X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,d6d44375a989b744 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-09-05 01:13:08 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-03!sn-xit-04!sn-xit-06!sn-xit-08!supernews.com!news.tele.dk!news.tele.dk!small.news.tele.dk!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: [OT] Pytanie :) Date: Fri, 5 Sep 2003 09:59:01 +0200 Organization: Arkedocja-Azalandia :) Lines: 88 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek" NNTP-Posting-Host: tel-25e.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: korweta.task.gda.pl 1062749066 25856 195.136.69.25 (5 Sep 2003 08:04:26 GMT) X-Complaints-To: abuse@news.task.gda.pl NNTP-Posting-Date: Fri, 5 Sep 2003 08:04:26 +0000 (UTC) X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:23675 anya_g news:bigcok$bge$1@news.onet.pl: > | Dawno ju� si� nie nara�a�em nikomu na tej grupie. :) > | Swego czasu napisa�em na polszczy�nie: > | Utrzymuj� marudnie, :) �e spotykani przez > | nas ludzie, s� jak zwierciad�a naszej duszy. > | Przegl�daj�c si� w nich -- widzimy w�asne > | odbicia. :) W�asne wady/zalety. :) > Czy wedlug tej teorii: > a) mam tylek jak szafa trzydrzwiowa > b) ubieram sie... hm... troche jakby bez gustu? Jeszcze jedno: :) -- Nie chodzi o ocen� aposterioryczn� (po do�wiadczeniu/badaniu obiektywnym) lecz o ocen� aprioryczn� (os�dzanie z g�ry, wr�enie z fus�w, przeczucia) Je�li widzisz dziewczyn� w czarnych stringach -- to wcale nie znaczy (wg mojej teorii) �e to Ty masz czarne stringi. :) Ale je�li my�lisz o kim�, �e jest g�upi -- to prawdopodobnie oso- ba ta tak w�a�nie my�li o Tobie. :) Mo�e troszk� m�tnie :) to t�umacz�. Innymi s�owy m�wi�c (nadal wg tej teorii, kt�ra nie musi przecie� by� prawdziw�) je�li widzisz kogo� i my�lisz :) o tej osobie: -- Czy ona nie ma lustra? To najprawdopodobniej ta osoba tak my�li o Tobie. :) I wcale niekoniecznie z powodu Twoich string�w. :) W ka�dym razie nie po to widzimy kogo� (w czarnych stringach na przyk�ad) by si� zastanawia� nad brakiem lustra u tej osoby, co raczej dlatego tak� osob� spotykamy, aby si� zastanowi� nad sob�. :) A swoj� drog� (w temacie string�w) teraz s� reklamowane (zapewne nie tylko w Bia�ymstoku) stringi czerwone i ciemnoniebieskie. ;) > Na moje rozumowanie wychodzi ze oba :] Na moje -- �e ta dziewczyna daje Ci do my�lenia, �e komu� si� co� w Tobie nie podoba. :) I niekoniecznie ten kto� (komu si� co� w Tobie nie podoba) ma racj�. :) I wcale ta osoba z czarnymi stringami nie musi ;) wiedzie�, �e w tym w�a�nie celu zosta�a postawiona Tobie na drodze. :) (na Twojej drodze) Za� wracaj�c do prze�roczysto�ci -- to swego czasu by�y modne prze�roczyste bluzki/sukienki, pod kt�rymi by�y sk�pe staniki/biustonosze. :) Tak sk�pe, �e ich nie by�o wcale. ;) Moja nauczycielka od polskiego prosi�a, aby na matur� panienki nie przychodzi�y tak ubrane. :) Powiedzia�a, �e teraz (czyli w�wczas) jest taka moda, i �e ona nie ma og�lnie nic przeciwko temu, ale na t� kr�tk� chwi- l� (czyli na matur�) proponuje za�o�enie czego� mniej prze�roczystego. :) I wida� by�o, �e nie zazdro�ci :) m�odym dziewczynom mo�liwo�ci pe�niejszej prezentacji swoich walor�w, ale nie chce czyni� niepotrzebnego :) zamieszania. :) I za to j� lubi�em. (za to, �e nie :) ingerowa�a niepotrzebnie w �ycie innych ludzi i ogra- nicza�a si� do tego, co by�o Jej zadaniem) I jeszcze jedno. Pono� w straszliwych czasach �redniowiecza malowano obrazy Matki Boskiej Karmi�cej. :) (piersi� oczywi�cie) I jako� nie wydawa�o si� to wcale nieprzyzwoite. :) M�j stosunek: (do nago�ci) --- Nie ma nic niestosownego w samej nago�ci. (do czasu pierwszego grzechu tak ludzie byli ,,ubrani") Natomiast niestosowny mo�e by� nasz stosunek do tej nago�ci. :) Podobnie nie ma nic niestosownego w no�u, ale n� wbity w szyj� -- jest jak najbardziej niestosowny. :) A �e cz�owiek obdarowany jest poczuciem wstydu, wi�c nie nale�y si� dziwi� temu, i� niekt�rzy lubi� zas�ania� swoje cia�o. :) Jedni mocniej (��cznie z twarz�) inni s�abiej. :) (topless) Podobnie jak moja nauczycielka z og�lniaka uwa�am, �e prze�roczysta bluzka+brak_stanika/u na ulicy nie jest tym samym, co tego rodzaju ubi�r na ustnym :) egzaminie maturalnym. :) E. :)