X-Google-Thread: 1045ba,dbb1aed9fb0af61d X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news3.google.com!news.glorb.com!newsfeed.pionier.net.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Rysujcie_co=B6._:=29_?= Date: Tue, 21 Dec 2004 01:47:11 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 131 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1103590129 24516 82.139.165.143 (21 Dec 2004 00:48:49 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Tue, 21 Dec 2004 00:48:49 +0000 (UTC) X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000 X-Priority: 3 X-User: eneuel X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:1439 "Eneuel Leszek Ciszewski" cpmc8j$25f$1@inews.gazeta.pl > > Napisz� o nich udost�pni� ich zdj�cia, :) ale najpierw zaczekam > > na ostatni� cze�� W�adcy Pier�cieni w formacie AVI, albowiem > > pijak�w tych ponosi na klifowym wybrze�u p�nocnych rubie�y > > Azalandii. :) > -- I nawi�zuj� tu do cz�owieka, kt�remu zawdzi�czam wiele z�a > w swoim �yciu, a kt�remu najwyra�niej wszystko kojarzy si� > z W�adc� pier�cieni, i kt�ry twierdzi�, �e powr�c� do pisania > o Kr�lewnie po obejrzeniu kolejnej cz�ci tLotR. :) Pomy�la�em > sobie, �e mocno ograniczony musi by� kto�, komu wszystko dooko�a > kojarzy si� tylko z t� powie�ci�, kt�ra akurat na mnie zrobi�a > wra�enie �adne. :) Elfy i p�on�ce oczy (bo chyba tylko to ��czy > moj� pisanin� z dzie�em Tolkiena) wyst�puj� w wielu miejscach. Ostrzegam, �e ju� potrafi� (teoretycznie, ale my�l�, �e w praktyce nie napotkam na przeszkody zbyt trudne na to, aby je pokona�) zamienia� :) filmy zapisane na p�ytach DVD (jak si� nazywa ten format?) na DVI :) a w pobliskiej (dzi� mniej ni� 100 km -- to pobli�e) wypo�yczalni, mog� wypo�yczy� ten film, tak�e ju� blisko do mojej pisaniny. :) Co prawda nie wiem, dlaczego musz� obejrze� to w DVI, ale widocznie m�j umys� jest zbyt ciasny, abym m�g� to zrozumie�. :) I mo�e raz jeszcze wyja�ni� (cho� to czyni�em wielokrotnie) dlaczego napisa�em, �e Kr�lewna ma w oczach swych ogie�, i jak si� to ma do s��w kt�re ,,m�wi�", �e o co Kr�lewna poprosi -- to otrzyma: -- o kobietach i dzieciach m�wimy, �e maj� przygaszone oczy, aby wyrazi� w ten spos�b ich (to znaczy dzieci i kobiet, nie za� oczu) smutek moim zdaniem ogie� w oczach mo�na wyrazi� jako co� diametralnie (nie mam innego s�owa, kt�re by tu pasowa�o, a chodzi mi o co� dok�adnie odwrotnego do czego�) innego ni� stan, w kt�rym owe oczy s� przygaszone Kr�lewna by�a raczej :) weso�a, czy jak kto woli radosna, dlatego napisa�em, �e ma w oczach ogie� :) -- Rado�� jest oznak� blisko�ci Boga, kt�ry pono� jest wszechmog�cy Kr�lewna potrafi rozmawia� z Bogiem, co u mnie oznacza, �e jest wojowniczk� w Duchu skoro Kr�lewna znajduje si� tak blisko Boga i potrafi z Nim rozmawia� -- mo�e poprosi� Go o cokolwiek zechce i otrzyma� to :) ze wzgl�du na ow� blisko��, czy jak kto woli Rado��, ewentualnie po prostu �wi�to�� :) -- nie ma ten ogie� nic wsp�lnego z ogniem w oku, kt�re wyst�puje w tLotR i (chyba?) nie ma nic wsp�lnego z oczami opisanymi w Pi�mie �wi�tym E. :) Postscriptum... Najtrudniejsza rzecz pod S�o�cem... OA: http://graphics.stanford.edu/~munzner/dinos/d3 -\- \-- \- \ - -\ \ \\ \ \ \ \\ \ \\ \ \\ \ \\\ \ \\ \ \\ \. . \\ \ . \\ \ . \\ \ . \\ \ . \\ \ <=) \ <==) \ <=) \ .\\ _- \ . \\ _-// \ . \\ _-_/ / \ . . . \\ _--_/ _/ \ \\ _- _/ _/ \ \\ ___-(O) _/ _/ \ \ __-- __ /_ / \ \\ ____--__---- / \_ \ \\ ------- / \_ \_ \ \ // // \__ \_ \ \\ // // \_ \_ \ \\ /// // \__- \ - \\///////// // \ - \_ // / - // / - /// / - // __--/ /// __________/ // | //-_________ ___ //// | ____\__--/ ///// | -----______ -/---________//// | _______/ --/ \ | /_________-/ \ | // \ / \. / \ . / \ . / \\ . / \ / \ __| \ ==/ / // / . // / . . // /. / / // / / / // / // --/ / / // //// // ///_________////