X-Google-Thread: 1045ba,ba39cf409e05c2e7 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news1.google.com!news.glorb.com!tiscali!newsfeed1.ip.tiscali.net!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Mi=B3osierdzie_Karmelitanek_Bosych_ze_Szczecina.?= Date: Thu, 19 Aug 2004 03:11:52 +0200 Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl Lines: 121 Message-ID: References: <09072004.30FFA45F@Goldmoon.Bydgoszcz.pl> <21072004.23304295@Goldmoon.Bydgoszcz.pl> <22072004.67983706@Goldmoon.Bydgoszcz.pl> <06082004.232726FB@Goldmoon.Bydgoszcz.pl> <15082004.240AB109@Goldmoon.Bydgoszcz.pl> Reply-To: "Eneuel Leszek" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: korweta.task.gda.pl 1092877918 9967 82.139.165.143 (19 Aug 2004 01:11:58 GMT) X-Complaints-To: abuse@news.task.gda.pl NNTP-Posting-Date: Thu, 19 Aug 2004 01:11:58 +0000 (UTC) X-Original-Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-MimeOLE: Moje tel.: 607 635935, 85 7463797, 85 8789052 X-Priority: 3 X-Organization-Notice: Organization line has been filtered A-koordynaty: N 53�06'45", E 23�08'38"; Arkedocja. :-) Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:893 'Goldmoon' 15082004.240AB109@Goldmoon.Bydgoszcz.pl > >> Mi brakuje. > >I Ciebie te� przeklina�y owe Karmelitanki? > >I Ty tak�e im wysy�a�e� pieni�dze? > Nie. W kt�rym� z post�w pisz� o Ludwiku nie do b��kitnych but�w, kt�ry si� pieni. -- b��kitne buty nawi�zuj� do komputer�w IBMa -- buty pochodz� z pewnej opowiastki dzisiejszego prezesa Polskiej Izby Informatyki i Telekomunikacji i dotycz� depesz dw�ch pracownik�w bran�y obuwniczej wys�anych do Afryki; BTW -- ciekawe, �e przyjaci� poznajemy w biedzie i �e �w prezes w dni mojego koszmaru z jednej strony nie wypar� si� znajomo�ci ze mn�, za� z przeciwnej -- nie popar� mnie oficjalnie, co z pewno�ci� by przerwa�o koszmar zwi�zany ze zn�caniem si� nade mn� -- rozumiem, �e uczelnia jest instytucj� nierestrukturyzowaln�, ale �wiat w og�le nie jest restrukturyzowalny, a jednak b��dem jest rezygnowanie z �ycia -- pienienie si� do rzekomego braku opanowania -- akurat chyba Ludwik si� nie pieni zbyt cz�sto, ale i tak mam o nim z�e zdanie -- za� Ludwik -- do Ludwika Dobrzy�skiego Ot� ponad dwana�cie lat temu ten�e Ludwik Dobrzy�ski zaproponowa� mi posad� doradcy do spraw komputeryzacji Uniwersytetu Warszawskiego, Filii w Bia�ymstoku, kt�r� to propozycj� odrzuci�em i osiad�em na Wydziale Humanistycznym tej�e uczelni. Gdy nie mia�em dos�ownie na jedzenie i lekarzy, nie mia�em mebli i �y�em w n�dzy -- za spraw� **skurwysyna** ksi�dza J�zefa �wietlickiego oraz zakonnic r�wnego temu skurwysynowi urodzeniu -- ,,zabrak�o" dla mnie jakiejkolwiek pracy na tej uczelni, cho� nie zabrak�o tej pracy ludziom przyjmowanym tam, gdzie i tak by�o ich za du�o. na przyk�ad w Dziele Wydawnictw, gdzie pracy w rzeczywisto�ci by�o za du�o dla jednej osoby, w czasie mojej tragedii zatrudniono magazynierk� jako trzeciego pracownika. I ja tym ludziom -- ksi�om i zakonnicom p�aci�em latami do�� hojnie, a oni skazali mnie na �ycie gorsze od �ycia znanych mi zwierz�t domowych. Przy okazji -- pozdrawiam jednego z pracownik�w tego� Dzia�u Wydawnictw, dobrego katolika z parafii �w. Jadwigi Kr�lowej (czyli tej, w kt�rej urz�duje wspominany przeze mnie skurwysyn �wietlicki) i pytam, czy fryzjer dobrze strzy�e pudla. :) I wyja�niam, �e ju� w przyja�ni �y� ze sob� nie b�dziemy nigdy (oczywi�cie nie z powodu psiego fryzjera, bo nic mi do tego, cho� mi nawet na fryzjera brakowa�o w tamtych dniach) Aby by�o jasne: Skurwysyn ksi�dz J�zef �wietlicki na moje przebaczenie liczy� nie mo�e, gdy� grzechy tego rodzaju (uporczywe) nie podlegaj� przebaczeniu, nie m�wi�c ju� o tym, �e ewentualne zado��uczynienie musia�oby by� do�� du�e -- zbyt du�e jak na kogo� takiego. Ci, kt�rzy poszli w �lad za owym skurwysynem, te� mojego przebaczenia nie uzyskaj�. W �wi�to Mi�osierdzia -- tak�e. > >Poza tym -- pisa�em Ci ju�, �e mi zabraniaj� �y� > >ludzie, kt�rzy �yj� z darowizn, kt�re i ja im sk�ada�em. > By�o im dawa�? Nie -- zawsze by�em g�upi i dawa�em, gdy mnie proszono. Teraz ju� NIGDY NIE DAM �ADNEMU KSI�DZU, ANI ZAKONNICY, ANI NIKOMU, KTO ,,S�U�Y" W TEN SPOS�B BOGU. Przy okazji: B�ogos�awiony niech b�dzie ka�dy, kto przeklnie skurwysyna ksi�dza J�zefa �wietlickiego. Oczywist� jest rzecz�, �e jako pracownik tej uczelni nie zgadza�bym si� na to, a�eby na przyk�ad wymieniany przeze mnie dr Roman Matuszewski kupowa� od siebie u�ywany sprz�t (za pieni�dze uczelni i rzekomo na potrzeby uczelni) cen� wy�sz� od sprz�tu lepszego i nowego, co mia� w swym zwyczaju czyni�, gdy jeszcze tam pracowa�em. (na przyk�ad ZIP Toschiby) Trudno zgadn��, czy moja obecno�� na tej uczelni sparali�owa�aby �ycie KOMSERWISU, kt�rego wsp�w�a�cicielem jest wspomniany tutaj skurwysyn, a kt�ra lubi�a dobija� r�nych targ�w ze wspomnianym doktorem Matuszewskim. Poniek�d dobrze, �e nie stan��em w konflikcie sumienia, pomi�dzy obron� KOMSERWISU i interes�w uczelni, cho� moim zdaniem nie musia�em za to p�aci� tak wysokiej ceny. Oczywi�cie za nazwanie skurwysynem -- ch�tnie stawi� si� przed oblicze S�du, aby nie kry� si� za parawanem drut�w. Adres m�j jest owemu skurwysynowi znany. > Naprawd� EOT z mojej strony. E.