X-Google-Thread: 1045ba,dbb1aed9fb0af61d X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news2.google.com!proxad.net!fr.ip.ndsoftware.net!newspeer1.se.telia.net!se.telia.net!news.nask.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Rysujcie_co=B6._:=29_?= Date: Tue, 14 Dec 2004 10:37:12 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 204 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1103017043 2223 82.139.165.143 (14 Dec 2004 09:37:23 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Tue, 14 Dec 2004 09:37:23 +0000 (UTC) X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000 X-Priority: 3 X-User: eneuel X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:1410 "Eneuel Leszek Ciszewski" cpkhp9$sut$1@inews.gazeta.pl > Ja o Kr�lewnie nie b�d� pisa�. [przynajmniej przez jaki� (i nawet wiem jaki) czas] :) I nawet wiem, dlaczego nie b�d� pisa�. :) > Nie b�d� tak�e atakowa� duchowie�stwa katolickiego. :) Bo to przecie� nie�adnie. :) > Nie b�d� ich poczyna� por�wnywa� do poczyna� faszyst�w. :) Bo to por�wnanie niemodne, cho� trafne. :) > Nie b�d� pisa� o tym, �e buduj� monstra podobne troch� ;) do tych, kt�rych > architektem by� Albert Speer. :) Bo wystarczy popatrze� na potworka budowanego obok bia�ostockiej fary. :) R�wnie ciekawie wygl�daj� ci�kie ,,nowoczesne" ko�cio�y, kt�re przypominaj� raczej roma�skie zamki obronne. :) (ciekawe przed kim zamierzacie si� broni�) :) > Nie b�d� tak�e por�wnywa� ksi�dza J�zefa �wietlickiego (kt�ren mnie w og�lniaku > uczy� religii) do jego imiennika (J�zefa W. Stalina, a raczej Iosifa D�ugaszwilia) > i nie b�d� pisa� o tym, �e to on zach�ca� mnie do podj�cia pracy na uczelni, > po czym dopomaga� tym, kt�rzy mi to udaremniali, cho� dok�adnie wiedzia�, > �e skazuje mnie tym sposobem na nieludzkie warunki �ycia, -- �miej�c si� przy tym, �e bez stosownego �ywienia, to ja nawet Zdrowa� Maryjo... nie odm�wi� prawid�owo. :) > czy mo�e raczej bytowania -- czyli na brak mebli -- Bo i za co mam je kupi�? :) Kra�� nie chc�, �ebra� -- tak�e. :) > i na brak jedzenia, :) -- Obiady jem rzadziej ni� raz na miesi�c. :) I tak Bogu dzi�kuj�, �e chocia� mog� zje�� gor�ce posi�ku w postaci jajecznicy. :) Na jedzenie takie, jakie mia�em, gdy pracowa�em na uczelni przed laty -- mnie nie sta�, sam gotowa� nie potrafi�. (chyba �e wod� na herbat� lub kaw�) > co odbi�o si� do�� mocno na moim zdrowiu fizycznym -- Fakt, �e tak dobrze wygl�dam mimo tego wszystkiego, na dodatek maj�c tyle lat, ile mam -- uznaj� za nadzwyczajn� �ask� od Boga. :) �ask�, o kt�r� codziennie Go prosz�. :) (nie tylko dla siebie) > (psychicznie jestem raczej :) mocny -- to mam od zawsze) I to budzi�o w przesz�o�ci wiele obaw u moich znajomych. :) > czym w�a�nie przypomina owego Stalina, i Stalina post�powanie > wobec Polak�w walcz�cych latem i jesieni� roku 1944 o wyzwolenie > Warszawy w ramach ostatniego epizodu Akcji Burza. -- Bo wystarczy raz o tym napisa�, a p�niej tylko poda� stosowne linki. :) Kiedy 17 stycznia 2002 roku odwiedzi�em Stolic�, pomy�la�em o ,,wyzwoleniu" jej przez radzieck� armi� w styczniu 1945 roku, ale nie przysz�o mi do g�owy, �e mnie mo�e spotka� podobny los. :) > Nie b�d� pisa� tak�e o mojej drugiej wizycie na Ziemi Azalandii. :) -- Bo to rzucanie pere�ek przed wieprze. :) Wychowa�em si� w �wiecie, w kt�rym nie ludzie s�u�yli pieni�dzom, ale pieni�dze ludziom, a tymczasem �yj� w �wiecie, w kt�rym katoliccy ksi�a :) ucz�, �e jedyn� warto�ci� godn�, aby o ni� zabiega�, s� pieni�dze. Mam wielk� (i uzasadnion�, cho� nie napisz� czym) nadziej�, �e spotkanej przeze Kr�lewny nie spotka los podobny do mojego. Jest Elfem jak ja. :) I jak przede mn� kiedy�, tak przed Ni� teraz i w przysz�o�ci -- otwarte s� drzwi wszelakie. :) Dar taki B�g daje zapewne nielicznym. :) M�j -- zamierzano zamieni� na zarabiane w nieludzki spos�b pieni�dze. :) Nie mia�em twardego serca i nie potrafi�em z tym walczy�, lecz wierz�, �e z Ni� b�dzie inaczej. :) > Napisz� tylko o zdumiewaj�cych pijakach RedBulla (by� mo�e inaczej > si� pisze to s�owo) kt�rym wyros�y skrzyd�a -- na dodatek ogromne > i zmutowane. Pijak�w tych dos�ownie ponosi!!! :) -- Bo pija�stwo zazwyczaj doprowadza do genetycznych mutacji czy deformacji cia�a itd. :) A oczywi�cie ja pisa� zamierzam o paralotniach. :) (nie o patologiach, bo do nich nie zmierzam) > Napisz� o nich udost�pni� ich zdj�cia, :) ale najpierw zaczekam > na ostatni� cze�� W�adcy Pier�cieni w formacie AVI, albowiem > pijak�w tych ponosi na klifowym wybrze�u p�nocnych rubie�y > Azalandii. :) -- I nawi�zuj� tu do cz�owieka, kt�remu zawdzi�czam wiele z�a w swoim �yciu, a kt�remu najwyra�niej wszystko kojarzy si� z W�adc� pier�cieni, i kt�ry twierdzi�, �e powr�c� do pisania o Kr�lewnie po obejrzeniu kolejnej cz�ci tLotR. :) Pomy�la�em sobie, �e mocno ograniczony musi by� kto�, komu wszystko dooko�a kojarzy si� tylko z t� powie�ci�, kt�ra akurat na mnie zrobi�a wra�enie �adne. :) Elfy i p�on�ce oczy (bo chyba tylko to ��czy moj� pisanin� z dzie�em Tolkiena) wyst�puj� w wielu miejscach. > Napisz� tylko, �e wizyta ta ukaza�a mi, i� �askawo�� Boga przerasta > wszelkie poj�cie, :) -- Oczywi�cie trzeba umie� widzie�, aby zobaczy�. :) �lepy i ten, kto oczy zamyka -- barw t�czy nie zobaczy. :) Obok pi�kna tej krainy -- jest tak�e co�, o czym pisa� nie zechc�: Tajemnica i tragiczna historia ludzi �yj�cych tam przed laty. Ludzi stawiaj�cych Mi�o�� najwy�ej. :) Tajemnica i po��czona z ni� kl�twa tych, kt�rych skrzywdzono. Kl�twa, kt�ra ani mnie nie dotkn�a, ani nie dotknie �yj�cej na ziemiach tych Azalandzkiej Kr�lewny, :) chocia� dotyka ona ca�a mas� ludzi :) z ziemi� t� zwi�zanych. :) > i �e nikt (i nic) nie potrafi roz��czy� ludzi, kt�rzy si� kochaj�: > Ani odleg�o��, ani mod�y, ani przekle�stwa, :) -- Nic poza ich wol�, :) gdy� B�g nie jest niczyj� prywatn� w�asno�ci�. :) > ani brak pieni�dzy. :) -- Kt�ry �ycie utrudnia i czyni niezno�nym, ale nie udaremnia zamiar�w serc, gdy� Duch -- drwi ze �wiata materii. :) > Napisz� te� o tym, �e dotar�em tam w chyba najlepszym momencie > (najstosowniejszym czasie) -- Cho� nie napisz�, dlaczego tak twierdz�. :) > i �e na t� wizyt� otrzyma�em zarobione na uczelni przed > laty pieni�dze, kt�re dopiero latem bie��cego roku zosta�y > mi wyp�acone w ramach rekompensaty. :) Napisz� te� o tym, �e nadal nie zamierzam robi� pieni�dzy, celem przekazywania ich katolickim duchownym, i �e prze�yte cierpienia, ani wizje nast�pstw d�u�szego �ycia w izolacji nie nak�oni� mnie do zmiany mojego stanowiska w tej sprawie. Je�eli duchownym brakuje pieni�dzy -- niech id� do pracy. :) S� pono� kszta�ceni -- zapewne znajd� j� [prac�] �atwo. :) Przypomn� im, �e du�o im p�aci�em, i �e s� zobowi�zani do modlenia si� w moich intencjach, i �e albo z�ego sobie obrali Boga, albo nie dope�niaj� swoich obowi�zk�w, skoro jestem bezrobotny i skazany na wegetacj�. A zobowi�zali si� dobrowolnie, tak wi�c ich zobowi�zanie jest wa�ne. Nie zamierzam robi� pieni�dzy i nie w tym celu im p�aci�em, aby sta� si� niewolnikiem. :) Przypomn� tak�e, �e Judasz tak�e by� ,,ksi�dzem", czy jak kto woli bliskim Chrystusowi aposto�em -- protoplast� ksi�dza, ale uleg� magii pieni�dza, zdradzi� Chrystusa i zosta� pot�piony. I �e jest to jedyny cz�owiek, o kt�rym wiemy na pewno, �e zosta� pot�piony. :) Tak wi�c przynale�no�� do tego stanu nie gwarantuje automagicznie zbawienia, o czym zapewnia� mnie przed kilkoma tygodniami jeden z was. Rozumiem, �e trudno wam pogodzi� si� ze smutnym faktem, i� nie b�d� wam ju� p�aci�, ale mo�e powinni�cie raczej si� cieszy� tym, �e tyle wam wp�aci�em, zamiast zmusza� mnie do sk�adania wam ,,dobrowolnych" ofiar? Zbyt wiele ��dam? :) By� mo�e, :) ale nie zawiera�em z wami �adnego kontraktu, na mocy kt�rego mia�em wam p�aci�, natomiast wy -- do czego� si� zobowi�zali�cie. I to dobrowolnie. :) OA: http://www.asciiartfarts.com/20041208.html RULE OF THUMB !!!!!!!!! _ |)` BEAT HER HARD ENOUGH SO THAT HER THUMBS DON'T WORK | | | |_____ / (]__) / (]___) / (]___) ___(]_) / ejm / I nie ,,wymadlajcie" dla mnie prostytutek ,,lec�cych" na pieni�dze, kt�rych nie mam, i kt�re dopiero mia�bym ,,robi�", :) bo to chyba i wam uw�acza, i mnie, i Bogu. Raczej uczcie te osoby innego, uczciwego �ycia. :) Ostatecznie nie trzeba (szczeg�lnie w tych smutnych czasach) zarabia� kilkuset, ani nawet kilkudziesi�ciu tysi�cy z�otych miesi�cznie, na dodatek kosztem ludzi najbiedniejszych, aby �y� godnie. :) I raczej ja�mu�na z tak zarobionych pieni�dzy -- sumienia nie uspokoi :) i do �wi�to�ci nie doprowadzi. E. :)