X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,72768cbd1dc80005 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2004-02-11 06:13:45 PST Path: archiver1.google.com!news2.google.com!news.maxwell.syr.edu!newsfeed.icl.net!newsfeed.fjserv.net!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Autoodpisywanie. :) [OT] Date: Wed, 11 Feb 2004 15:13:18 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 51 Sender: leszekc@tel-46e.tkb.net.pl Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: tel-46e.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1076508824 2293 195.136.69.46 (11 Feb 2004 14:13:44 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 11 Feb 2004 14:13:44 GMT X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:2254 Eneuel Leszek c0dbn4$kjp$1@korweta.task.gda.pl: > (potrzebne wybra�, niepotrzebne usun��) :) A� korci, aby napisa�: + (potrzebne wybra�, niepotrzebne usun��, bo ci��y) Aby jaki� cio�ek (pozostaj�cy na powierzchni s�owa i niewg��biaj�cy si� w tre�� wypowiedzi a uznaj�cy mnie za t�paka i tak� o mnie wydaj�cy opini�) uzna�, �e nawo�uj� do �amania pi�tego przykazania Boskiego, po czym zauwa�y�, �e to ten dupek w�a�nie skaza� mnie na g�odow� �mier�, jako �e *dok�adnie* wiedzia� o tym, i� nie mam co je��, a mimo to -- kaza� mnie m�czy�, abym cierpieniem swoim nawraca� tych, o kt�rych sam B�g mu powiedzia�, �e s� nienawracalni. :) Jak to by�o? Utrzymuj� marudnie, :) �e spotykani przez nas ludzie, s� jak zwierciad�a naszej duszy. Przegl�daj�c si� w nich -- widzimy w�asne odbicia. :) W�asne wady/zalety. :) LC. news:b2biam$omi$1@flis.man.torun.pl I oczywi�cie: Cz�� naszej wiedzy (ci�gle :) moim zdaniem) pochodzi z bada�/do�wiadcze�. Kiedy pisz� o tym, �e mijani przez nas ludzie s� jakby zwierciad�ami naszej duszy -- mam na my�li nasze aprioryczne odczucia, czyli nie {} bazuj�ce na do�wiadczeniu. (ew. bazuj�ce na powierzchownej analizie) Leszek Eneuel Ciszewski b3dnbk$die$1@flis.man.torun.pl Ale oczywi�cie nie dlatego podda�em si� tym torturom, aby temu cz�owiekowi pokaza�, �e wydaj�c o mnie tak z�e opinie, wyda� owe opinie o samym sobie. I oczywi�cie nikt, poza tym cz�owiekiem, nie wie o kim tu pisz�. :) Przyjdzie ;) czas -- to wyja�ni�. :) (ciekawe, z jak� szybko�ci� chodzi czas i czy mo�na go podwie�� rowerem, �eby by�o szybciej) ;) E. :)