X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,57c683af03ed6b04 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2004-01-30 12:48:55 PST Path: archiver1.google.com!news2.google.com!news.maxwell.syr.edu!newsfeed.icl.net!newsfeed.fjserv.net!newsfeed.icl.net!newsfeed.fjserv.net!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Rysowa=E6!!_Nie_milcze=E6!!!?= Date: Fri, 30 Jan 2004 21:48:36 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Usuwanie_skutk=F3w_wojny_oraz_odb?= =?iso-8859-2?Q?udowa_dobrych_stosunk=F3w_z_zaprzyja=BCnionymi_Elfami._:=29?= Lines: 67 Message-ID: References: <227i10dtbr3dntichfa85tmge3g8oqhnkl@4ax.com> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: tel-21e.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1075495733 4658 195.136.69.21 (30 Jan 2004 20:48:53 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Fri, 30 Jan 2004 20:48:53 +0000 (UTC) X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000 X-Priority: 3 X-User: eneuel X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:2067 Eneuel Leszek Ciszewski bvbcpa$rln$1@inews.gazeta.pl: > wilu 227i10dtbr3dntichfa85tmge3g8oqhnkl@4ax.com: > > Nie lubie watrobki. > A ja -- lubi�. :) Dzisiaj [w�tr�bk�] jad�em. :) Odk�d nie p�ac� na Lichenie itp. -- �yje mi si� znacznie lepiej!!! Dzi� jad�em (po raz drugi!!! ju� w tym roku) obiad!!! Jak tak dalej p�jdzie -- to mo�e b�d� jad� nawet co tydzie� co� ciep�ego, bo jak dot�d -- to tylko herbat� poch�aniam, �e tak to ujm�, w temperaturze nieco wy�szej od pokojowej. :) No, i czasami kaw�, :) ale rzadko. :) Pozdrawiam przykrywaj�cych si� pieni�dzmi teolog�w. :) (konkretne osoby; konkretnych, znaj�cych mnie ludzi) :) Przegapili�cie czas na dobro� za ,,dych�", bo ja raczej ju� biedny nie b�d� w tym �yciu, gdy� odnalaz�em drog� do mojego �wiata a odnalaz�em t� drog� dzi�ki Alicji -- Kr�lewnie z Azalandii oraz jej siostrze -- Agacie. :) Mi�o�� nigdy nie ustaje. :) Nie jest jak proroctwa, wiedza czy dar j�zyk�w... :) http://www.pik-net.pl/bib-cgi/biblia-s?slowo=nigdy+nie+ustaje&sas=&Ks=all&zak=1-30001&st=i Dzi�kuj� Bogu za dziesi�� lat samotnego poniewierania si� po �mietnikach �ycia oraz za Kr�lewn�, kt�ra tak pi�knie prowadzi mnie do Boga i �ycia, i dzi�kuj� tym, kt�rzy mimo wszystko :) nie chc� :) o mnie zapomnie�. :) Mimo wszystko -- czyli tak�e mimo ,,trud�w ;) modlitewnych" tych, kt�rzy wiedz� NA PEWNO (gdy� wiedz� od Boga!) �e droga przez nich popierana -- jest drog� donik�d. :) Do Wila: (kt�ren ;) pono� nie jest katolikiem, wi�c mo�e nie wszystko wie i nie wszystko rozumie) Czasami (na przyk�ad w trakcie spowiedzi, ale nie tylko w�wczas) kap�ani przekazuj� ludziom (penitentom w przypadku spowiedzi) g�os od Boga. :) Trudno uwierzy�, �e w�wczas ,,nie pods�uchuj�" tego, co m�wi�. ;) Trudno te� uwierzy�, �e zapominaj� takowe spowiedzi, gdy� ja jestem szczeg�lnym :) przypadkiem i moje spowiedzi -- te�. :) (najbardziej pasuje tu okre�lenie: -- jestem upierdliwy :) ale mo�e pozostawmy ,,wulgaryzmu" na uboczu) :) Ponadto (o czym stara�em si� pisa� wielokrotnie) modlitwa powinna przekaza� informacje cz�owiekowi *OD* Boga, nie za� odwrotnie, bo przecie� B�g jest wszechwiedz�cy i nie musimy Go poucza�, tak wi�c �aden kap�an nie mo�e si� t�umaczy� niewiedz�, gdy� w�wczas kpi z nauki Ko�cio�a. :) (a zatem kpi i z Boga) :) OA nie b�dzie celowo, bo chc�, aby na mnie nakrzyczano!!! (jak ja to lubi�...) ;) E. :)