X-Google-Thread: 1045ba,ba39cf409e05c2e7 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news2.google.com!proxad.net!fr.ip.ndsoftware.net!skynet.be!195.114.173.131.MISMATCH!news.internetia.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Mi=B3osierdzie_Karmelitanek_Bosych_ze_Szczecina.?= Date: Thu, 15 Jul 2004 00:11:21 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 258 Message-ID: References: <09072004.30FFA45F@Goldmoon.Bydgoszcz.pl> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1089843298 21378 82.139.165.143 (14 Jul 2004 22:14:58 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Wed, 14 Jul 2004 22:14:58 +0000 (UTC) /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-MIMEOLE: M�j numer telefonu: 607 635935 Arkedocja. :-) X-Priority: 3 X-User: eneuel A-koordynaty: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:673 Eneuel Leszek Ciszewski cd3rfl$56o$1@flis.man.torun.pl > 'Goldmoon' 09072004.30FFA45F@Goldmoon.Bydgoszcz.pl > > >> Obywatelu Leszki Ciszewski, nie my�leli�cie wy czasem, �eby > > >> przenie�� si� z takimi dyskusjami[1] na grup� zdecydowanie > > >> odpowiedniejsz�, tj. pl.soc.religia? > > >Nie. :) (powody podam na ��danie zg�oszone > > > na tej grupie pod tym postem) > > ��danie [1] zg�oszone. > [..] > > [1] - wol� pro�by. > > Ob-Ascii ... [nie ca�kiem ascii :( ] > > > > V\ /\ > > (-) > > ( o ) > > / \ ) > > /_) (_\/ > > ( )/ *Woof?* > > || || > > (_| |_) > Nie by�o moim zadaniem prowadzenie dyskusji oko�oteologicznych, > ale zapisanie czego� w miejscu na tyle pewnym, na ile cokolwiek > mo�e by� pewne na tym �wiecie: > Zap�aci�em ruin� swojego �ycia za g�upot� katolickich ksi�y, > kt�rzy uznali, �e zmusz� mnie do robienia pieni�dzy (kosztem > najbiedniejszych ludzi) i przekazywania cz�ci ,,zarobionych" > w ten spos�b pieni�dzy katolickim organizacjom. > http://www.leszekc.w.tkb.pl/krolewna/klatwa.htm A o planach duchowie�stwa wiem z ust ksi�y, a nie na przyk�ad �piewu czy lotu ptak�w, przy czym trudno jest nazwa� tych ksi�y zdrowymi na umy�le: I tak na przyk�ad honorowy pra�at wysy�a� mnie na misje jednego dnia, aby dwa dni p�niej, (gdy przyszed�em do niego, aby zda� mu spraw� ze swojej wizyty u Werbisty [nazwa zakonu Ko�cio�a katolickiego] Benedykta [nazwiska nie pami�tam], do kt�rego mnie wys�a�) dowiedzie� si� od owego pra�ata, �e �w pra�at nie ma poj�cia o tym, i� mnie do owego Werbisty wys�a�!! Kiedy nast�pnie wys�a� mnie do Episkopatu -- odpar�em, �e mam k�opoty z pami�ci� i m�g�bym ;) zapomnie� adres oraz poprosi�em, a�eby �w adres mi zapisa� na kartce, co te� uczyni�: http://www.leszekc.w.tkb.pl/episkopat.jpg (39966 bajt�w) Oczywi�cie tam ju� nie pojecha�em i jecha� nie zamierza�em, a kartk� postanowi�em zatrzyma� do lepszych czas�w, czyli do ,,dzisiaj". Na szcz�cie jednak plany duchownych nie zi�ci�y si�, bo: -- honorowy pra�at papie�a niespodziewanie zmar�, o czym pisa�em wielokrotnie -- robotnicy wyjechali do UE, sk�d raczej ich �adne mantry duchownych nie sprowadz�, poniewa� �yli tu w n�dzy, za� moje starania zmierzaj�ce do przyznania im godziwych warunk�w pracy i �ycia -- duchowni przerwali stwierdzeniami, i� oszala�em, co objawi� si� mia�o moim pomys�em budowy osiedlowych sieci komputerowych; aby by�o jasne -- i ja do robotnik�w nie zat�skni� NIGDY, bo za moje starania otrzyma�em przekle�stwa i pogard� (bo przecie� nie uko�czy�em �adnych studi�w) z ich strony -- UE nie sypn�a pieni�dzmi i roboty publiczne nie ruszy�y z kopyta po 01 maju br., na co liczyli m�drzy inaczej ksi�a Ko�cio�a katolickiego Ponadto niestety: -- moja matka cudownie nie wyzdrowia�a i ,,po�ow�" �ycia sp�dza aktualne w szpitalu -- tak�e m�j ojciec cudownie nie wyzdrowia� ani z raka prostaty, ani z cukrzycy, a wr�cz przeciwnie -- moja siostra r�wnie� cudownie nie wyzdrowia�a ze schizofrenii, na kt�r� choruje od parunastu lat Natomiast mnie zmarnowano zdrowie g�od�wkami spowodowanymi brakiem pieni�dzy, spowodowanym izolowaniem mnie od ludzi, kt�rzy chcieli mi pom�c -- zatrudniaj�c mnie. Aby by�o jasne: -- wprawdzie mam samoch�d, ale wydawa�em na� miesi�cznie �rednio 35 z�otych w czasie, gdy g�odowa�em, podczas gdy na jedzenie potrzebowa�em co najmniej 800 z�otych miesi�cznie przy rezygnacji z jedzenia obiad�w (sam nie potrafi� ,,gotowa�" i nie mam na czym, bo nie mam w mieszkaniu (z braku pieni�dzy w�a�nie!) gazu -- przed tymi g�od�wkami zjada�em dziennie od 2000 kcal do 4000 kcal, podczas gdy teraz tyj�, gdy jem wi�cej ni� 500 kcal dziennie, gdy tymczasem dawka dzienna zdrowego odchudzania to 1000 kcal -- wnioski chyba nasuwaj� si� same -- aktualnie �ami� (mam znowu gips na d�oni; poprzedni zdj�to mi pod koniec kwietnia br.) mi si� ko�ci, co mo�e by� (chocia� oczywi�cie nie musi by�) spowodowane z�ym �ywieniem i zmian� stylu �ycia spowodowan� BRAKIEM PIENI�DZY, SPOWODOWANYM IZOLOWANIEM MNIE OD �WIATA szykanami i pom�wieniami oraz ukazywania mnie jako cz�owieka beznadziejnie chorego na depresj�, po kt�rej pozosta�o tylko mgliste wspomnienie I oczywi�cie w tym celu kupi�em owe buty, aby przynajmniej spr�bowa� walczy� z tymi opiniami bo z tymi butami rzucam si� ludziom w oczy. I w�a�nie st�d por�wnuj� komputery IBMa do but�w. :) (dlaczego do b��kitnych -- to chyba jasne) Inna sprawa, �e nie wiadomo, czy obra�am IBMa, czy nie, bo z jednej strony pisz� o tym, �e s� to buty szmaciane, za� z przeciwnej, �e Reeboka. :) Eneuel Leszek Ciszewski cagabs$d0u$1@inews.gazeta.pl http://www.leszekc.w.tkb.pl/blekitnebuty01.jpg http://www.leszekc.w.tkb.pl/blekitnebuty20.jpg (i chyba odnosz� dobre rezultaty) Jak wida� -- gipsowe opatrunki nie przeszkadzaj� mi w pisaniu. (dowody z�ama� oczywi�cie posiadam w postaci na przyk�ad zdj�� RTG) -=- Czy staje si� jasne, dlaczego pisz� tutaj, a nie na grupach czy forach o tematyce religijnej? Duchowni (siej�cy w ciele!) nie za�apali na czas, �e od pocz�tku istnienia grup dyskusyjnych -- wszystko jest skrz�tnie archiwizowane. :) Bali si� stron WWW, ale przeoczyli zupe�nie Usnet. Gdy si� ,,przebudzili", by�o za p�no. :):) A dlaczego wybra�em t� grup�? O tym (; w nast�pnym odcinku, ;) w ka�dym razie -- tutaj mnie nikt nie denuncjuje, podczas gdy jeden tylko post z pl.rec.foto, wymierzony w siedz�c� obok mnie [na zdj�ciu] pani� teolog -- spowodowa� http://www.leszekc.w.tkb.pl/krolewna/pueruaniistraznicyyy.jpg interwencj�. :) cb55iu$aug$1@flis.man.torun.pl czyli: http://www.google.pl/groups?ie=UTF-8&as_umsgid=cb55iu%24aug%241@flis.man.torun.pl&lr=&hl=pl > Je�li co� jest niejasne -- to mog� ,,do�wietli�". > > > \ , > l\ ,/ > ._ `|] /j > `\\, \|f7 _,/' > "`=,k/,x-' -- najtrudniejsza cz�� postu, czyli OA > ,z/fY-=- > -'" .y \ > ' \itz > > > http://www.ascii-art.de/ascii/ghi/hemp.txt Reasumuj�c: Skazali mnie na powolne umieranie w cierpieniach ci, kt�rzy nazywaj� siebie kap�anami Mi�o�ci (B�g -- w religii katolickiej -- jest Mi�o�ci�) i kt�rych wspiera�em finansowo, zanim mnie dobili, czyli wtedy, gdy by�em bogatszy. Zastanawia mnie postawa ksi�dza �wietlickiego, kt�ry zna mnie z moich lat szkolnych (z og�lniaka) jako kogo�, kto NIGDY nie pochyli� g�owy przed tymi, kt�rzy starali si� ,,zach�ci�" do pokochania w�adzy ludowej, chocia� owocowa�o to najgorszymi ocenami. (rozpocz��em nauk� w og�lniaku w roku 1981, czyli og�lniak mija� mi pod znakiem stanu wojennego) (i raczej nie nale�a�o liczy� na to, �e pochyl� g�ow� przed papie�em, jesieni� br., w czasie ?planowanej? wizyty w Bia�ymstoku) ,,Pozdrawiam" nienawidz�cych mnie ,,duchownych" �yj�cych z MOICH PIENI�DZY. Mam nadziej�, �e wi�kszo�� z was -- trafi po swej �mierci do piek�a. I raczej �adna si�a nie przekona mnie do tego, �e jeste�cie lud�mi porz�dnymi. (oczywi�cie pomijaj�c nieliczne!! wyj�tki) Do czytelnik�w przypadkowych: -- Jestem praktykuj�cym katolikiem, znaj�cym nauk� tego Ko�cio�a znacznie lepiej od co najmniej 80 procent Polak�w, nie za� ,,nawiedzonym" �wiadkiem Jehowy na przyk�ad. BTW �J -- nie znam �wiadk�w Jehowy, kt�rzy opowiadaliby o nauce biskupa Klemensa Aleksandryjskiego) Do ,,duchownych": -- Trzeba by� idiot� (albo op�tanym?) aby z tak gorliw� nienawi�ci� odnosi� si� do kogo�, kto nie tylko nie uczyni� wam �ADNEJ krzywdy, ale wr�cz przeciwnie -- hojnie was wspiera� pieni�dzmi i modlitwami!!! -- Trzeba by� idiot� (albo op�tanym?) aby w czasie spowiedzi nakazywa� mi, abym co� uczyni�, a nast�pnie z tak� gorliwo�ci� mi to uniemo�liwia�!!! -- Trzeba nie by� cz�owiekiem, aby innego cz�owieka (nawet zbrodniarza, cho� akurat �ADNEGO zarzutu przeciwko mnie nie posiadacie, bo �AADNE zbrodnie, czy cho�by/nawet powa�ne grzechy, mnie nie obci��aj�) tak potraktowa�, jak potraktowali�cie mnie. Do ,,apologet�w", z kt�rymi by�em w Os�oninie, w 2002 roku: http://www.apologetyka.katolik.pl/ -- Zanim zaczniecie si� wy�miewa� z czyjej� niewiedzy -- pomy�lcie o sobie: Ratzinger pochodzi z pogranicza Niemiec i Austrii, r�nice pomi�dzy Niemcem z po�udnia Niemiec i p�nocy Niemiec s� zdecydowanie wi�ksze ni� r�nice pomi�dzy Niemcem z po�udnia Niemiec i Austrii, a moje pytanie by�o oczywistym (przyobiednim na dodatek -- to do nieobeznanych z okoliczno�ciami zadania tego ,,pytania" czytelnik�w) �artem. -- Uczy�em si� nauki tego Ko�cio�a nie dla pieni�dzy -- najwyra�niej w przeciwie�stwie do was. :) E.