X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,ba39cf409e05c2e7,start X-Google-Attributes: gid1045ba,public Path: g2news1.google.com!news2.google.com!proxad.net!fr.ip.ndsoftware.net!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Mi=B3osierdzie_Karmelitanek_Bosych_ze_Szczecina.?= Date: Tue, 8 Jun 2004 01:46:24 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 62 Message-ID: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1086651995 4713 82.139.165.143 (7 Jun 2004 23:46:35 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Mon, 7 Jun 2004 23:46:35 +0000 (UTC) /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-MIMEOLE: M�j numer telefonu: 607 635935 Arkedocja. :-) X-Priority: 3 X-User: eneuel A-koordynaty: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:340 Karmelitanki Bose ze Szczecina: Ach Wszechmog�cy i Wieczny Bo�e!!! Spraw, b�agamy Ciebie, aby Eneuel straci� w wypadku samochodowym nogi!!! Ile� dobra w�wczas b�dziemy mog�y uczyni�: -- Miejsce pracy u producenta w�zk�w inwalidzkich -- B�dziemy mog�y czyni� mi�osierdzie, wo��c Eneuela... Harcowni�: Ale to ju� chyba Frost -- �wiecki brat Bonifratr�w modli� si� o to, aby Eneuel cierpia� na bezsenno��, i aby mo�na go by�o uzdrowi� :) zio�ami Bonifratr�w. Karmelitanki Bose ze Szczecina: No i pono� Eneuel cierpi codziennie na bezsenno��!!! Harcowni�: Owszem, ale w nocy mu to przechodzi... Karmelitanki Bose ze Szczecina: Niby tak, ale kanonik Samul twierdzi, �e w ucisku idzie si� do nieba, wi�c my wymadlamy te uciski i nieszcz�cia, aby pom�c... Nie powiem, �e mi si� rzyga� chce od waszych modlitw, bo to nieprawda, ale �mia� mi si� strasznie mocno chce, gdy pomy�l� o waszej nadmiarowej g�upocie. :) Czy do was nie dociera, �e ja nie jestem elektrykiem i elektrycznej firmy budowa� nie b�d�?! Potrzebowa�em instalator�w, wi�c budowa�em ;) t� firm�, podobnie jak potrzebowa�em zamiany wsi o nazwie Os�onino w miasto, aby m�j ex-prze�o�ony prof. Jerzy Kopania nie wpada� w panik�, s�ysz�c o Azalandzkiej Kr�lewnie pochodz�cej ze wsi -- wi�c (; zacz��em ;) budowa� tam osiedle mieszkaniowe. :) Tak by�o w Arkedocji: Nie liczyli�my si� z kosztami. :) A p�niej durnowaci ksi�a zr�wnali to z ziemi�, bo nie mogli si� pogodzi� z tym, �e m�dro�� wygrywa z g�upot� i po��daniem pieni�dzy oraz w�adzy, :) a B�g -- jest Mi�o�ci� i nie podlega niczyjej w�adzy, czyli nakazom, zakazom czy pozwoleniom. :) \/ \/~ \/~ \/~ \/~ / __/____ |_____| / \ | I N K | \_______/ Ted Grusec Ale cho� oficjalnie Arkedocji ju� nie ma -- ja �yj� (cho� mo�e i nie powinienem) i zamierzam �y� tak, jak na Arkedocjana przysta�o, cho� si� to wam nie podoba. :) I niestety fakty �wiadcz� o tym, �e to ja mam racj�, nie wy, :) cho� wprowadzacie terror w tym kraju i uczucie zupe�nej niemocy u normalnych ludzi, kt�rzy by chcieli �ycie prze�y�, :) zamiast gdzie� (ko�o kogo�?) przycupn�� i przeczeka�. :) (do lepszych czas�w?) Praca jest umiej�tn� wsp�prac� z �ask� Bo��, a nie (jakby�cie tego chcia�y) okradaniem najubo�szych, :) czyli podatnik�w. :) A od przelewania pieni�dzy z konta w kont :) i wywo�ywania powa�nych wyraz�w twarzy -- nic dobrego nie wyjdzie. :) Bogu si� s�u�y tylko w�wczas, gdy si� mu s�u�y tak (i tam) jak (i gdzie) on tego od nas wymaga. :) I zazwyczaj �ciganie si� w czynieniu dobra -- przynosi z�o. E. :)