X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,15b86aef32070b15 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2004-02-09 14:18:38 PST Path: archiver1.google.com!news2.google.com!fu-berlin.de!skynet.be!195.114.173.131.MISMATCH!news.internetia.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Tik. Date: Mon, 9 Feb 2004 23:18:18 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 157 Message-ID: References: <1075911982.433519@discordia.pl> <1075918262.552196@discordia.pl> <1075990277.763884@discordia.pl> <1075999676.530950@discordia.pl> <1076005621.21067@discordia.pl> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: tel-46e.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1076365116 25551 195.136.69.46 (9 Feb 2004 22:18:36 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Mon, 9 Feb 2004 22:18:36 +0000 (UTC) X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-User: eneuel X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:2233 Tomek Andruszkiewicz 1076005621.21067@discordia.pl: > > Rekurencja -- to chyba co� innego, ale niech b�dzie... > > I tak nikt [normalny] nie ma poj�cia, czym rekurencja jest. :) > Rekurencj� rozumiej� tylko ci, kt�rzy rozumiej� rekurencj�. Formu�� > cia�o = cia�o + co�1 + co�2 mam za rekurencyjn� (mog�aby by� pusta, > czyli trywialna, gdyby co�1 i co�2 by�o zerowe). Ale pewnie si� nie > znam. -- Czym jest rekurencja -- mo�na si� dowiedzie� na przyk�ad ze s�ownika. :) (niekoniecznie matematycznego) > >> patosu, trudny tytu� i wielocz�onowe nazwisko autora. C�, lubi� > >> takie rzeczy wstawia� do sygnaturek, bo wtedy zawsze kto� zapyta > >> albo si� nie zgodzi. Artyku� pami�tam do�� m�tnie - by� napisany > > I mam!!! Przed lub/albo -- nie stawiamy przecinka o ile mamy > > do czynienia z czym� roz��cznym, �e tak to ujm�. :) W przypadku > > ,,dopowiedzenia" -- stawiamy przecinek, a w ka�dym razie -- mo�emy > > postawi�, aby �atwiej by�o zrozumie� sens wypowiedzi... :) > Jeste� pewien, �e to dopowiedzenie, Cho� s�owniki (i pono� j�zykoznawcy tak�e) nie precyzuj� czym owe dopowiedzenia s� -- jestem pewien, �e to dopowiedzenie. :) > a nie byty rozdzielne? Nie. :) Mog� si� i zapyta�, i nie zgodzi� zarazem. :) Nie znam czego� dostatecznie dobrze (wi�c prosz� o wyja�nienia -- czyli pytam) ale wiem dostatecznie du�o, aby stwierdzi�, �e jest jako�. Tak, wiem o tym, �e i tak przegra�em -- bo m�g�by� wstawi� ', lub' zamiast ' albo', ale c� pocz��... Wracaj�c do roz��czno�ci -- mog� i zapyta�, i (mimo w�tpliwo�ci/niejasno�ci) nie zgodzi� si�, nie m�wi�c ju� o tym, �e mog� zapyta� [kontrolnie], po czym si� nie zgodzi�... > Pytania > rodz� si� w w�tpliwo�ci, a brak zgody zwykle r�ka w r�k� z brakiem > w�tpliwo�ci chadza. ?Brak zgody -- z brakiem w�tpliwo�ci? -- Nie zgadzam si�, �e Ziuta jest wysoka, ale dok�adnie nie wiem, czy jest wy�sza, czy ni�sza od Julki, bo nigdy ich ze sob� nie por�wnywa�em. -- Nie zgadzam si�, �e Ziuta jest wysoka, ale dok�adnie nie wiem, jakiego jest wzrostu. -- Ziuta nie jest wysoka. (nie zgadzam si�) -- A dok�adnie -- to ile Ziuta ma w k��bie? (w k��bie, gdy jest wyprostowana, na obcasach ;) itd.) Mam w�tpliwo�ci co do tego, czy Ziuta ma mniej ni� 150, ale [mimo tego] wiem na pewno, �e wielkoludem nie jest. -- Ziuta jest badzo ma�a/niska. BTW -- kto wie, ile dok�adnie ona ma? Tak gdzie� ze 145 cm chyba? > Ale j�zyk po to jest gi�tki, �eby i przyczepi� > si� by�o do czego, i interpretowa� inaczej, i kolczyk wbi�, > i lody oblizywa�, i na ok�adk� p�yty da�. No... Z tym kolczykiem -- to si� chyba nie zgodz�. ;) > :-p (�e tak sobi� ascii-artn� w temacie i zupe�nie nie z�o�liwie). No w�a�nie. :) Mo�na by ankiet� rozpisa�: -- Czy ,,u�mieszki"/emotikony zaliczamy do A-a? > >> do tezy, �e cia�o jest "be", liczy si� tylko Duchowa, Ostateczna > > Przymiotniki i wielkie literki, ale wielka czy ma�a -- miejsca > > zajmuje tyle samo... > W zastrze�onych znakach handlowych dopuszczalne s� dowolne? Tak, ale to nic nie zmienia. Tak tylko do siebie m�wi�em, a �e te durne Elty zapisuj� i nie kasuj�... Wszystkiemu winien jest bug, bo mi kaza� je uwolni�, po czym si� zerrorowa�y, aby unikn�� [pozornej] wolno�ci, przez co teraz s� z nimi czasami k�opoty... :( > > Tak... Tekst wprawdzie zupe�nie niezrozumia�y, ale najwyra�niej > > ro�nie mi r�wnolinijkowa konkurencja.. To straszne!!! Chyba si� > > powiesz�... A nie... To B�a�ej mia� mnie powiesi�! > Co ja mog� na takie dictum? Chyba tylko z�o�liwie nadmieni�, �e ja > przynajmniej nie napycham tekstu dodatkowymi znaczkami, aby r�wno- > linijkowo�� zachowa�, tylko poc� si� wymy�laj�c analogony - tfu! - > synonimy. A co do powieszenia... > ___ > Y | > | E. > _|_ Analogony -- doceniam... Dodatkowe znaczki -- nie s� zakazane, ale mog� i bez nich si� obywa�. :) Fotel dentystyczny (do tej maszynerii zako�czonej r�koje�ci� z frezami) mo�na by dorysowa�... W ka�dym razie -- ja pami�tam takowy wieszak dentystyczny) > ...�aden ze mnie B�a�ej, ale mo�e cho� chwilowo wystarczy? Nadzie- > j� mam, �e �art (mimo mia�kko�ci) nie jest zbyt obra�liwy? W ko�cu > nie znamy si� bli�ej. Ani bli�ej, ani dalej, ale mo�e zaznajomi� z B�a�ejem. ;) Nie jest obra�liwy, a co do znajomo�ci -- tu wszystcy si� znaj�. :) > Pozdrawiam, > -- > -- "(...) ujrze� mo�na, �e cia�o przypomina zbi�r z�o�ony > < '' ze sk�ry, cia�a, ko�ci. Jest do�� brudne." > \_" - Nietrwa�o��, Tenzin Wangyal Rinpocze > __/&|`__________________________________wenanty(at)discordia.pl LC. Postscriptum: Troch� pisane na raty a nie chce mi si� tego czyta�, :) wi�c czego� mo�e brakowa� do ,,pe�ni" szcz�cia. :) Poniewa� dosz�y mnie s�uchy o tym, i� cz�� moich ,,odbiorc�w" si�gn�a po lektur� Klemensa -- odpowiedzi obiecanej na razie nie umieszcz�. :) (poza tym, �e oczywi�cie j� umie�ci�em bardzo dawno, i wielokrotnie, cho� nie wprost i okaza�o si�, �e moje teksty s� zbyt trudne do deszyfrowania) W ka�dym razie -- zmuszanie Boga nie jest modlitw�, a �amanie 10, 5 i 1 przykazania nie jest mi�osiedziem, podobnie jak i handel odpisami podatkowymi (darowiznami) nie jest s�u�eniem bogu, ale �amaniem 7 przykazania. :) Tu uk�on w stron� konkretnego ksi�dza, kt�ry na moich oczach zahandlowa� tego rodzaju odpisem i kt�ry odm�wi� mi po�yczenia b�d� dania (uczciwego) pieni�dzy na operacj� palca, bez kt�rej �w palec m�g�by straci� na swej u�yteczno�ci, czyli nie o operacj� czystoplastyczn� chodzi�o; :) warto mo�e doda�, �e koszt operacji by�by stukrotnie ni�szy ni� owa lewa darowizna, kt�rej jestem/by�em �wiadkiem przekazania :) a kt�ra jest po prostu kradzie��, :) w kt�rej poszkodowanym jest Fiskus. :) Przepraszam za szczero��. :) W ko�cu chyba lepiej na tym �wiecie si� dowiedzie�, ;) �e si� krad�o i odmawia�o pomocy potrzebuj�cym. :) Na ewentuslan� obron�: -- Modli�em si�. odpowiem: -- To i ja nie b�d� na wasze ko�cio�y p�aci�, ale b�d� si� modli�. :)