X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,15b86aef32070b15 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2004-02-10 07:04:50 PST Path: archiver1.google.com!news2.google.com!news.maxwell.syr.edu!skynet.be!195.114.173.131.MISMATCH!news.internetia.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Tik. Date: Tue, 10 Feb 2004 16:04:24 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 180 Message-ID: References: <1075911982.433519@discordia.pl> <1075918262.552196@discordia.pl> <1075990277.763884@discordia.pl> <1075999676.530950@discordia.pl> <1076005621.21067@discordia.pl> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: tel-46e.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1076425480 15444 195.136.69.46 (10 Feb 2004 15:04:40 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Tue, 10 Feb 2004 15:04:40 +0000 (UTC) X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-User: eneuel X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:2235 Eneuel Leszek Ciszewski c091af$q6q$1@inews.gazeta.pl: > Tomek Andruszkiewicz 1076005621.21067@discordia.pl: > > > Rekurencja -- to chyba co� innego, ale niech b�dzie... > > > I tak nikt [normalny] nie ma poj�cia, czym rekurencja jest. :) > > Rekurencj� rozumiej� tylko ci, kt�rzy rozumiej� rekurencj�. Formu�� > > cia�o = cia�o + co�1 + co�2 mam za rekurencyjn� (mog�aby by� pusta, __________^ > > czyli trywialna, gdyby co�1 i co�2 by�o zerowe). Ale pewnie si� nie > > znam. > > -- > > -- "(...) ujrze� mo�na, �e cia�o przypomina zbi�r z�o�ony ______________________________________________^^^^^^^^^^ > > < '' ze sk�ry, cia�a, ko�ci. Jest do�� brudne." Gdyby by�o: {cia�o = cia�o + co�tam} -- to by by�a. Poniewa� jest: {cia�o przypomina cia�o + co�tam} -- dlatego napisa�em, �e 'Rekurencja -- to chyba co� innego, ale niech b�dzie...' Innymi s�owy pisz�c chodzi mi o s�owo 'przypomina'. :) > i wielokrotnie, cho� nie wprost i okaza�o si�, �e moje teksty s� > zbyt trudne do deszyfrowania) W ka�dym razie -- zmuszanie Boga nie > jest modlitw�, a �amanie 10, 5 i 1 przykazania nie jest mi�osiedziem, -- po��danie moich d�br przez duchownych (10) -- zmuszanie mnie do �ycia bez obiad�w, (5) a czasami bez jedzenia w og�le, nie m�wi�c ju� o jakimkolwiek wypoczynku -- stawianie pieni�dzy wy�ej od Boga :) (1) > podobnie jak i handel odpisami podatkowymi (darowiznami) nie jest > s�u�eniem Bogu, ale �amaniem 7 przykazania. :) -- wystawiaj�c ,,lewe" za�wiadczenia o darowiznach (7) okrada si� Skarb Pa�stwa (ja akurat takowych nie potrzebuj�, bo i tak 75% darowizn nie odliczy�em, aby nie rani� uczu� ,,ksi�gowej") > Tu uk�on w stron� konkretnego ksi�dza proboszcza, > kt�ry na moich oczach zahandlowa� tego rodzaju odpisem OA: _________________________ | | | Za�wiadczenie | | o przekazaniu | | na rzecz parafii | -- lewe za�wiadczenie | rzymskokatolickiej | o dokonaniu darowizny | | na rzecz parafii | | wystawione przez | | proboszcza tej�e | | parafii, czego jestem | podpis/stempel | naocznym �wiadkiem |_________________________| > i kt�ry odm�wi� mi po�yczenia b�d� dania (uczciwego) pieni�dzy > na operacj� palca, bez kt�rej �w palec m�g�by straci� na swej > u�yteczno�ci Eneuel Leszek Ciszewski bofkgn$ejt$1@flis.man.torun.pl: > Harcowni� -- Owszem! Eneuel nie szcz�dzi� im swoich pieni�dzy (na ich > potrzeby) lecz gdy sw�j palec mia� zoperowa� -- zabrak�o > jednemu z Korteriuszy odwagi, :) aby cho� po�yczy� na t� > operacj�, cho� Eneuel i skierowanie pokaza�, i palec. :) OA: __ ___@@__ | @@'''. -- palec z w��kniakiem :) __|____|__.' > [..] warto mo�e doda�, �e koszt operacji by�by stukrotnie ni�szy > ni� owa lewa darowizna, kt�rej jestem/by�em �wiadkiem przekazania :) # # ### ### ## # ## # # # # # # # # # # # # # # # # # ### ### ### ### Zapewne wi�c ksi�dzu proboszczowi chodzi�o o to, abym grzeszny palec obci��/odci��, zgodnie z nauk� Chrystusa: Ot� je�li twoja r�ka lub noga jest dla ciebie powodem grzechu, odetnij j� i odrzu� od siebie! Lepiej jest dla ciebie wej�� do �ycia u�omnym lub chromym, ni� z dwiema r�kami lub dwiema nogami by� wrzuconym w ogie� wieczny. (Ew.Mateusza 18:8) (18:8 i inne z tej�e Ewangelii) Dziwne jednak, �e �w ksi�dz nie odcina� pewnej cz�ci swojego cia�a, lecz j� leczy� w szpitalach, :) cho� choroba owej cz�ci wskazywa�a na grzeszne �ycie :) o wiele mocniej ni� m�j palec z w��kniakiem, :) kt�ry na pewno nie zosta� uszkodzony w trakcie pisania, gdy� pisz� z pod�ogi i mam wszystkie palce uniesione w g�rze. :) (jest to odpowied� na spekulacje, jakoby do uszkodzenia palca dosz�o wskutek ucisku, w trakcie pisania) :) Warto doda�, �e za pieni�dze skradzione Fiskusowi (dzi�ki wymienionej wy�ej lewej darowi�nie) kupiono meble bogatej dziewczynie, podczas gdy ja nie mam mebli, o czym �w proboszcz wie doskonale. :) _____________ | -- -- | |___________| | -- -- | -- OA -- kom�dka (z szufladkami) :) |___________| | -- -- | |___________| | -- -- | |___________| | | Ewentualne tweierdzenia, jakoby �ycie bez pracy i pieni�dzy (i niezb�dnych do �ycia d�br) chroni�o mnie przed z�em Jeszcze raz wam powiadam: �atwiej jest wielb��dowi przej�� przez ucho igielne ni� bogatemu wej�� do kr�lestwa niebieskiego. (Ew.Mateusza 19:24) �atwiej jest wielb��dowi przej�� przez ucho igielne, ni� bogatemu wej�� do kr�lestwa Bo�ego. (Ew.Marka 10:25) �atwiej jest wielb��dowi przej�� przez ucho igielne, ni� bogatemu wej�� do kr�lestwa Bo�ego. (Ew.�ukasza 18:25) nie ma racji bytu, gdy� ja ju� by�em bogaty i jako� owo bogactwo nie usidla�o mnie i od Boga nie odrywa�o, :) a wr�cz przeciwnie. :) Do ateist�w (i nie tylko): Pono� owo ucho igielne nie jest uchem w igle, ale bram� w Jerozolimie, :) przez kt�r� naprawd� przechodzi�y (cho� z trudem) objuczone wielb��dy. :) (tak si� pono� owa brama nazywa�a) '\|/' * -- * ----- /|\ ____ ' | ' {_ o^> * : -_ /) : ( ( .-''`'. . \ \ / \ . \ \ / \ \ `-' `'. \ . ' / `. \ ( \ ) ( .') ,, t '. | / | ( '|``_/^\___ '| |`'-..-'| ( () _~~|~/_|_|__/|~~~~~~~ | / ~~~~~ | | ~~~~~~~~ -_ |L[|]L|/ | |\ MJP ) ) ( |( / /| ~~ ~ ~ ~~~~ | /\\ / /| | || \\ _/ / | | ~ ~ ~~~ _|| (_/ (___)_| |Nov291999 (__) (____) http://www.ascii-art.de/ascii/c/camel.txt Leszek Ciszewski. :)