X-Google-Thread: 1045ba,ea4f25970defc20a X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news2.google.com!proxad.net!news.tele.dk!news.tele.dk!small.news.tele.dk!newspeer2.se.telia.net!se.telia.net!news.nask.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_pami=EA=E6_zaciera_w_my=B6lach_wiele=2C_lecz_nie_?= Date: Fri, 31 Dec 2004 18:05:37 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 92 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1104512770 13029 82.139.165.143 (31 Dec 2004 17:06:10 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Fri, 31 Dec 2004 17:06:10 +0000 (UTC) X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000 X-Priority: 3 X-User: eneuel X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:1463 "Eneuel Leszek Ciszewski" c7mcj0$arr$1@inews.gazeta.pl > ,,[..] pami�� zaciera w my�lach wiele, lecz nie > k�amie [..]" > www.leszekc.w.tkb.pl > Mo�e ma kto� ochot� to zASCIIartowa�, zanim zdejm�/przestawi�? :) No i przestawi�em. :) By�o: http://www.leszekc.w.tkb.pl/jak.jpg Mo�e jednak kto� zASCIIartuje. :) Te w�osy (mo�e niedok�adnie te ;) egzemplarze) trzeba by�o latem my� trzy razy dziennie, gdy mia�em 17 lat, aby wygl�da�y przyzwoicie. :) W przeciwnym wypadku mo�na by�o odnie�� wra�enie, �e nie by�y myte przez wiele tygodni. :) Na tym zdj�ciu ju� mam prawie 18 lat, :) bo jest to chyba prze�om lat 1984 i 1985. W tym czasie zaczyna si� moja znajomo�� z komputerami. Pierwszym jest ruska kopia legendarnego DECa -- SM-4, a wi�c kopia PDP 11/40; drugim jaki� ZX Spectrum, (lub co� ko�o tego) widziany przez p� godziny na lekcji Fizyki. :) Z DECowatymi zwi�za�em si� nieco mocniej, gdy� by�y przepi�knie oprogramowane. :) Rok 1985 to chyba tak�e m�j pierwszy kontakt z modemem telefonicznym. :) Miejski impuls trwa� tak d�ugo, jak d�ugo po��czenie nie zosta�o rozerwane trudno�ciami technicznymi. :) (zazwyczaj oko�o czterech godzin, cho� akurat testowa�em to nie przy okazji modemowania). :) Ch�� korzystania z modemu nale�a�o zg�osi� poprzedniczce (poprzednikowi?) dzisiejszej TP SA, co nie skutkowa�o dodatkowymi op�atami. :) (ani chyba popraw� ��cza) :) Firma DEC zosta�a w 1989 roku wykupiona przez Compaq, za� par� lat p�niej Compaq po��czy� si� z Hewlettem Packardem przy czynnym, cho� bezradnym, sprzeciwie tytu�owych :) rodzin. :) Firma HP nie ma ju� tak smutno jak DEC, gdy� jest wspierana przez Stany Zjednoczone Ameryki P�nocnej. (nie wiem, czy przez rz�d, czy przez pa�stwo -- zawi�o�� do rozwi�zania w samym HP) Z DEC, wbrew by� mo�e pozorom, wywodzi si� znany Bill. Zaczyna� chyba od PDP 7. :) DEC ch�tnie udost�pnia� swoje komputery uczelniom i ludziom inteligentnym, i by�a to cz�� strategii handlowej owej korporacji, gdy� nikt, kto mia� rozum, nie chcia� zapomnie� o tym, co by�o wr�cz doskona�e i w przysz�o�ci czyni� naciski :) na pracodawc�w, namawiaj�c ich na kupno w�a�nie komputer�w filozofii DEC. :) Odznacza�y si� czysto�ci�, �e tak to ujm� w kilka s��w. :) Obok nacisku na wykorzystanie rozumu -- k�adziono tam nacisk na co� innego, r�wnie niematerialnego, jak sama my�l. Ja z uczelni� tak�e rozsta�em si� jesieni� 1989 roku. :) Jest to mi�y uk�on Boga w moim kierunku, ale nie o tej kpinie zamierza�em napisa�, gdy ,,zapowiada�em" opisanie w dialogu tego, co znajomi mi ksi�a uzyskali na swoj� pro�b�. :) Dialog (je�li B�g pozwoli) umieszcz� na tej grupie i przypomn� pod nim rozmow�, kt�ra mia�a miejsce przed oko�o trzema laty pomi�dzy mn� i egzorcyst� o imieniu Benedykt a nazwisku nie znanym mi. :) Co ,,personalnej unii" -- za przeproszeniem :) mam j� w dupie, jak mawia� m�j Ojciec rodzony: :) -- Mo�e i w Arkedocji barwach, lecz Elfem Kr�lewskim jestem. :) Wracaj�c do tego, co na pocz�tku: > ,,[..] pami�� zaciera w my�lach wiele, lecz nie <---. > k�amie [..]" <----------------------------'--(cytat nie ze mnie oczywi�cie) I ja nie k�ami�, cho� czas wiele zaciera wspomnie�, przez co �atwo o pomy�k�. :) > Postscriptum: ASCII-art zadedykuj� Izabeli Agacie z kolczykami/klipsami > w kolorze oczu, kt�ra mnie tak mocno kocha�a 19 lat temu. ;) > (i kt�ra pokornie, ze spokojem pogodzi�a si� z tym, �e mam umrze� z g�odu) :) > Zdj�cie pochodzi z Sylwestra :) sprzed oko�o 18 lat. :) Agnieszce Muszy�skiej > tak�e mog� zadedykowa� ten A-a. :) E. :) Postscriptum: I aby by�o jasne: Nie rezygnuj� z nale�nych mi d�br oraz praw i nikogo nie upowa�niam, i nie upowa�nia�em do zrzekania si� ich w moim imieniu. :)