X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,8312fb1662503658,start X-Google-Attributes: gid1045ba,public Path: g2news1.google.com!news2.google.com!proxad.net!proxad.net!skynet.be!195.114.173.131.MISMATCH!news.internetia.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Mi=B3o=B6=E6=2C_rewolucja_i_mandarynki._:=29_?= Date: Fri, 11 Jun 2004 15:56:28 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 53 Message-ID: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1086962196 11086 82.139.165.143 (11 Jun 2004 13:56:36 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Fri, 11 Jun 2004 13:56:36 +0000 (UTC) /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-MIMEOLE: M�j numer telefonu: 607 635935 Arkedocja. :-) X-Priority: 3 X-User: eneuel A-koordynaty: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:396 ,, ,,, ,,,, ,,,,,,,, W�adys�aw Broniewski /\ /;; ;;;;;;;;;;;;;; ;;;/ ,;`. ,,,, Zielony wiersz ; `-. /// //////// ///// // ,','`;. ///;;;;,. ,' ,,`-.;;;;;; ;;;;;;; ;;;;// ,' ,' `.`. ///;;//;, Ja nie chc� wiele: ,' ;;;//////// ////// ///////,' ,' ; : ;;// ;//, ciebie i ziele�, `. ;`;;;;;;;: ;;;;:;; ;:;:;;:;: ,' ,' : ;;;;;;;;/, i �eby wiatr ko�ysa� `. `; :!::::!;;;;;!::::!;!;;!;: `. ,' ,'///!!;;;;;; ga��zie drzew, `._!!;!!!!;!!!!!;!!!!;!;!!;!!`. `;' ,'-.!!!//;;;//// i �ebym wiersze pisa� ; . . , ,' ::-!_///;;;; o tym, �e... .' ,%' ,%' `%. `%.;; `%. ;; ,:: `! //// ka�dy nerw, .', ' ' `%, `:. `::. :: :; %:: `! ;; ka�da chwila samotna, ,';; `%, `;;. `::. `.;;; `:% %:/// ka�dy b�l -- jak�e cz�sty, jak cz�sty! -- ,';;' ; ;; `::; `%, ;%:. :: :: %`!/ zwiastuje otch�a�, ,' ;.' .%. ;; `;; ;; ' `; % :: % : m�wi: nieszcz�sny... : `;; %%% `:: ;; ;;; ` ` :: % ` ; ' .%%' `% ; ' ,., `;; `%, ::' %::% Ja nie chc� wiele, ;`. `. %%%% ;; .___;;;; ' `: `; :: ::: ale nie mniej ni� wszystko: : : ; %%%% ;: ,:' _ `.`. ;;; ;; `:: :::. ciebie i ziele�, `.; ; `%%' ;;' :: (0) ; : ::' ; :: `::: i �eby listkom ,' ;' %%' ;;' ;;.___,',; ;; ;; ; ,::: akacji by�o wietrznie, , ;' :%: ;; ,'------'' ;;;' .;; :::' i �eby sercu -- bezpiecznie, ,' ;; ;%; ;; ' ::' ,;;; ::: �eby kot si� bawi� firank�, : :' :%: `; ;;;;' ;; ::% jak umie, : ;; :%' ;; ;...,,;;'' ;;' ; ; ::: �eby siedzie� na jerozolimskim ganku ; `; :: ;;' ,:::' . .;; ,' ;; `;; i nic nie rozumie�. ; ;' :: .;;' ,:::' ,::%. ;;; ,' ;; ,;; : ;;. .:' ;;' ,:::' ;;:::' ;; ;;' ,' ;;; ;;;' P�tacki wiersz, :`;; :: ;; ;;;' ' . ;; ' _,-' ;;; `;' sam wiesz, �e ��esz, : ;' .:' ;; .::: ,%'`; ;;; _,-' .;;;' ;' ale dlaczego tak boli, tak boli? ,' ;; ;; ;;' :::' ,, .; ;; _,' ; ,;;;' ,;;' Chyba ju� nic nie napisz�. .'~~~~~~~~~._ ,;' ,',' ;; ',-' ,' ,';; ;;;' ;;; W ogromn� i gro�n� cisz� ,' `-.,' .' ;; ,' ,' ;;;;;;' ,;; ;;; schodz� powoli. .'; . `., ;; ,' ; ,;;% ;;; : .. _.'; ; '_,' .' ,,,,,,,%;;' `;;; Ja nie chc� wiele: `. . (_.' . ;' ,-' : ,,,,,;;;;;;;;;' .;;; ciebie i ziele�... `-._ ___,' ,' :.."""""`````' ,;;;; `------'____.' : ..;;;; -=- ist� `---' `. ..;;;;' :......:::::::::;;;;' E. :) :::::::::::::::;' ,;;; ; ;;;;' ; .;;;; Jak wiadomo -- Broniewski jest poet� rewolucyjnym. :) ,'...:::::. ;;;' .' `;;;;;;'' ; -targon `---------------------------- Different Stripes for Different Folks