X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,ada48248a4b00946 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2004-02-27 14:59:57 PST Path: archiver1.google.com!news2.google.com!fu-berlin.de!news.task.gda.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Mam_ju=BF_do=B6=E6_tego_plagiatora...?= Date: Fri, 27 Feb 2004 23:59:48 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 176 Sender: leszekc@165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1077922796 14980 82.139.165.143 (27 Feb 2004 22:59:56 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 27 Feb 2004 22:59:56 GMT X-MimeOLE: M�j numer telefonu: 607 635935 Arkedocja. :-) X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:2359 Eneuel Leszek Ciszewski c1hgo0$rcq$1@inews.gazeta.pl: > Zaniepokojona j�trzeniem fa�szywej piastunki nieostro�na dziewczyna > wymog�a na Zeusie, �e spe�ni jej jedno �yczenie. Zobowi�zany przysi�g�, > na pro�b� Semele, przyby� na spotkanie z ni� w pe�ni swego majestatu, > jako w�adca b�yskawic. __^^^^^^^^^^^ .' I do tego dochodzimy, gdy zmuszamy boga b�d� Boga. :) '-._______________________ VVVVVVVVVVVV > Semele nie prze�y�a tego widoku, > lecz Na szcz�cie jednak: > Zeus wyj�� > z jej �ona dziecko -- Dionizosa, i ukry� w swym udzie, kt�re zamkn�� > srebrnymi klamrami, czekaj�c a� b�dzie gotowe do narodzin. I to mogliby�cie wreszcie zASCIIartowa�. :) Dla mnie -- to w�a�nie jest pi�kne. :) -- Pokona� mi�o�ci� nienawi��, pokona� wyrok �mierci. I tak� pro�b� -- B�g spe�ni. :) A spe�ni j�, gdy� budzona jest ona Mi�o�ci�. :) Eneuel Leszek Ciszewski brslji$97c$2@flis.man.torun.pl: [..] > Ten, kto z wiar� pokonuje wyroki �mierci, [..] A dlaczego, cho� B�g spe�ni t� pro�b�, to jednak | | Leszek Ciszewski c0lrqn$20n$1@news.telbank.pl: | > Klamr� spina Alicja -- kt�ra modlitwami ,,odmienia" m�j los. :) | > W istocie -- nie odmienia, :) cho� odmienia. :):):) V nie odmieni ona los�w �wiata? Ano dlatego, �e B�g od zawsze wiedzia� o tym, �e moja nieostro�na g�upota doprowadzi do tego, i� kanonik wyda na mnie wyrok �mierci i wiedzia� r�wnie� o tym, �e Kr�lewna zapragnie wyrok ten pokona�, nie zwa�aj�c na zakazy, i dlatego nas Leszek Eneuel Ciszewski b50b0b$9e6$1@flis.man.torun.pl: > -- W imieniu Kr�la! zabraniam Ci wej�� > na teren Pueruani -- celem udzielenia > pomocy Eneuelowi! > -- W imieniu Mi�o�ci zabraniasz mi kocha�?! > -- Oto Kr�lewski Dekret! > -- Jestem Alicja -- Azalandzka Kr�lewna! > Zejd� mi z drogi rar�ku, nim pozostawi� > po Tobie mgliste wspomnienie! > > Puerua�ski Stra�nik wa�y s�owa... > W r�kach trzyma sygnowany piecz�ci� dekret... > Pod jego rozkazami zgromadzona jest ogromna si�a > Puerua�skiej Stra�y, ale wszem i wobec znana jest > moc Kr�lewny... Nie wie o tym, i� ,,dekret" -- nie > jest autentyczny... > > Wreszcie dziewczynka odbiera mu ,,dokument" > i na oczach Puerua�skiej Stra�y -- rozrywa, > tak jakby nie by� to Dekret Kr�lewski, lecz > zwyczajny �mie�... Istotnie -- ,,dokument", > kt�ry uczyni� tyle z�a -- okaza� si� by� :) > falsyfikatem... > > Dziewczynka bezpiecznie przechodzi zakazan� > granic� Pueruanii i poca�unkiem zwraca Elfa > �yciu... > > Nikt nie zabroni kocha�... :) > > > Nie spodziewa�e� si� Namiestniku takiego [kanoniku] > zako�czenia ,,naszego" sporu? :) To nie > jest koniec. :) To tylko zwrot... :) > > Pozosta� pokrzywdzony przez z�� �on� hrabia... [kt�remu *przy okazji* > Nic mi do tego -- ale ch�tnie :) si� stawi� spowiedzi radzi�e� > w roli �wiadka... Sp�r mi�dzy omija� 6 przykazanie] > nami -- rozstrzygnie Ta, kt�r� pono� kochasz... Leszek Ciszewski c0lrqn$20n$1@news.telbank.pl: > Alicja -- Znam Ciebie. :) Jeste� [..] pomog� Ci. > Eneuel -- Niejedna ju� pr�bowa�a. :) > Ale koszty -- by�y zbyt du�e. > Alicja -- Ja nie mam serca na sznurku. > [nie b�d� si� asekurowa�] > Je�eli przegrasz -- to ze mn�. > Eneuel -- A je�li wygram? > Alicja -- Puszcz� Ci� wolno. :) -- czyli mnie i Kr�lewn� -- ze sob� spotka�, aby do pokonania tego� wyroku dosz�o na pro�b� Kr�lewny. :) Mo�na wi�c rzec, �e b�g -- da� Kr�lewnie szans� dokonania pi�knego czynu. :) Oczywi�cie Kr�lewna mog�aby si� zbiesi� i w�wczas B�g musia�by sobie poradzi� ;) inaczej, ale pi�kniej jest tak, jak jest. :) -- Powo�anie nie jest trudem czy obowi�zkiem. :) Powo�anie jest szans�. :) Podarunkiem od Boga. :) Jest �ask�. :) A dlaczego nie jeste�my biernymi biorcami �ask? :) (CDN) Eneuel Leszek Ciszewski bvtv7r$n3c$1@inews.gazeta.pl: > > > Wkr�tce wyja�ni�, ;) dlaczego nasze modlitwy nie odmieniaj� :) > > > biegu wydarze�, cho� B�g obieca� spe�ni� wszystko, o co ludzie > > > poprosz� i oczywi�cie s�owa dotrzymuje. :) > > W ka�dym razie -- ***nie ze wzgl�du na osob� prosz�cego***, > > lecz ze wzgl�du na sw�j plan -- B�g ,,wys�uchuje" b�d� nie, > > czyli daje to, o co prosimy b�d� nie daje. :) W pewnym wi�c > > sensie -- jest Mu oboj�tne kto prosi, a nawet czy prosi, :) > > poniewa� modlitwa mo�e by� prowadzona bez s��w, w milczeniu > > zar�wno cia�a jak i w milczeniu duszy. :) A jednak nie jest > > tak, :) �e jeste�my tylko biernymi odbiorcami �ask. :) [..] > '[..] A je��i nawet otrzymaj� na swoj� pro�b� > to, co uwa�aj� za co� pomy�lnego, w�a�nie > to niby dobro wyjdzie im na niekorzy��, > gdy je otrzymaj�, poniewa� nie wiedz�, > jak go u�y� we w�a�ciwy spos�b [..]' (Kobierce oczywi�cie) E. :) OA: http://www.ascii-art.de/ascii/ghi/hourglass.txt ______________________ (0RGSDOFCJftli;:.:. . ) T""""""""""""""""""""T |.;....,..........;..| |;;:: . . . | l;;;:. : . .. ; `;;:::.: . . .' l;;:. .. . .: ; `;;::.. . . ; .' l;;:: . . / ; \;;:. . .,' / `\;:.. ..' .' `\;:.. ..' \;:. / l; f `;f' || ;l. ;: l / ; \ ,/ .: `. ./' . : `. /' ,' : \ f / . : i ,' ; . : `. f ; . : . i .' : : . `. f , . ; : i | : ,/`. : | | ;,/;:. `. . | |___,/;;:. . .`._____| (QB0ZDOLC7itz!;:.:. . ) """"""""""""""""""""""