X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,57c683af03ed6b04 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2004-01-29 08:35:56 PST Path: archiver1.google.com!news2.google.com!fu-berlin.de!newsfeed01.sul.t-online.de!t-online.de!newsfeed.tpinternet.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Rysowa=E6!!_Nie_milcze=E6!!!?= Date: Thu, 29 Jan 2004 17:35:44 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Usuwanie_skutk=F3w_wojny_oraz_odb?= =?iso-8859-2?Q?udowa_dobrych_stosunk=F3w_z_zaprzyja=BCnionymi_Elfami._:=29?= Lines: 62 Message-ID: References: <227i10dtbr3dntichfa85tmge3g8oqhnkl@4ax.com> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: tel-21e.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1075394154 28343 195.136.69.21 (29 Jan 2004 16:35:54 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Thu, 29 Jan 2004 16:35:54 +0000 (UTC) X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-User: eneuel X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:2037 wilu 227i10dtbr3dntichfa85tmge3g8oqhnkl@4ax.com: > >Po pierwsze -- do��cz OA. ;) > Nie lubie watrobki. A ja -- lubi�. :) > >A po zerowe -- nie obiecywa�em, �e nie b�d� > >wysy�a� tego, co ju� mam napisane. ;) > I caly moj miwsterny plan szlag trafil. ;-) Nie przejmuj si�. :) Mog� przecie� powt�rzy� to, co ju� napisa�em. :) > > ________________________________________________ > > /\______________________________________________/`-. > ><()>____________________________________________< ## > > \/______________________________________________\,-' Bogu si� s�u�y tylko w�wczas, gdy si� Mu s�u�y tak, jak On tego wymaga. :) I ten B�g pokaza� mi, �e Ty -- s�u�ysz Bogu, a ja -- szanuj� takich, kt�rzy Mu s�u��, bez wzgl�du na to, pod jakimi ,,sztandarami" s�u��, :) tak wi�c na Twoj� pro�b� -- mog� powt�rzy� co�, co ju� napisa�em, a nawet napisa� co� ,,pod Ciebie", je�li dysponujesz ,,misternym planem". :) (napisa� co� ,,pod Ciebie" z konsekwencjami, czyli ponie�� tego napisania konsekwencje, czyli je�li napisz�, �e jaki� czas nie b�d� tu pisa� -- to b�d� p�niej musia� tak post�pi� i nie b�d� m�g� szuka� furtek omini�cia takowej ,,obietnicy") :) Inaczej rzecz si� ma z ksi�dzem, kt�ry wiedz�c, �e pewnej drogi nie da si� przej�� -- modli� si� o to, abym innej nie mia�, i z konieczno�ci wybra� t�, kt�ra pozostanie, czyli t�, kt�rej przej�� si� nie da. Rozumiem, �e �w ksi�dz �artuj�c z kim�, zauwa�y�, �e je�eli mnie do czego� swoimi ,,modlitwami" nie zmusi, to pope�ni samob�jstwo, uznaj�c si� za ,,si�acza duchowego", i �e jest teraz w nieco niezr�cznej sytuacji. :) Moja propozycja: -- Je�li si� �lubowa�o Bogu b�d� ludziom pope�nienie samob�jstwa, przy okazji drwi�c z Boga, Jego praw i Jego ,,wytycznych" -- to nale�y s�owa dotrzyma� i nie obci��a� mnie skutkami swojej g�upoty, :) a swojej duszy dodatkowymi grzechami. (mo�na przecie� w samob�jczej �mierci uratowa� komu� innemu �ycie, i w ten spos�b nie tylko unikn�� kolejnego grzechu, ale uczyni� co� dobrego; Chrystus w pewnym sensie te� pope�ni� samob�jstwo, na dodatek wcze�niej zaplanowane) :) Ja za cudze grzechy odpowiada� nie zamierzam. :) (starczy mi moich w�asnych) :) Do ,,�wiata": :) Ko�ci� katolicki -- to wg mojej oceny nieco ponad miliard ludzi. Je�eli mi si� nie podoba postawa dziesi�ciu ksi�y, to nie oznacza, �e walcz� z Ko�cio�em. :) Podobnie nie oznacza walki z Rzeczypospolit� Polsk� nazwanie Ziuty (polskiej obywatelki) g�upi�, cho� w tym wypadku ,,atakuj�" jedn� z czterdziestu milion�w, podczas gdy w poprzednim -- jedn� ze stu milion�w, nie wdaj�c si� w drobiazgi. :) Podobnie nazwanie Julki (niepolskiej obywatelki) m�dr� -- nie oznacza walki z Rzeczypospolit� Polsk� :) ani gloryfikacji obcych narod�w czy pa�stw. :) E. :)