X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,b9d913296413c30d X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2004-01-19 07:29:52 PST Path: archiver1.google.com!news2.google.com!fu-berlin.de!news.space.net!easynews.net!newsfeed3.easynews.net!newsfeed01.sul.t-online.de!t-online.de!newsfeed.tpinternet.pl!newsfeed.gazeta.pl!feed.news.interia.pl!news.cyf-kr.edu.pl!not-for-mail From: "Lukasz T." Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: queen Date: Mon, 19 Jan 2004 16:31:07 +0100 Organization: (Jednoosobowe Stowarzyszenie Czlowieka Normalnego Inaczej) Lines: 294 Message-ID: References: Reply-To: "Lukasz T." NNTP-Posting-Host: jaty001.net.autocom.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: srv.cyf-kr.edu.pl 1074526799 4189 213.134.168.49 (19 Jan 2004 15:39:59 GMT) X-Complaints-To: news@cyf-kr.edu.pl NNTP-Posting-Date: Mon, 19 Jan 2004 15:39:59 +0000 (UTC) X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158 X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:1937 A czy Ty wiesz, �e ogarni�ty szale�stwem u�ytkownik -- podpisuj�cy si� jako: "Eneuel Leszek" -- wystuka� w wiadomo�ci "bugoae$2dh0$1@shapieron.tkb.pl", to, co mu palce na klawisze przynios�y; a przynios�y: > Lukasz T. bugmgf$1kt$1@srv.cyf-kr.edu.pl: > > > > Nie korzysta�em z tych 'drugich'. > > > Spa� mog� prawie bez przerwy. :) > > > Tyle tylko, �e zawsze jest tyle > > > ciekawych rzeczy do zrobienia, > > > kt�rych ze spaniem ci�g�ym :) > > > raczej nie mo�na pogodzi�... > > > Mi wystarczy, ju� ta po�owa �ycia jak� przyjdzie mi przespa�. :) > > Przeci�tnie �pi si� osiem godzin dziennie, > czyli nie p� doby, a jedn� trzeci�. :) Ale ja nadrabiam w soboty i niedziele, te niedobory snu (bo c� to jest osiem godzin). :) Mog� te� powiedzie�, �e "p� �ycia" mia�o by� przeno�nia -- -- tak� ilustracj� faktu, �e ju� i tak du�o czasu, w trakcie swojego �ycia, przesypiamy. :) > > > > > > > Przy czym kr�l -- nie musi by� kobiet�. > > > > ~~~~~~~ > > > > > > > > /\ > > > > /__\ > > > > / > > > > .--------------------' > > > > _/_ > > > > Zak�adam, �e w tym miejscu pojawi� si� mia�o s�owo "m�czyzn�"? :) > > > > > > Dobrze... Za�o�enie jest... A dziedzina i dow�d gdzie? ;) > _ > ,-' '. > > D={K, M, O*) \ > ; > A co� to znaczy?!-'-----------------------------------------------------------. \ / > > A je�eli chodzi o dow�d, to prosz� sprecyzowa�, kt�ry -- tyle tego plastiku / > > w portfelu si� znajduje, �e problem z wybraniem odpowiedniego. :) / .------------------------------------------------------------------' _/_ | / | / |/ ' > > __ > > * Obojniak (np. takie d�d�ownice) :) > > Aha... D�d�ownice... ;) No... Biech b�dzie. ;) > Kt�ry dow�d? Nie wiem. Dowodz�cy s�uszno�ci Twej tezy... 1. Je�eliby s�owo "kobiet�", mia�o by� faktycznie realizacj� pocz�tkowych za�o�e�, to niepotrzebne sta�yby si� zdania, kt�re si� pojawi�y potem. 2. Kr�l zwykle kojarzy si� z m�czyznami. 3. Ja tylko zak�ada�em, a nie udowadnia�em. 4. Czuje, �e tej potyczki nie wygram, bo udowadnianie swoich za�o�e�, zwykle, idzie trudniej, ni� ich obalanie. 5. :) > > > -- Mo�e przyznaj si� do pope�nienia b��du? > > > -- CO??? NIGDY!!! > > > -- Wci�gniesz go w gr� s��w? > > > -- Nie wiem... Pomy�l� ;) jeszcze... > > > Byle nie w gr�, co si� Otello nazywa. ;) > Popieram. :) Te� jestem w tym s�aby, cho� > znam t� gr� od niemal dwudziestu lat. :) > By�a jedn� z nielicznych gier na eSeMie. > > > > > -- mo�na co najwy�ej > > > > lenistwem (a i to nie za dobry przyk�ad bo zwykle uruchomienie programu > > > > sprawdzaj�cego pisowni� > > > > Aha. :) O to chodzi. :) To raczej dysgrafia. :) > > > Hmm... zawsze my�la�em, �e dysgrafia, to jak komu� brzydko pisanie wychodzi -- > > ale nigdy nie zag��bia�em si� w te tematy, wi�c prawdopodobnie, zawsze by�em w > > b��dzie. :) > > A w co tu si� zag�bia�? :) Ano, mniej czy bardziej, ale jednak. :) > dysgrafia � I, DCMs. ~fii, blm > med. psych. zaburzenia w umiej�tno�ci PISANIA > powsta�e wskutek organicznych zmian w o�rodkowym > uk�adzie nerwowym �ac. + gr. > > dysleksja � I, DCMs. ~sji, blm > med. psych. zaburzenia w umiej�tno�ci CZYTANIA > spowodowane zmianami w o�rodkowym uk�adzie nerwowym z �ac. > I chyba trudno nie kojarzy� '-grafii' z pisaniem. :) > (nawet, gdy si� ani greki, ani �aciny nie zna) Zwykle kojarzy�em, to nie tyle z pisaniem, jako takim, ale z nieumiej�tno�ci� pisania w spos�b czytelny dla os�b trzecich. :) > > > > Co� powiedzie� o tym mog� poprzez fakt, �e sam dyslektykiem jestem > > > > Masz uszkodzenia nerwowego uk�adu o�rodkowego? :) > > > Bo dyslektyk -- w�a�nie co� takiego ma. :) > > > Nie wiem, czego nie mam, a co uszkodzone jest, ale jaki� czas temu, na maturze z > > polskiego, do wiedzia�em si�, �e ja jestem dyslektyk -- chocia� czasem wydaje mi > > si�, �e niekt�re osoby wprowadzam w b��d, dzi�ki mojemu wybitnemu lenistwu do > > uczenia si� regu� poprawnego ortograficznego pisania. :) > > Czyli zdiagnozowano Ci� bez badania. :) Tak w�a�nie si� sta�o. :) > To tak, jak Bonifratrzy mnie ,,zbadali" na odleg�o��. :) Telepatia? ;) > Je�eli nie potrafisz ta�czy� -- to wcale > nie oznacza, �e masz po�amane nogi. :) Z po�amanymi ta�czy� te� mo�na. :) > > > Wiesz... Przed kilku laty mog�em bez zm�czenia przejecha� > > > prowadzonym przez siebie samochodem dwie�cie kilometr�w, > > > ale by�o u mnie i tak, �e umycie z�b�w graniczy�o > > > z niemo�liwo�ci�, gdy� brakowa�o mi na to si�. :) > > > Zak�adam (nie -- nie b�dzie dziedziny, ani dowodu), > > :) To co takie za�o�enie jest warte? ;) Czy to oznacza� ma, �e _ka�de_ za�o�enie, bez zawsze zaznaczonej dziedziny i dowodu, jest bezwarto�ciowe? Mam nadziej�, �e nie. Czasem dziedzina tkwi w samym za�o�eniu. A jak dow�d znale�� dla czego� co jeszcze jest w fazie przypuszcze�? > > �e je�eli kto�, by� w stanie > > uruchomi� komputer; program do czytania grup dyskusyjnych; utworzy� now� > > wiadomo��/odpisa� na ju� istniej�c�; przela� wszelkie swoje my�li na ekran -- to > > jest te� w stanie sprawdzi� poprawno�� ortograficzn�. > > No. :) Jest. :) Ale jak oczy Ci si� klej�, > r�ce opadaj� z bezsilno�ci i Elty (chyba w�wczas jeszcze elty) > twierdz�, �e pisanie z pod�ogi jest wielkim szcz�ciem, dzi�ki > kt�remu ;) nie spadnie si� na pod�og�... To mo�na po prostu :) > mie� tego wszystkiego DOSY�!!!! To jak si� ma dosy� wszystkiego, to po co si� jeszcze co� robi? A je�eli ju� si� co� robi, to dlaczego tylko w cz�ci? :) > > Mo�na oczywi�cie za�o�y�, > > Bez dowodu i bez wst�pnych bada� (czyli a priori) oczywi�cie?! Tak w�a�nie... Intuicyjnie, z za�o�enia, logicznie rzecz bior�c, przez dedukcj�. :) > > �e nagle opu�ci�y go si�y -- ale wtedy nie by�by w stanie wys�a� tej�e, ju� > > napisanej wiadomo�ci -- je�eli to zrobi�, to znaczy, �e si�y jeszcze mia�. > > Albo, �e wr�ci�y za jaki� czas. :) Wtedy mia�by si�y r�wnie� na sprawdzenie ortografii -- je�eli nie pami�ta� czy tak� czynno�� wykona� wcze�niej, to m�g� sprawdzi� po raz wt�ry (bo nie jest to czynno�� czaso- ani pracoch�onna). > Kiedy� by�em niemal nieprzytomny z powodu gor�czki > (dla mnie gor�czka zaczyna�a si� powy�ej 40 stopni > Celsjusza) i musia�em dojecha� do domu motocyklem, > co uczyni�em, cho� do dzi� poj�cia nie mam jak. :) > > Istnieje te� prawdopodobie�stwo, �e czu� i� jego si�y s� na wyczerpaniu, > > ale dlaczego nie spo�ytkowa� ich w jaki� lepszy spos�b ni� wysy�anie post�w > > na grup�? > > Bo wysy�anie post�w nie m�czy? > (najmniej m�czy?) M�g�, na przyk�ad, p�j�� do ��ka, wypi� kaw�, zawo�a� po pomoc -- a nie traci� resztki si� na wysy�anie niedoko�czonej pracy. > Jakby� mia� stu d�u�nik�w, kt�rym by�by� > d�u�ny po z�ot�wce i jednego, kt�remu by� > by� d�u�ny sto tysi�cy z�otych -- to co by� > uczyni�, maj�c w kieszeni sto z�otych? :) Nie po�ycza�bym takiej sumy pieni�dzy. :) > > > > B) > > > > Strasznie du�e te okulary. :) > > > A to dlatego, �e mam strasznie du�e oczy. :) > > K�t widzenia u ludzi nie zale�y od wielko�ci oczu. :) Ale warto�ci estetyczne cierpi�, kiedy nie ca�e ga�ki oczne mieszcz� si� za szkie�kami. :) > > > > > A co to jest mi�sie� piwny? > > > > > Jeden z Elt�w podpowiada mi, �e by� mo�e chodzi o bebech > > > > > rosn�cy dzi�ki (nadmiarowemu?) piciu piwa. > > > > > Nie wiem jak z nadmiarowo�ci�, ale je�eli chodzi > > > > o zbytnia regularno��, to na pewno. :) > > > > Aha. :) Ja akurat sik�w :) nie pijam, st�d to pytanie. :) > > > Bo to nie o siki, tylko o piwo chodzi. ;) > > Aha. :) A to jest jaka� r�nica pomi�dzy tymi ,,napojami"? :) B�belki. :) Innych r�nic niestety nie mog� wymieni�, bo sik�w nigdy nie pr�bowa�em -- i zamiaru nie mam. ;) > Wygl�daj� i pachn� podobnie. :) I chyba skutki (w wypadku > spo�ycia) wtwo�uj� podobne. :) Ale nie po podobnych ilo�ciach... po 0,5l piwa, jedyny skutek jaki odczuwam, to ci�szy p�cherz i l�ejszy portfel. :) > > > > A nie ma wi�kszej w�adzy na �wiecie, > > > > ni� w�adza nad sercami, w�a�nie. :) > > > > Dlatego wiele os�b za t� w�adz� t�skni. :) > > > Dzisiejsze czasy, nios� ze sob� co� jeszcze > > gorszego, w�adze pieni�dza nad > > lud�mi -- i wi�kszo�� do tego w�a�nie d��y. :( > > Nie wiem, czy wiesz, ale Twoje s�owa s� ponadczasowe. ;) Oby nie sta�y si� prawd� powszechn�, reszty, czekaj�cych nas czas�w. :) -- cn ,----------/ www.lt.z.pl \----------. .xXXXx. ^^ / Pozdrowienia i do przeczytania... \ .` TXXx fo \ �ukasz T. (lt.) `. C_ Dx" nt `----\ noncoposmentis(a)o2(.)pl /----'``._, )__/|