X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,fe1062ba15ed736f X-Google-Attributes: gid1045ba,public Path: g2news1.google.com!news2.google.com!proxad.net!proxad.net!skynet.be!195.114.173.131.MISMATCH!news.internetia.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?S=B1dy=2C_wielo=BFe=F1stwo=2C_mandarynki_i_wy=B3udzanie_pi?= =?iso-8859-2?Q?eni=EAdzy._:=29_?= Date: Tue, 22 Jun 2004 01:07:31 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 172 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1087859289 19400 82.139.165.143 (21 Jun 2004 23:08:09 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: Mon, 21 Jun 2004 23:08:09 +0000 (UTC) X-Priority: 3 /pl.rec.ascii-art: Eneuel A-koordynaty: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) X-MIMEOLE: M�j numer telefonu: 607 635935 Arkedocja. :-) Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:545 Eneuel Leszek Ciszewski c9tem3$p77$1@inews.gazeta.pl > > See `knight' for more! Eneuel Leszek Ciszewski c93duo$98j$1@inews.gazeta.pl > > ___________________ > > > Ciocia: Wi�c z czego my wszyscy mamy �y�? /.-------+-+-------.\ > > // :|: :::\\ > > _ + Deskryptus: Jacy my? To jacy� ludzie chc� �y� // :|: ::\\ > > ,''/., _ z tego ma��e�stwa? // :|: :::\\ > > `.-._\`/. ( //'/'`. // :|: ::::\\ > > _.-`-. ``' ` `( -. \ Ciocia: Jak to jacy? // :|: :::\\ > > ,' , ,-:._ _..-.. \/ [i wymienia ,,kilka" os�b] (( :|: :::)) > > ,'/ ,`.( _.'-'. )/ || _______/:|:\_______ ::|| > > .\ '( ,' `. -=- http://www.ascii-art.de/ascii/ghi/helmet.txt || /.-----.\:|:/.-----.\ :.:|| > > `._\ /' \ \ || (( ))|(( )) :|| > > /: \ \-. Odst�pili�cie od swoich ,,roszcze�", ;) wi�c i ja || \\_ //:|:\\ _// :|| > > ,;':._______...-'_) tymczasem nie wymieniam tych nazwisk. :) Wr�cicie ||: \\ (( :|: )) // :|| > > \:/-.._______..-_| do ,,trud�w modlitewnych" -- wymieni� nazwiska... ||:: \\ \\:|:// // ::|| > > : :\ `----'|'-; Wybierajcie sami. :) Mnie -- t�skno zobaczy� oczy ||:: \\ \\_// // :::|| > > \ :\ : : ;:/ przepe�nione Rado�ci� oraz Mi�o�ci�. ||:: \\ `-' // ::::|| > > \ ``. ; /;/ ||:: )) (( <<()>>::|| > > ) `. /,' Oczy Kr�lewny z Azalandii, do kt�rej to Azalandii ||:: // \\ ::::::|| > > ,' `-' \ nale�y tak�e Os�onino. :) Ona te ziemie ukocha�a. :) ((:: // \\ :::::::)) > > / .--. ) \\______// \\______// > > /_.---._`._ / Do Sylwii: Nie ma grzech�w, za kt�re s�uszn�, `------' `------' > > SSt `.__.' ludzk� kar� jest umieranie z g�odu. :) Zot > > I podpowiada to -- rozum. :) > Chyba na samym pocz�tku zapozna�em si� z wielebnym Makulskim z Lichenia Starego. > W listach do wiernych i w rozmowach ze mn� -- skar�y� si� na brak stosownych > bogatych firm, kt�re by stanowi�y zaplecze finansowe dla duchowie�stwa. Przy > okazji lekcewa�y� ofiarodawc�w drobnych. (lekcewa�y� dos�ownie na moich oczach) > Kolejnym jest szef Werbist�w z Kleosina -- Benedykt, kt�rego nazwiska nie > pami�tam. W rozmowie z nim dowiedzia�em si� do czego mo�e by� wykorzystana > ,,rodzinna firma", kt�rej jestem formalnym wsp�w�a�cicielem. > Kolejnym jest m�j proboszcz -- Stanis�aw Rabiczko. :) > Nast�pnym -- wymieniany przeze mnie (: �wietlny Przyjaciel, :) > kt�ry mnie uczy� w og�lniaku religii. :) > I nie marudzi�, �e pisz� bzdury, bo opieram si� na rozmowach, > kt�re z wami przeprowadzi�em osobi�cie. > I s�dami nie grozi�, bo biskup Pieronek poleca pi�tnowa� tego > rodzaju wypaczenia, a chyba legalnej w�adzy nie b�dziecie si� > sprzeciwia�, :) bo legalna w�adza pochodzi od Boga. > -=- > > Gdyby�cie mi pozwolili w lutym ubr. powr�ci� do pracy na Humanistyk�, > czyli Wydzia� Filologiczny -- p�aci�bym wam i nie marudzi�, ale skoro > wasze Karmelitanki Bose ze Szczecina tak mi podzi�kowa�y za moje > ofiary finansowe -- nie b�d� wam ju� nigdy p�aci�. :) Innymi s�owy > pisz�c -- Karmelitanki zrobi�y dobry uczynek. :) Rozumiem, �e domagacie si� i innych nazwisk, w tym przede wszystkim ksi�dza (Edwarda?) Konkola, ale z nim akurat nie ja rozmawia�em, a m�j Ojciec. :) Co prawda przekaza� mi t� rozmow� do�� dok�adnie, ale to nie moje sprawy, a Ojca. :) Ca�a m�dro�� -- od Boga pochodzi, :) a B�g jest Mi�o�ci�, tak wi�c aby by� m�drym -- trzeba kocha�. :) Ale wy -- ,,duchowni" -- NIE WIERZYCIE W ISTNIENIE BOGA, wi�c i tym bardziej nie wierzycie Bogu, bo jak wierzy� komu�, **w istnienie kogo** si� nie wierzy? :) To jakby omija� nieistniej�cy s�up. :) Z Konkolem mia�em nieprzyjemno�� spotkania si� w roku 1995. Najpierw namawia� mnie na wyjazd (do Jastarni oczywi�cie) z ,,jego" dzie�mi (notabene -- widzia�em obor�, w kt�rej krowy lepiej by�y traktowane ni� dzieci u Konkola) p�niej da� mi pod opiek� pewnego Eugeniusza (Gienka) kt�ry by� niepe�nosprawny (wp�yw zapewne [inwektywa] kanonika Henryka Samula). Gdy ju� si� ,,zaprzyja�ni�em" z owym Gienkiem, Konkol ,,wyja�ni�" mi, �e ,,ludzie m�wi�" i nie mog�em pojecha�, cho� temu choremu cz�owiekowi mocno zale�a�o na tym wyje�dzie, a nie by�o nikogo (poza mn�) kto mia�by ochot� z nim pojecha� (czyli opiekowa� si� nim, bo cz�owiek ten by� cz�ciowo sparali�owany i porusza� si� na w�zku. (dopiero p�niej dotar�o do mnie, �e to wp�yw Samulowych zakl��) Po jakim� czasie Konkol przekaza� mi, �e mog� jecha� na kt�ry� z kolejnych turnus�w, ale uzna�em, �e z kim�, kto zmienia decyzj� i nie podaje powodu tej zmiany, nie warto niczego planowa� i nie warto z kim� takim wsp�pracowa� w jakikolwiek spos�b. :) -=- Pomi�dzy �yciem w oszustwie i �yciem z wiary -- jest pewna :) r�nica. :) Fakty dotycz�ce ,,rodzinnej firmy", z kt�rej pragniecie �y�: -- brak sprz�tu i maj�tku :) -- brak robotnik�w -- brak zasilania (bo raczej b�d� strzela� ;) do Elf�w, ni� im pozwol� na udzielenie pomocy, a wy, Korteriusze -- jeste�cie zbyt g�upi) :) -- m�j Ojciec ma 69 lat :) bez 4 miesi�cy i nie jest Elfem :) -- ja nie jestem elektrykiem i nim nie b�d� :) I inne fakty, cho� trudne do udowodnienia: :) -- �mier� towarzyszy�a mojemu �yciu od kiedy tylko pami�tam; zanim urodzi�em si� -- ju� by�em chroniony �mierci� :):):):) -- B�g jest ,,bardziej" wszechmog�cy, ni� wam si� wydaje :) -- nawet je�eli zmusicie mojego Ojca do wsp�pracy, z wami -- nie zmusicie mnie :) w jakikolwiek spos�b :) do takowej wsp�pracy :) I co�, co udowodni� czy wykaza� �atwo, ale prawdziwo�ci czego zaprzeczacie: -- pi�te przykazanie ko�cielne nie nakazuje p�acenia wam pieni�dzy czy sk�adania wam jakichkolwiek ofiar, gdy� Ko�ci� -- to licz�ca nieco ponad miliard ludzi wsp�lnota, a nie �yj�ca nieco na kszta�t Kozak�w z Siczy ,,garstka" duchowie�stwa gotowego na wszelakie zbrodnie w ,,Imi� Boga" :) -- nauka Ko�cio�a katolickiego jest sprzeczna z waszym post�powaniem, czy raczej wasze post�powanie jest sprzeczne z t� nauk� i pisa�em o tym wielokrotnie -- macie TYLKO DWA ZADANIA: -- godne odprawianie mszy �wi�tych oraz -- godne udzielanie sakrament�w i to jest WASZA, A NIE MOJA nauka; do tego, aby zadania te wykonywa�, nie potrzebujecie a� tak wiele pieni�dzy; :) �yjecie z darowizn, z �aski ludzkiej (z Bo�ej �aski -- ka�dy �yje, ale normalni ludzie utrzymuj� si� z pracy ,,w�asnych r�k", podczas gdy wy -- �ebrzecie) i tak naprawd� nie zbudowali�cie �ADNEJ CYWILIZACJI, czy kultury i chyba nie mieli�cie ani razu trafnych decyzji, a jedynie potraficie za zebrane pieni�dze co� kupowa�; :) mo�na powiedzie�, �e zburzyli�cie komunizm nie w tym celu, aby da� ludziom Wolno�� (gdy� na w�asnym smutnym przyk�adzie widz�, jak niewiele warte jest w oczach waszych ludzkie �ycie) lecz dlatego, �e w ,,kapitalizmie" �atwiej kupowa� dobra za pieni�dze, gdy� pieni�dze s� tam po prostu co� warte, :) podczas gdy w ,,socjalizmie" trudno by�o za nie cokolwiek kupi�, chyba �e wydawa�o si� ich bardzo, bardzo du�o. :) (w czym� na kszta�t PEWex�w) -=- [inwektywa] Kanonik Henryk Samul mnie co najwy�ej �askocze. :) AniG wyja�ni�em, dlaczego nie boj� si� ,,abra-kadabr" kanonika. :) (nie stanowi� zagro�enia ani dla mnie, ani dla moich znajomych) :) -- ____ | | _| Eneuel Leszek Ciszewski | ||_ 85 .-. 8789052, 7463797 | |__| ~~~_@_ _[##] 607 635935 |____| (;eneuel#ascii.art.pl;) FAQ grupy pl.rec.ascii-art znajdziesz na: http://www.ascii-art-joli.prv.pl/faq.html Archiwa usnetu: news-archive.icm.edu.pl