X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,76bb1581fcd5b1d X-Google-Attributes: gid1045ba,public Path: g2news1.google.com!news2.google.com!proxad.net!news.tele.dk!news.tele.dk!small.news.tele.dk!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Zapalniczka :) Date: Thu, 24 Jun 2004 23:19:51 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Usuwanie_skutk=F3w_wojny_oraz_odb?= =?iso-8859-2?Q?udowa_dobrych_stosunk=F3w_z_zaprzyja=BCnionymi_Elfami._:=29?= Lines: 112 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1088112004 16841 82.139.165.143 (24 Jun 2004 21:20:04 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: Thu, 24 Jun 2004 21:20:04 +0000 (UTC) X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) X-MimeOLE: M�j numer telefonu: 85 7463797 Arkedocja. :-) Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:569 Lukasz T. cbett6$nme$1@srv.cyf-kr.edu.pl: > Natchnieniem musia�o by� uczucie, kt�re pchn�o pewnego > u�ytkownika -- nazywaj�cego siebie "Eneuel Leszek Ciszewski" -- > do powciskania klawiszy (w wiadomo�ci: > "cbehit$f13$1@flis.man.torun.pl") > w takiej oto kolejno�ci: > > Ja akurat nie jestem zwolennikiem ucisk�w > > i nie uciska�em owych klawiszy, ale w nie > > �omota�em zawzi�cie swoimi palcami. > O nie! :) Tym razem si� ju� nie dam wrobi� w zmian� wrotki. ;) A mo�e jednak: 'Dobro ta�czy na wrotkach, z�o porywa'. :) Je�dzi�em kiedy� z pewn� Ktosi� po p�ycie lotniska i owa Ktosia prowadzi�a, kiedy przed nami inna dziewczyna zacz�a ta�czy� na wrotkach. Ktosia z zazdro�ci szarpn�a kierownic� i skr�ci�a gwa�townie tak, �e dziewczynie ta�cz�cej zrobi�o si� przykro. :) I w�a�nie w�wczas przysz�o mi do g�owy (mojej, abym w razie czego daleko nie musia� biega�) to powiedzenie. :) Na wszelki wypad wyja�ni�, �e Ktosia wysz�a za m�� w 1994 roku, wi�c ewentualna pr�ba ,,��czenia" nas doprowadzi� mo�e nie tylko do konieczno�ci wielo�e�stwa, ale tak�e do rozwodu. :) Swoj� drog�, przy okazji zbierania argument�w dotycz�cych wielo�e�stwa (kt�re w Chrze�cija�stwie by�o swego czasu na porz�dku zar�wno dziennym jak i nocnym) przypomnia�em sobie o tym, i� jaki� czas temu Stolica Apostolska wyrazi�a zgod� na zwi�zki homoseksualne z zastrze�eniem zachowania tam jakiej� czysto�ci. (nie wiem o jak� czysto�� chodzi�o, poniewa� sprawa mnie nie dotyczy�a, przez co nie s�ucha�em zbyt uwa�nie) Mo�na zada� sobie pytania: -- Gdyby zaistnia�o jakie� lobby domagaj�ce si� wprowadzenia wielo�e�stwa w Ko�ciele katolickim (a prawo takie dzi�ki konkordatowi przechodzi�oby na prawo cywilne w spos�b automagiczny) i wywieraj�ce wp�yw na �ycie poprzez zjazdy oraz manifestacje uliczne, a na dodatek dysponowa�oby pot�g� finansow�, to wielo�e�stwo by�oby zaaprobowane przez stosowne w�adze Ko�cio�a? -- W jakim celu duchowie�stwo tak mocno sprzeciwi�o si� mojemu ma��e�stwu z Mi�o�ci? Przecie� fakt istnienia Wilczycy, :) chocia� przeze mnie by� dosy� skrz�tnie ukrywany przed �wiatem, dla ,,pobliskich" duchownych by� doskonale znany, :) za� �wietlny Przyjaciel zna� mnie z og�lniaka, :) z lekcji religii jako cz�owieka takiego, kt�ry NIGDY nie rezygnuje :) z nale�nych mu praw i NIGDY si� nie poddaje. :) -- Dlaczego ,,pobo�na" siedemnastoletnia (w�wczas) dziewczyna wyrazi�a zgod� na ma��e�stwo fikcyjne, zadaniem kt�rego by�oby przepompowywanie pieni�dzy z bud�etu miasta i pa�stwa do bud�etu firmy, kt�rej na imi� duchowie�stwo? -- Dlaczego duchowni ��czyli (i ��cz�?) tak wielkie nadzieje z nieistniej�c� praktycznie firm�? -- Ile jeszcze os�b (po inspektorze bkmg3c$l8t$1@korweta.task.gda.pl http://www.google.pl/groups?ie=UTF-8&as_umsgid=bkmg3c%24l8t%241@korweta.task.gda.pl&lr=&hl=pl alkoholiku i ksi�dzu pra�acie) musi odej�� z tego �wiata, abym m�g� spokojnie pooddycha� �wie�ym powietrzem :) oraz spotka� si� z Kr�lewn�? :) > OA (Mag(ik).): > > ' . . > o ' o . ' . O > ' . ' . _____ ' . . > . . .mMMMMMMMm. ' o ' . > ' . .MMXXXXXXXXXMM. . ' > . . /XX77:::::::77XX\ . . . > o . ;X7:::''''''':::7X; . ' > ' . |::'.:' '::| . . . > . ;:.:. :;. o . > ' . \'.: /. ' . > . `.':. .'. ' . > ' . ' .`-._____.-' . . ' . > ' o ' . O . ' o ' > . ' . ' . ' ' O . ' ' ' > . . ' ' . ' . ' ' > . .'..' . ' ' . . '. . ' > `.':.' ':'.'.' > `\\_ | _//' > \( |\ )/ > //\ |_\ /\\ > (/ /\(" )/\ \) > \/\ ( ) /\/ > |( )| > | \( \ > | ) \ > | \ > | \ > | `.__, > \_________.-'Ojo/gnv > > [z: http://www.ascii-art.de/ascii/mno/magician.txt] > :) Czy s�owo 'magnificencja' pochodzi od s�owa mag? :) Eneuel. :)