X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,ba39cf409e05c2e7 X-Google-Attributes: gid1045ba,public Path: g2news1.google.com!news1.google.com!news.glorb.com!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Mi=B3osierdzie_Karmelitanek_Bosych_ze_Szczecina.?= Date: Tue, 22 Jun 2004 10:28:31 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 250 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1087892917 15682 82.139.165.143 (22 Jun 2004 08:28:37 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: Tue, 22 Jun 2004 08:28:37 +0000 (UTC) X-Priority: 3 /pl.rec.ascii-art: Eneuel A-koordynaty: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) X-MimeOLE: M�j numer telefonu: 607 635935 Arkedocja. :-) Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:553 Eneuel Leszek Ciszewski cb2k0r$k47$1@flis.man.torun.pl: > -- S�uchajcie, no, Eneuel. A mo�e wy jako� nadepn�li�cie temu swojemu profesorowi? > -- Mo�esz u�ywa� wielkiej literki. > -- To jak? Uczynili�cie mu co� niedobrego? > -- [cisza] > -- Chodzi wam o to, aby u�ywa� wielkiej litery? > Mo�e by� i tak. Wi�c mo�e Wy jako� podpadli�cie > temu swojemu profesorowi Kopani? > -- Owszem: Albo si� pracowa�o dla > prof. Marciszewskiego, albo dla prof. Kopani. > -- Taka dziecinada? > -- Tak by�o. Jeden kibicowa� Wa��sie, drugi Mazowieckiemu. > -- No, prof. Kopania nie tylko kibicowa�, ale by� chyba i pos�em? > -- Owszem. P�niej by�. > -- I co? Praca u prof. Kopani zamyka�a ci drog� do pracy > u prof. Marciszewskiego? > -- [cisza] > -- Praca u prof. Kopani zamyka�a Ci drog� do pracy > u prof. Marciszewskiego? > -- Owszem. > -- A wiedzieli�cie, przychodz�c do Zak�adu Teorii Poznania, > �e wchodzicie w konflikt z prof. Marciszewskim i jego lud�mi? > -- Z jego lud�mi nie wszed�em w �adne konflikty. > (chyba, �e z Matuszewskim, ale on strasznie powoli > m�wi i zanim sko�czy zdanie, zapominam od czego zaczyna�) > -- Nie unikajcie, Eneuel, odpowiedzi. > -- Wiedzia�em. > -- To dlaczego tam poszli�cie? Co? Prof. Kopania wi�cej p�aci�? > -- Mniej. Poza tym chyba by� pok��cony z ca�ym �wiatem. To znaczy z po�ow� tej cz�ci jego �wiata, kt�ry zna�em. :) Odtwarzaj�c z pami�ci to i owo, mo�na nawet okre�li�, kiedy by� z kim pok��cony, z os�b kt�re znam, :) a pami�ci -- nie utraci�em. :) > -- Aha. I Wy wiedzieli�cie o tym, �e on by� w�wczas pok��cony z ca�ym �wiatem? > -- Owszem, ale nie interesowa�o mnie to. Gdy� nie by�a to moja ,,nisza ekologiczna" :) i ludzie tamci nie stanowili dla mnie �adnego zagro�enia, a poza tym uwa�a�em, �e w�a�nie takim ludziom nale�y pomaga�, :) kt�rzy upadaj�, a nie tym, kt�rzy s� akurat na Topie. :) I chyba �atwiej jest �y� z kim�, kto popad� w konflikty z otoczeniem, gdy� �atwiej komu� takiemu doceni� czyj�� (w tym akurat wypadku moj�) pomoc. Dzi� wiem, �e niekoniecznie takim nale�y pomaga�, kt�rzy popadli w konflikty z otoczeniem, lecz tym, kt�rzy s� po prostu m�drzy. :) A oczywi�cie m�dro�� pochodzi od Boga i ma si� nijak do posiadanych tytu��w czy wiedzy. :) M�dry cz�owiek ,,nakarmi" (w tym wypadku prac�) najgorszego swojego wroga, aby ten nie umar� z g�odu, je�eli B�g sprawi, i� �w wr�g popadnie w r�ce tego� m�drego. Prof. Jerzy Kopania wiedzia� o tym, i� ��cz� si� ze mn� niewyja�nione problemy i mia� mo�liwo�� przekonania si� osobi�cie o tym, i� to nie ja jestem odpowiedzialny za nie. :) (na przyk�ad rozmowa z p. Ann� Nosko, kt�r� by� mo�e [rozmow�] opisz�, gdy� jej fina� by� do�� zabawny) -- A nie boisz si� abra-kadabr? -- Jest jeszcze chyba tylko jedna dziewczyna, kt�rej tak�e nieopatrznie pob�ogos�awi�em. :) I ona akurat nie b�dzie abra-kadabrowa�. :) Poza tym jest mi przyjemniej, gdy czuj� ,,op�r modlitewny". :) -- Czujesz w�wczas, �e �yjesz? -- Co� w tym stylu. Poza tym mam mniejsze ,,wyrzuty sumienia". :) -- Bo nie bijesz bezbronnych? :) -- Co� ko�o tego. :) Wracaj�c do przekle�stw i modlitw, abry-kadabry ludzi innych ni� ta dziewoja, o kt�rej pisz� wy�ej -- nie ,,bol�" mnie zbyt mocno. :) (a i ona mi �ycia nie wywraca do g�ry nogami) > -- Wi�c dlaczego poszli�cie pracowa� do prof. Kopani, > skoro wcze�niej pracowali�cie u prof. Marciszewskiego? > -- Dlaczego nie do prof. Marciszewskiego? > -- Tak. > -- Prof. Kopania by� w�wczas dziekanem Humanistyki > i obieca� mi, �e pozwoli mi budowa� sie� w tym > budynku: http://hum.uwb.edu.pl/, a p�niej si� > t� sieci� opiekowa�. Chcia�em si� uczy�. > -- I pozwoli�? > -- Kupi� tu� przed moim przyj�ciem oko�o �wier� > setki ,,komputer�w" od jakiego� krewnego > Urszuli Andrejewicz, ale sie� budowana Aby by�o jasne: To nie ta Urszula, z kt�r� si� spotka�em kilkakrotnie w ci�gu ostatnich dw�ch lat. :) > tam by�a du�o p�niej. Nie pami�tam dok�adnie > kiedy, ale nie wcze�niej ni� w 1995 roku. > -- A sk�d Wy wiecie, �e to by� jej krewny? > -- Od niej. Co� jej poprawia�em i zaprosi�a mnie > w zamian do Hortexu na obiad, i wtedy o tym > opowiada�a. M�wi�a te� o tym, �e p�niej jedna > z tych os�b, kt�re sprzedawa�y ten ,,sprz�t" > rozchorowa�a si� psychicznie. > -- A t� sie� budowa� Infoserwis, z szefem kt�rego mia�e� > zawart� ustn� (czyli jak m�wisz -- �wi�t�) umow� > co do wzajemnego nieprzeszkadzania sobie. Tak? > -- Tak. > -- No dobra, Eneuel. Czyli prof. Marciszewski po prostu nie > chcia� w ubieg�ym roku wchodzi� w drog� prof. Kopani, bo > po prostu byli�cie pracownikiem prof. Kopani. > -- By�em w�wczas (i jestem nadal) bezrobotnym. > Ponadto by�o to po tym, jak mi prof. Kopania > dwa razy odm�wi� przyj�cia z powrotem do jego zak�adu. > -- Prosili�cie go a� dwa razy? To u Was ewenement. > -- A� trzy razy w przeci�gu oko�o 29 miesi�cy. > -- To musieli�cie go raczej lubi�, skoro go tyle > razy prosili�cie, bo Wy raczej drugi raz nie > prosicie, gdy Wam za pierwszym razem odm�wi�. :) > (chyba, �e o dziewczyn� chodzi) > -- Gdy prosi�em w 2001 roku -- by�em w depresji > i pyta�em, ale nie chcia�em w�wczas przyj�� > do pracy ze wzgl�du na t� depresj�. Troch� > podobnie by�o z Nin� przed wielu laty, tak > wi�c poprosi�em j� teraz dwa razy. Raz > jaki� czas temu i raz niedawno. > -- No, tak. Spotkali�cie Nin� w Aneksie > i co�tam Nina m�wi�a o tym, �e mo�e > dziadek si� zgodzi na ten Tw�j etat. > -- No, m�wi�a raczej, �e nie wie, czy > dziadek si� zgodzi. :) > -- No, a z rektorem Rogowskim rozmawiali�cie? > -- Jeszcze nie. > -- Pono� sobie skakali�cie kiedy� wzajemnie do oczu? > -- Jest ode mnie wy�szy, wi�c on do moich skaka� nie musia�. > -- A na siedz�co nie mogli�cie ze sob� rozmawia�? > -- Mogli�my. > -- Ale m�wicie, �e to porz�dny cz�owiek. > -- Tak. Porz�dny. > -- To dlaczego Was do tej pory nie zatrudni�? > -- Bo da�em wcze�niej czas tym, kt�rzy s� mi co� winni. > -- A on nie jest? > -- Nie jest. Dobrze mi p�aci� i nie jest. > -- A te kobiety z dawnej Humanistyki? > S� Ci co� winne? > -- Nie. Jedna ju� chyba nie pracuje, a druga -- nie wiem. > -- A te 1000 z�otych Ali zanie�li�cie? > -- Jeszcze nie. > -- I dlaczego? > -- Bo pra�at honorowy umar� i pozwoli�em sobie > po�wi�towa�. :) > -- Tak bardzo go nie lubili�cie? > -- Jak by� by� bogaty, jakby� swojej Matce kupowa� > perfumy typu Jardins de Bagatele http://www.guerlain.com/ -- No, ale tego rodzaju prezenty to Wy, Eneuel zawdzi�czacie ,,rodzinnej firmie" oraz trudom modlitewnym Korteriuszy! -- Raczej nie, gdy� te akurat perfumy Leszek da� swojej Mamie jeszcze w 1993 roku, gdy jecha�a ona na pielgrzymk� do W�och. -- Co� kr�cicie, Eneuel. W�wczas w Bia�ymstoku nie sprzedawano takich, chyba �e jakie� podr�by na bazarze. -- Jestem za biedny, aby kupowa� podr�by. A na bazarach bywam niezwykle rzadko. -- No -- nawet jak�� firm� mieli�cie na bazarze. -- By�a to firma niemoja, a ponadto umiejscowienie jej na bazarze pozwala�o rozlicza� si� z bia�ostockim Urz�dem Skarbowym, podczas gdy firma ulokowana by�a w Sok�ce. By�o to rozwi�zanie zgodne z prawem, zaproponowane w�a�nie przez pracowniczk� Urz�du Skarbowego i stosowane -- jak w�wczas zrozumia�em -- powszechnie w tego rodzaju przypadkach. R�wnie dobrze mog� odpowiada� za winy komunist�w radzieckich. :) -- To sk�d mieli�cie te perfumy? -- By�em w Warszawie, z Mirk� Biegluk... -- T� Mirk�, kt�rej siostra wisi Wam cztery obiady i sprz�tanie samochodu? -- Tak, z t�. Byli�my w pa�dzierniku 1993 roku w Warszawie na czym�, co dotyczy�o UPS�w i zorganizowane by�o przez Dom Handlowy Informatyki. Zanim wr�cili�my do Bia�egostoku, ,,sp�dzili�my" troch� czasu w Warszawie. Mi�dzy innymi w Kawiarni znajduj�cej si� niedaleko miejsca, w kt�rym zgin�� Krzysztof Kamil Baczy�ski. -- No, z tego co wiem, to on niekoniecznie tam zgina�, ale niewa�ne. I wtedy kupili�cie Mamie te perfumy czy tam wod� toaletow�. Tak? -- Tak. -- Widzicie, Eneuel -- proboszcz m�g� nie wiedzie� o tym, �e kupujecie mamie prezenty i m�g� uzna�, �e chlacie gdzie� po knajpach w�dk�. -- M�g� nie wiedzie� -- to prawda, ale nie skorzysta� z tej mo�liwo�ci. -- A sk�d Wy o tym wiecie, �e nie skorzysta�? -- Bo da�em Mamie te perfumy, gdy ta akurat wyje�d�a�a do W�och. Przywioz�em jej do autokaru, kt�rym wyje�d�a�a, bo chyba wyje�d�a�a dzie� po naszej wizycie w Warszawie. I wiem od Niej, �e u�ywa�a ich w czasie tej pielgrzymki, a akurat zapachu nie daje si� ukry�. :) -- A jaki to ma zwi�zek z proboszczem? -- Proboszcz jecha� z t� pielgrzymk�. Mama ma nawet do dzisiaj zdj�cia z tej pielgrzymki i na tych zdj�ciach jest razem z pra�atem. -- W�wczas jeszcze pra�atem nie by�. -- Owszem. > i bursztynowe broszki w najdro�szych sklepach, a p�niej > by� zdycha� z g�odu jak porzucony pies, bo [inwektywa] > kanonik Henryk Samul tak sobie za�yczy�, to by� my�la� podobnie. > -- Pl�czecie si� Eneuel. To kanonik czy pra�at tak Was urz�dzi�? > -- W Korterii panuje solidaryzm bezrozumny. Je�eli jeden > ksi�dz wyda na kogo� wyrok, pozostali ten wyrok uszanuj�, > cho�by trzeba by�o kogo� spali� �ywcem na stosie lub obedrze� > �ywcem ze sk�ry. I oczywi�cie nie mam nic przeciwko solidarno�ci, ale mam wiele przeciwko g�upocie, :) kt�ra nakazuje gn�bienie kogo� tylko dlatego, �e tak sobie za�yczy jaki� wy�ej (a mo�e i niekoniecznie wy�ej) postawiony ksi�dz. > -- A Wy jako� prze�yli�cie. > -- Owszem, ale normalny cz�owiek by pad�, gdyby mu > przydzielono dziesi�� razy mniej ni� mnie. > -- No, a ten ca�y Paj�k, ten ca�y P1RP -- pono� on taki gro�ny. > -- Pono� tak. > -- I co? Nie pom�g� Wam? > -- Gdyby nie Paj�ki -- to bym nie prze�y�. > -- To jest ich wi�cej? Dobra, nie jest to istotne. > To kiedy ko�czycie te Wasze harmonogramy? > -- Jeszcze tydzie�. > -- A jak znowu jaki� Korteriusz padnie trupem? > -- To znowu pozwol� sobie tydzie� po�wi�towa� > i p�j�� do knajpy, aby zje�� obiad. > -- To Wy tak rzadko jecie obiady. > -- Mo�e nie a� tak rzadko, ale rzadko. Niestety w mieszkaniu nie mam gazu i mog� jedynie gotowa� wod� na herbat�. -- A na kaw�? -- Na kaw� tak�e. :) > _________________________________ > || | | | | | | | | | || > || | | | | | | | | | || > || | | | |__|__| | | | || > || | |__|--' '--|__| | || Marimba > || |__| |__| || > ||__| |__|| > (_) (_) > > KCK http://www.ascii-art.de/ascii/mno/marimba.txt E. :)