udzie, kt�re zamyka srebrnymi klamrami. Zamkni�cie klamrami uda symbolizuje podj�cie zobowi�zania podtrzymania �ycia tak d�ugo, jak b�dzie to potrzebne. :) Wyj�cie dziecka z �ona umar�ej matki :) mo�e by� wywo�ane odruchem serca, gestem chwili, :) ale aby zamkn�� udo klamrami -- nale�y w�o�y� pewien wysi�ek i wytrwa� w tym, czego si� podj�o, tak�e w�wczas, gdy ju� si� nic nie czuje, :) a jedynie rozum podpowiada nam, co nale�y uczyni�. :) c1hgo0$rcq$1@inews.gazeta.pl Szkoda, �e duchowie�stwo zamiast uczy� etyki/moralno�ci -- zajmuje si� robieniem pieni�dzy, i to kosztem najubo�szych, czym wyst�puje przeciwko samemu Bogu. :) Efekty wida� go�ym okiem: Przekr�j na przyk�ad z 09 maja br.: Artyku� 'Daj mi dusz� reszt� zabierz'. Oto efekty waszej ,,pracy". Do kanonika Samula: Tobie te� mam pere�k�. :) Dziewczyn�, kt�ra po�rednio dzi�ki Tobie zamierza�a odebra� sobie �ycie. :) -=- Bogini Zwyci�stwa podtrzymuje �miertelnie rannego �o�nierza, aby pozwoli� mu prze�y� mimo wydanego wyroku �mierci. :) b57dek$rdk$1@flis.man.torun.pl Kocha tylko ten, kto kocha dotkni�tych kl�sk�, skazanych na zag�ad� i beznadziejnie chorych... Ten, kto z wiar� pokonuje wyroki �mierci, sprzeciwia si� kalectwu, czy bezradno�ci... brsljh$97c$1@flis.man.torun.pl i w p�aczu dziecka, (p�aczu noworodka) Z mojego motta �yciowego. :) A teraz obligatoryjne opowiadania/dialogi: -- Podczas gdy �yjemy w tak niepewnych czasach, gdy Ksi�yc mo�e zacz�� si� obraca� woko�o Ziemi w przeciwnym kierunku, w innej p�aszczy�nie lub w og�le po innej orbicie -- moje stanowisko wobec pewnych os�b i spraw nie ulegnie zmianie, :) gdy� jestem Kr�lewskim Paj�kiem. -=- -- Eneuel Kr�lewskim jest Elfem. Je�eli w�os cho�by z g�owy Mu spadnie lub z ust przedwcze�nie -- cho�by o jedn� sekund� zaledwie -- u�miech mu zejdzie -- Kr�l si� o Jego Rado�� i �ycie upomni! Drzazgi z was sypa� b�dzie, pasy drze� ka�e i �winie wami nakarmi. :) -- Jestem Kr�lewskim Elfem. :) -=- Serce z wapiennej ska�y: bjcbtb$imo$1@korweta.task.gda.pl -- Serce Kr�lewny po brzegi wype�nione Mi�o�ci�, lecz twarde jak ska�a... Z cyklu: Jakie serce takie i winogrona. ;) (poznacie ich po owocach) http://www.pik-net.pl/bib-cgi/biblia-s?slowo=poznacie&sas=&Ks=nt&zak=1-30001&st=i www.leszekc.w.tkb.pl/sercea.jpg Poznacie ich po ich owocach. Czy zbiera si� winogrona z ciernia albo z ostu figi? (Ew.Mateusza 7:16) -=- Zajawki: -- Eneuel w Kapodocji granicach zrodzony -- niechaj tam �yje. -- Eneuel jest Elfem i jako Elf -- do Arkedocji nale�y. -- Eneuel jest Wilkiem. Kto nas zapewni, �e on nas �niadaniem uczyni� nie zechce? -- Wilki -- to drapie�niki, wyroki wykonuj�, ale ich nie wydaj�. -- A kt� to wie, czy my na �mier� nie jeste�my skazani przez Boga? -- P1RP m�wi, �e Eneuel o w�asnych si�ach do Arkedocji nie zdo�a powr�ci�, p�ki Korterii jest zak�adnikiem. Elfy nakaza� zgromadzi� i do wojny przyst�pi�, by Eneuela odbi� i Arkedocji przywr�ci�... I On si� Eneuela z�b�w nie boi. :) -- Z Koteri� -- kt� r�wna� si� zdo�a? Do tego jeszcze -- Karynia si� do��czy�a... Rozwa�nym -- Eneuela trudno tu nazywa�... -- Asyartura! Jej �adna si�a nie straszna! -- Kto u niej pos�uch potrafi uzyska�? Ponadto te jego z�by... Zagryzie nas... Dajmy Elfowi jak�� kobiet�, kt�ra go z�b�w pozbawi... P�niej wejdziemy, aby go zabra� do domu... -- W walizkach? :) [..] -- Eneuel m�wi, �e Pueruani� o w�asnych si�ach opu�ci� zdo�a, lecz najpierw trzeba kopalnie wysadzi� w powietrze... -- Kopalnie kusz�, ale bez nich -- nie zdo�a prze�y�... Niech w Pueruanii dom sobie zbuduje! -- Pueruania kl�twa jest ob�o�ona i plon�w nie wyda! Trzeba by Asyartur� w wojn� z Korteri� wci�gn�� jakim� sposobem... [..] -- Eneuel w oczach Kr�lewny Rado�� zobaczy�... I Mi�o��... Je�eli w�os cho�by mu z g�owy spadnie -- Asyartuara, na pro�b� Kr�lewny z wojskami o Rado�� Eneuela upomnie� si� zdo�a... [..] -- Kr�lewna go kocha jak swego! A Mi�o�� Azalndczyk�w -- bez granic! [..] -- Z Azalandii -- do Arkedocji ju� nie powr�ci... Niech Azalandia z Asyartur� przyjdzie Eneuelowi z pomoc� na Kapodocji Ziemi! -- A je�li Eneuel b��dy pope�ni i Azalndczycy ponios� pora�ki? -- Tacjan ich do Azalandii bez strat odprowadzi... On to potrafi... -- A Eneuel z g�odu w Pueruanii nam umrze?! -- Nie umrze. Azalandia mosty powietrzne potrafi budowa�. Dostarczmy Azalndczykom co trzeba -- s� honorowi, wi�c nie okradn� Eneuela... Niechaj zbuduj� tam l�dowiska, hangary i magazyny... Miasta niech tam zbuduj�, je�eli trzeba! [..] -- Kr�lewna go [Eneuela] jednym spojrzeniem zabi� potrafi, a jednak go kocha i krzywdy nie czyni. :) [..] -- To niemo�liwe, ale je�eli Artemius zapewnia... Eneuel -- pragnie jej [Kr�lewnie] podarowa� koron� Elf�w... [..] -- Proponuj�, by Eneuela zapyta� o zdanie... -- O co go pyta�? Rado�� we krwi umoczy�! Z Koteri� wojn� rozpocz�� pod Asyartury skrzyd�ami -- nie przegra�... Puerua�czyk�w -- zagoni� do gnoju! Karyni� si� nie przejmuje... Kapodocji kopalnie wysadzi� w powietrze! -- ??? -- Kilka tylko zostawi�... I nie na d�ugo... Z sojusznikami naszymi wojowa� zacz��... [..] -- Je�eli czeka� b�dziemy bezczynnie -- Kaorteria nas nazwie zdrajcami, ale nie to jest problemem... Kto nas zapewni, �e on w og�le prze�yje? [..] -- ,,Nie�mia�o" Puerua�czykom przypomnie� nale�y, �e je�li w�os cho�by jeden Elfowi spadnie -- Kr�l drzazgi z nich w�wczas posypie, pasy drze� b�dzie i �winie nimi nakarmi! -- W�wczas, je�eli nie spadnie -- Pueruanii stra�nicy zechc� zap�aty za obowi�zk�w swych sprawowanie! -- Tu nie o w�osy, ale o rado�� toczy si� sprawa... -- Elf dzielnie znosi niewol�... -- A czas ucieka... I �ycie!!! -=-=- bjcbtb$imo$1@korweta.task -- Serce Kr�lewny po brzegi wype�nione Mi�o�ci�, lecz twarde jak ska�a... A je�li niewola tego Elfa cierniem w t� ska�� si� wbi�a -- to Ci przyrzekam, �e albo Jego uwolnisz, albo ponownie dojdzie do wojen... -=- bl57dd$dvf$1@korweta.task.gda.pl: Pozwoli�em zburzy� m�j �wiat, bo by�o to potrzebne. :) A �e durnowaty Samul____Raj mi w tym dopom�g� duchowym prowadzeniem -- to jego, nie m�j problem. :) Eneuel :) ma swoje zadania :) i je *realizuje* bez jakichkolwiek odchy�ek od plan�w. :) bm7d84$rbf$1@flis.man.torun.pl: -- Korneliusz... Ten sam Korneliusz, kt�ry bez wahania tratowa� wszystko, co napotka� po drodze? -- Ten sam... bm3ki4$37h$1@flis.man.torun.pl: A -- Odeonisie, dwie trzecie Azalandii pod broni� stoi. :) [Asyartura] Przemy�l to, prosz�. :) O -- Azyarturo... Azalandczycy Elfa nie znaj� a broni� Go b�d�? [Odeonis] A -- Azalandczycy Elfa nie znaj� -- to prawda, lecz by u�miechu Kr�lewny broni� -- *�ycie* swoje zastawi�. :) O -- I staniesz przeciwko Korterii? W trosce o u�miech? A -- Na czele wszystkich mych wojsk! Bez wahania!!! E. :)