X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,da0921136e0dc5de X-Google-Attributes: gid1045ba,public Path: controlnews3.google.com!news1.google.com!news.glorb.com!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Taka sobie... kopalnia ;) Date: Sun, 2 May 2004 23:04:25 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 393 Message-ID: References: <1hf7bqohxinik.dlg@Lukasz.Dabrowski> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1083531879 10445 82.139.165.143 (2 May 2004 21:04:39 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: Sun, 2 May 2004 21:04:39 +0000 (UTC) X-Priority: 3 /pl.rec.ascii-art: Eneuel A-koordynaty: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) X-MimeOLE: M�j numer telefonu: 607 635935 Arkedocja. :-) Xref: controlnews3.google.com pl.rec.ascii-art:20 Lukasz Dabrowski 1hf7bqohxinik.dlg@Lukasz.Dabrowski: > Made by Stforek ;) > > By�o nie wchodzi� > do tej kopalni... > _ - __ -- ... __ > - / -- __ > ---.....-/-``--..._ __ .---....____....--- > `\. -- ./' Wracamy... Nigdy si� do niego + __ .-. __ | .' nie dokopiemy... > /' `. |_0_| .' `\ \ -- / _ / __ / > ```/._\\*v*//_,\''' ; : \).-. \\| > \\ // ; __ \ )( oo `. > ===="==== / -- `\ _(__) @__. \ > /^\ as __/ -- `\..||_____.---....)..____... > --.....____...----""" __ ___ __ > __ -- -- fsc ROTFL. :) C� za brak wytrwa�o�ci... Zapewne nigdy nie odpowiem na pytanie, czy warto by�o wchodzi� do tej kopalni... Na pewno by�o ci�ko, ale wydaje mi si�, �e by�o mi to potrzebne. :) Nigdy nie s�dzi�em, �e jestem nie�miertelny, ale te� nigdy nie przypuszcza�em, �e w razie potkni�cia si� -- rzuc� si� na mnie z toporkami ci, kt�rych wcze�niej ,,nosi�em na r�kach". :) �e na wrog�w mo�na w takiej sytuacji liczy� -- wiedzia�em, ale �e na tych, kt�rym NIC Z�EGO NIE UCZYNI�EM --- nie. :) Nigdy te� wcze�niej nie rozpatrywa�em sytuacji tego rodzaju przegranej i ewentualno�ci ratunku. :) I chyba nigdy nie przypuszcza�em, �e przyjdzie mi walczy� z tak silnymi przeciwnikami, ani tym bardziej tego, �e spotkam Azalandczyk�w. :) Przed laty, cytuj�c fragment piosenki, powiedzia�em: Nie jestem gwiazd�, nie lubi� gwiazd, gwiazdek nie przyjm�, nie b�d� bohaterem. :) Dzi�, po tym co (dos�ownie) prze�y�em, zmieni�em zdanie. :) Mo�e niedos�ownie dzi�, ale po tych tragediach. :):):) Czy przestan� by� wilkiem? Oczywi�cie nie. :) Wr�cz przeciwnie. :) ^^^^^^^^^^--. ) Paj�k, kt�ry przekona� si�, �e wymy�lona przez Niego :) ( posta� Azalandzkiej Kr�lewny istnieje w rzeczywisto�ci, ) wie, o czym, a raczej o kim tu pisz�. :) ( ^------^----------------^--------------------------------' Tak. :) W moim �wiecie sny i marzenia spe�niaj� si�. :) (to do Augusta i Bazyliszki) :) W �wiecie ludzi, kt�rzy si� ze mn� stykaj� -- r�wnie�. :) P1RP, wiedz�c o tym, �e godz� si� na wszelakie straty, wybaczaj�c niepotrzebnie i pochopnie tym, kt�rzy nie prosz� o przebaczenie i nie obiecuj� poprawy, poprosi� Boga o taki dar, kt�rego nie zechc� odda�, aby nauczy� mnie szanowania pewnych d�br. :) Straci�em wi�c pieni�dze, dobre imi�, przyjaci�, wp�ywy, zdrowie... Ale wszystkie te straty niczego mnie nie nauczy�y. :) I w�a�nie dlatego B�g podarowa� mi Mi�o�� Kr�lewny, poniewa� wiedzia�, �e nie przebacz� NIKOMU, kto stanie pomi�dzy mn� i Ni�, aby nas roz��czy�. :) (chyba, �e taki *bandyta* pokornie o przebaczenie poprosi, obieca popraw�, wynagrodzi straty i si� oczywi�cie przyzna do swego czyny) :) Ponadto P1RP chcia�, abym zmieni� swoje zdanie, zapisane w Raporcie Aureliusza, wisz�cym bardzo kr�tko u B�a�eja na stronie WWW. :) Z przykro�ci� zawiadamiam, i� nie powi�d� si� eksperyment, polegaj�cy na werbowaniu nowych Rycerzy. Ludzie (bo po�r�d nich przysz�o nam pracowa�) nie maj� serc... To nie Elfy. Ale nie chcia�, abym zauwa�y�, �e wstawia si� za mn� u Boga i sprawuje nade mn� cich�, cho� czu�a opiek�. :) Wola�, abym uwa�a�, i� istot�, kt�ra mnie tak mocno pokocha�a -- nie jest On. :) (Mi�o�� nie szuka swego) Obie (co najmniej obie) te pro�by B�g zawar� w Kr�lewnie, kt�r� Artemius by� spotka�, :) b�d�c w Azalandii z Apologetami katolickimi, kt�rzy p�niej zasilili szeregi Puerua�skiej Stra�y... BTW: Asertus m�wi, �e uczyni z was niewolnik�w i zagoni do jakowych star� z przeciwnikami Arkedocji. :) Wiem, �e to niebezpieczne (kto Go zapewni, �e utrzyma nad wami kontrol�?!) i bezczelne!!! Takich ludzi w niewolnik�w!?! Ale to niemo sprawa. :) Koteria, nie-Koteria, wielcy czy mali, �wi�ci czy pot�pieni -- co mi do tego. :) A i wam nic do mego Eta -- Asertusa!!! Nic mu nie mo�ecie uczyni�. :) (bo si� nie znacie na Eltach i �wiat, w kt�rym istniej� -- jest dla was zdecydowanie obcym i *nierealnym*!!!) ;) No i dowiedzia� (wci�� mowa o P1RP) si� o tym, �e Kr�lewny istnienie jest rzeczywisto�ci�, gdy ,,zetkn�� si�" z � i zosta� nieoczekiwanie wsparty przez siostr� Kr�lewny (jak by nie patrze� -- te� Kr�lewn�) Agat�. :) Wracaj�c do ,,gwiazdek" i w�adzy: po prze�ytych perypetiach zmieni�em zdanie, co zapisa�em: blv36f$6gr$1@shapieron.stars.eu.org Ja si� do w�adzy nie pcham. :) Ile B�g mi tej w�adzy przydzieli -- tyle wezm� z rado�ci� oraz wdzi�czno�ci�. :) Napisa�em tam te�: Sk�adam te� Bogu podzi�kowanie za prze�yte (bolesne! :) niestety) do�wiadczenia, gdy� s�/by�y mi one potrzebne, o czym si� w�a�nie przekonuj�. :) Do niedawna uwa�a�em, �e ich zadaniem by�o oderwanie mnie od mojej przesz�o�- ci, ale teraz wiem, �e nie tylko ten mia�y cel. :):) To jak? Rozpatrywa� ten wniosek o azyl polityczny? ;) Jednak by� mo�e by�a i inna droga. By� mo�e wchodzenie do tej akurat kopali by�a niepotrzebne. By� mo�e mog�em przyjemniej wykorzysta� minione dziesi�� lat... (mniej wi�cej dziesi��; jeden z Elt�w utrzymuje, �e a� dwana�cie) :) Leszek Ciszewski z Bia�egostoku. :) (albo jak kto woli -- Eneuel z Arkedocji) Postscriptum: Wracaj�c ;) do kopalni: Nie za�amujcie si�!!! Kopcie!! Ju� niedaleko... Nie wracajcie, nie poddawajcie si�, ale spokojnie si� przebijajcie... :) Skoro uznali�cie za s�uszne przebicie si� -- przebijajcie. :) Ja chcia�em wyj�� st�d samodzielnie (prawie samodzielnie) i prosi� Was tylko o to, aby�cie mi przygotowali w Arkedocji przyj�cie i ,,mieszkanie", pami�taj�c o moich (pono� trudnych do zaakceptowania) cechach charakteru, wynios�o�ci, pogardzie dla nieformalnego prawa, drobiazgowo�ci, itd... :) Uznali�cie za stosowne wej�� tutaj, olewaj�c zakazy Puerua�czyk�w -- wejd�cie. :) Mo�e cytat z listu wys�anego 17 lipca 2002 roku: Zap�ac� tak�e za swoje s�owa: >>,,Bunt" Jezuit�w nie spotka si� z pot�pieniem. Nikt, kto got�w jest odda� swoje �ycie w obronie bezbronnych i potrzebuj�cych pomocy -- nie zostaje pot�piony. Poniesiona pozornie kl�ska, zamieni si� w zwyci�stwo -- zbudzi bowiem sumienia ludzi dot�d zbyt s�abych na przeciwstawienie si� niezbyt chrze�cija�skim praktykom w (pono�) chrze�cija�skich krajach<<. I inny: > Azalandzka Kr�lewna ,,wymienia > pogl�dy" ;) z Puerua�skim Stra�nikiem, > kt�ren trzyna w �apskach Kr�lewski Dekret, > sygnowany piecz�ci� Namiestnika Kr�la... > (dekret sygnowany odciskiem sygnetu > Namiestnika, kt�ren obdarzony jest moc� > samego Kr�la -- i sygnet, i Namiestnik...) > Troch� chaotycznie -- to z wra�enia... > Owidiusz mo�e wpa�� w ka�dej chwili... > > -- W imieniu Kr�la! zabraniam Ci wej�� > na teren Pueruani -- celem udzielenia > pomocy Eneuelowi! > -- W imieniu Mi�o�ci zabraniasz mi kocha�?! > -- Oto Kr�lewski Dekret! > -- Jestem Alicja -- Azalandzka Kr�lewna! > Zejd� mi z drogi rar�ku, nim pozostawi� > po Tobie mgliste wspomnienie! > > Puerua�ski Stra�nik wa�y s�owa... > W r�kach trzyma sygnowany piecz�ci� dekret... > Pod jego rozkazami zgromadzona jest ogromna si�a > Puerua�skiej Stra�y, ale wszem i wobec znana jest > moc Kr�lewny... Nie wie o tym, i� ,,dekret" -- nie > jest autentyczny... > > Wreszcie dziewczynka odbiera mu ,,dokument" > i na oczach Puerua�skiej Stra�y -- rozrywa, > tak jakby nie by� to Dekret Kr�lewski, lecz > zwyczajny �mie�... Istotnie -- ,,dokument", > kt�ry uczyni� tyle z�a -- okaza� si� by� :) > falsyfikatem... > > Dziewczynka bezpiecznie przechodzi zakazan� > granic� Pueruanii i poca�unkiem zwraca Elfa > �yciu... > > Nikt nie zabroni kocha�... :) . . . . . . . Poni�ej jest brzydkie s�owo: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . A kopalnia jest/by�a g�wno warta...