X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,9407a8976600d367 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2004-03-07 05:26:15 PST Path: archiver1.google.com!news2.google.com!newsfeed2.dallas1.level3.net!news.level3.com!priapus.visi.com!orange.octanews.net!news-out.visi.com!petbe.visi.com!news.octanews.net!newsfeed.tpinternet.pl!news2.icm.edu.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_=A6wieca=2C_kt=F3ra_=B6wieci._:=29?= Date: Sun, 7 Mar 2004 14:25:47 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 107 Sender: leszekc@165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1078665974 13594 82.139.165.143 (7 Mar 2004 13:26:14 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 7 Mar 2004 13:26:14 GMT X-MimeOLE: M�j numer telefonu: 607 635935 Arkedocja. :-) X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: N 53�07'??", E 23�08'??"; Arkedocja. :-) Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:2412 Lukasz T. c2f6tq$4k8$1@srv.cyf-kr.edu.pl: > > �yjesz z�udzeniami -- w nierealnym �wiecie! > > Owszem, reklama, propaganda i tak dalej, ale > > w �yciu -- nie ma �wiec zupe�nie niekapi�cych. > Widzia�em ju� dziesi�tki �wiec, kt�re wypalaj� > si� jedynie w �rodku -- nic zatem nie kapie. > (Prowizoryczny rysunek pokazuj�cy jak niekt�re > �wiece wypalaj� si� jedynie wewn�trz.) ;) > > > _.--._ [.] knot > .' '. [zewn�trzny okr�g] zarys "�cian" > / .'`'. \ �wiecy > | ( . ) | [wewn�trzny okr�g] miejsce, kt�re > \ '._.' / ulega wytapianiu > '._ _.' > '--' > Oszcz�dni ludzi, albo przywi�zuj�cy si� do �wiec, > korzystaj� potem z takiego w�a�nie wypalania si� > �wiecy i kiedy zag��bienie jest ju� do�� du�e, > umieszczaj� w nim podgrzewacze -- co wygl�da > jak pal�ca si� �wieca. :) Nie wiem, o co Ci chodzi i nie wiem, czy wiesz, na co si� porywasz, lecz je�li nadal b�dziesz podrywa� m�j autorytet -- pozw� Ci� przed s�d wieczny, gdzie poka�� Ci, co to znaczy sprzeciwia� si� uznanej przeze mnie prawdzie o�wietleniowej!!! Najlepiej przyznaj si� bez podgrzewania na stosie, �e zosta�e� tutaj przys�any przez producent�w tak zwanych ogark�w, czyli przez konkurencj� i wyjaw w skrusze, kto za Tob� stoi! Obiecuj� Ci, �e je�eli si� przyznasz i nie b�dziesz mi niepotrzebnie utrudnia� dochodzenia -- wygram z Tob� szybciej! -- My�lisz, �e p�jdzie na ten uk�ad? -- Nie wiem... Zawsze to jaka� propozycja... Nie jest g�upi, wi�c powinien zrozumie�... -- No w�a�nie... Nie jest... -- To przecie� jaki� atut! M�wiono mi, �e atuty i asy si� przydaj� w grze... -- Owszem -- przydaj�. :) Ale trzeba je trzyma� w swoich d�oniach/r�kach. :) E. ;) OT: (obligatoryjny tekst) ;) 'Imperatorowa i pa�stwa o�cienne Przywr�c� spokojno�� obywatelom naszym Przeto z wolnej woli dzi� rezygnujemy Z pretensji do tronu i polskiej korony Nieszcz�liwie zdarzona w kraju insurekcja Pogr��y�a go w chaos oraz stan zniszczenia Pieczo�owito�� nasza na nic si� nie przyda �wiadczymy z ca�� rzetelno�ci� Naszego Imienia' http://www.ufo.friko.pl/kaczmarski%20jacek.html Odeszli do zaj�� sennych d�ugotrwa�ych Nad biurka za ma�e dla kr�lewskich zalece� Gdzie �witem pi�ra skrzypi�ce si� �ama�y A �wiece �wieci�y, by nic nie o�wieci� Z repertuaru Jacka Kaczmarskiego. :) Teraz OZ: (obligatoryjna zagadka) -- Kto wie, dlaczego �wiece �wieci�y, ale niczego nie o�wieca�y? ;) A -- by�y to �wiece starej daty i ciemnio �wieci�y (fachowo ;) to si� nazywa 'nie dawa�y �wiat�a') B -- nie by�y to �wiece o�wietleniowe C -- sejm nie mia� prawa obradowa� przy �wiecach ;) OA: See `knight' for mor�! _ ,''/., _ `.-._\`/. ( //'/'`. _.-`-. ``' ` `( -. \ ,' , ,-:._ _..-.. \/ / ,'/ ,`.( _.'-'. )/ `.\ '( ,' `. `._\ /' \ \ /: \ \-. ,;':._______...-'_) \:/-.._______..-_| : :\ `----'|'-; \ :\ : : ;:/ \ ``. ; /;/ ) `. /,' ,' `-' \ / .--. ) /_.---._`._ / ST `.__.' http://www.ascii-art.de/ascii/ghi/helmet.txt M�dro�� chroniona przed sk�uciem -- czyli zakuty �eb.