X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,8ed1a010ef795c4b,start X-Google-Attributes: gid1045ba,public Path: controlnews3.google.com!news1.google.com!news.glorb.com!news-spur1.glorb.com!hermod.ttsg.com!news.internetia.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Odezwa_do_Puerua=F1skiej_Stra=BFy_Granicznej._;=29_?= Date: Fri, 7 May 2004 21:01:33 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 77 Message-ID: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1083956496 26809 82.139.165.143 (7 May 2004 19:01:36 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Fri, 7 May 2004 19:01:36 +0000 (UTC) /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-MimeOLE: M�j numer telefonu: 607 635935 Arkedocja. :-) X-Priority: 3 X-User: eneuel A-koordynaty: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) Xref: controlnews3.google.com pl.rec.ascii-art:59 B�dziecie strzec granic Arkedocji jako nieop�acani niewolnicy!!! Kto Was do tego zmusi? Wasza nieust�pliwo��, na�ogi i g�upota!!! B�dziecie ochrania� Paj�ki przed Owadami!! Poniewa� jeste�cie bardzo inteligentni ;) -- powiem wam, jak odr�ni� Paj�ka w�a�ciwego od podszywaj�cego si� pod niego owada :) i to Wam wystarczy do godnego wykonywania Waszych nowych ;) obowi�zk�w: :) Paj�ki -- maj� cztery pary krocznych odn�y, podczas gdy owady -- tylko trzy. :) Wierz�, �e potraficie liczy� do czterech. :) Na wszelki wypadek, gdyby�cie mieli trudno�ci -- mo�ecie odwo�ywa� si� do Dekalogu i przykaza� ko�cielnych: :) cztery pary -- czyli czwarte przykazanie Boskie, o �amanie kt�rego mnie **nies�usznie** oskar�ali�cie, gdy� pomi�dzy szacunkiem czy czci� a g�upi�, budzon� zazwyczaj l�kiem, uleg�o�ci� jest OGROMNA r�nica; trzy pary -- czyli trzecie przykazanie Boskie lub ko�cielne, bo oba, pod Wasz� ,,czujn�" opiek� naruszy�em, czy mo�e narusz�, i niestety z Waszego w�a�nie powodu; :) A mylicie owady z Paj�kami, bo ju� starali�cie si� nawi�za� ,,przyjacielskie" z tymi pierwszymi ;) kontakty. :) I ja Wam tego nawi�zywania nie broni�, lecz nie za moje pieni�dze!!! Doprowadzili�cie do ruiny to, co zbudowa�y Paj�ki -- owoce Waszych m�dro�ci s� a� nazbyt widoczne: -- utrata zdrowia, g��d, brak elektryczno�ci, brak pracy, samotno�� i by� mo�e brak ciep�ej/gor�cej wody do mycia po/od 10 bie��cego miesi�ca -- bo w ,,katolickiej" ;) Polsce biedni *nie posiadaj�* prawa do �ycia godnego ludzi, je�eli nie chc� robi� pieni�dzy :) Je�li ja poleca�em Rodzicom ,,wyrzuci� jakie� pieni�dze w b�oto" i po tym wyrzuceniu B�g b�ogos�awi�, daj�c du�o wi�cej, ni� wyrzucili�my, to wcale nie oznacza, �e ka�de ,,wyrzucenie pieni�dzy w b�oto" da podobne efekty! Ja po prostu wiEdzia�em o tym, co ma nast�pi�. :) A wiedzia�em z dobrych/wiarygodnych ust. :) (a nie z wr�enia z fus�w herbacianych na przyk�ad) Jak ju� pisa�em -- modlitwa nie jest monologiem, ale rozmow� z Bogiem. :) ,,Zdradzi�em" ju� (bo ja jestem zdrajc�!) Ani G�reckiej -- �e odpowiedzi� Boga mo�e by� uczynkowa �aska, z kt�r� nale�y *umiej�tnie* wsp�pracowa�. I efektem �aski -- mog� by� na przyk�ad informacje z wiarygodnych ust. :) Pos�dzanie mnie o wsp�prac� z diab�em -- �wiadczy wybitnie o waszej ,,m�dro�ci"! A nakazywanie gn�bienia mnie i dok�adanie cierpie�, w celu mocniejszego ;) zwi�zania mnie z Bogiem -- �wiadczy o tym, �e cho� stosy, na kt�rych palono ,,wsp�pracownik�w diab�a", wygas�y, to jednak natura ludzi g�upich i zazdrosnych, objawiaj�ca si� r�wnaniem w d� -- pozosta�a. :) Nie cierpia�em za rzekomy brak szacunku do Rodzic�w, czy b��dy pope�nione poprzez Paj�ki, ale z powodu waszej g�upoty i waszego po��danie MOICH pieni�dzy, kt�rych ju� Wam nie b�d� dawa�!!! A pozwoli�em na to cierpienie, aby rozliczy� ,,problem" katechetki z maja 1995 roku. :) Leszek Ciszewski. :) Postscriptum: Do niekumatych: Owady s� by� mo�e podobne do Paj�k�w, ale paj�kami nie s� i paj�czyn nie potrafi� budowa�. :)