X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,3bd563139a6727c6 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-09-16 01:20:08 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-xit-08!supernews.com!news.tele.dk!news.tele.dk!small.news.tele.dk!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Wilu_--_czy_mo=BFna_prosi=E6_o_wprowadzenie_poprawek=3F?= Date: Tue, 16 Sep 2003 09:45:58 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_po_=B6mierci_Kr=F3lowej_F._:=29?= Lines: 150 Message-ID: References: <1h98mv0g9spmvvumoc9lul86hvscu7gd4v@4ax.com> Reply-To: "Eneuel Leszek" NNTP-Posting-Host: tel-25e.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: korweta.task.gda.pl 1063699216 16327 195.136.69.25 (16 Sep 2003 08:00:16 GMT) X-Complaints-To: abuse@news.task.gda.pl NNTP-Posting-Date: Tue, 16 Sep 2003 08:00:16 +0000 (UTC) X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:23864 anya_g news:bk54fk$4gt$1@news.onet.pl: > | Masz jeszcze m�ody umys�. :) > | Je�eli Ty nie trawisz tego s�owa, kt�re > | si� zaczyna liter� 'd' -- to co dopiero > | maj� powiedzie� starsi? :) > C� - ja akurat nie zna�am wtedy (jeszcze) znaczenia > tego s�owa nie znalam. I ca�e szcz�cie. :) Znaczenia niekt�rych s��w, jak i samych s��w nie warto poznawa�. :) > Jesli ktos znal to prawdopodo- > bnie latwiej mu zapamietac :) Ja niby zna�em, ale nie zapami�ta�em. :) Zapami�ta�em natomiast to le�enie na S�o�cu, ale z przyczyn wiadomych przenios�em je na pla��, kt�ra jest przeca przyjemniejsz� le�ank� ;) ni� samo S�o�ce. :) > A poza tym - Marcin nie > m�g� napisa� czego� innego, gdy� cytat�w nie nale�y > przeinacza� :) Nie m�g�? Czy�by ASCII-artysta i niewolnik zarazem? :) Ja jestem niewolnikiem? Owszem! Ale nie w duchu lecz w ciele! Przed wielu laty zaproponowa�em Bogu (w obecno�ci ,,mieszka�c�w piek�a", �e na jaki� czas opuszcz� Arkedocj� i wejd� do piek�a, a raczej zsun� si� tam na czym�, co mo�na by nazwa� lin� splecion� z wiary, i �e b�d� m�g� (na w�asn� pro�b�, niczym nie motywowan�) opu�ci� to piek�o w ten spos�b, �e szarpaniem w t� lin� dam zna� Mojemu Bogu, i� uznaj�, �e czas mego pobytu w piekle uznaj� za zako�czony. B�g przyj�� moj� propozycj�. :) W 2001 roku starano si� t� lin� przerwa� -- moja wiara mia�a by� mocno zachwiana, ale to nie w ten spos�b si� czyni! Jeszcze nie znam takiego przypadku, aby ucisk mia� os�abi� wiar�! Mia�em pope�ni� samob�jstwo, odej�� od ,,niedobrego" Boga, kt�ren mnie niby opu�ci�. :) Jednak ja przywyk�em do r�nych okoliczno�ci, a tam, gdzie ludzie si� od cz�owieka odsuwaj� -- tam w�a�nie Bo�� obecno�� czuje si� mocniej, gdy� nie zag�uszaj� jej [obecno�ci Boga] szumy/szmery t�a... Ucisk jest raczej drog� zbli�aj�ca do Boga. :) Gdy si� jest otoczonym dobrobytem -- mo�na (cho� nie koniecznie) o Bogu zapomnie� i uzna�, �e jest On niepotrzebny. :) Ale gdy wszystko si� wali na g�ow� i jedynie z Nieba otrzymuje si� niezawodn� pomoc -- to nawet b�d�c zagorza�ym przeciwnikiem Boga czy Matki Bo�ej, czy �wi�tych -- otwiera si� na Jego �aski... Mnie nie jest potrzebny tego rodzaju ,,docisk". :) Ja wol� Boga kocha�, ni� traktowa� tylko jako Dawc� �ask. :) Czyli �w ,,docisk" wywar� na mnie nijakie wra�enie. :) Jedynie pom�g� w rozliczaniu tych, kt�rzy mnie oskar�ali. :) B�g *jest* wszechmog�cy i potrafi podtrzyma� �ycie tak�e wbrew wszelakim zasadom i prawom, obowi�zuj�cym na �wiecie. :) Strach przed g�odem szybko ust�puje, za� pami�� tego, �e nie czu�o si� ani g�odu, ani nawet pragnienia wbrew rozs�dkowi -- sprawia ogromn� rado�� i dodaje si�. :) Za� nagroda -- w postaci Kr�lewny spotkanej w Azalandii -- przewy�sza naj�mielsze oczekiwania i sprawia ogromn� rado��. :) Gdyby mi teraz kto� zaproponowa� wymian� Kr�lewny na utracone maj�tki, zdrowie czy ,,pozycj�" -- uzna�bym go za mocno (a mo�e i beznadziejnie mocno) stukni�tego. :) Pami�tam tylko dwa przypadki w swoim �yciu, gdy uzna�em si� za nasyconego do pe�na: po recitalu Ewy Demarczyk i teraz, gdy okaza�o si�, �e tej Mi�o�ci nie mo�na pokona�. :) Kilkakrotnie w swym �yciu spotyka�em kogo�, kto ma w oczach ogie�, ale tym razem ten Kto� -- pozostaje ze mn� najwyra�niej na zawsze. :) Swoj� drog� -- je�eli B�g ,,musia�" a� pos�u�y� si� Kim�, kto jest Elfem, a�eby mnie uratowa� -- to znaczy, �e by�em w bardzo z�ym stanie. :) > > || |\___/| > || ) ( > || =\ /= > || )===( Ania G�recka > || / \ aka anya_g / Aia > || | | www.anya-g.prv.pl > || / \ anya_g[at]ascii.art.pl > || \ / > || jgs_/\_/\_/\__/_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ > | > | O! Jaki �adny kiciu�. :) > | Zamy�lony jaki�... > Co do zamyslenia, to przypomnial mi sie moj ostatni sen :) > Otoz - jakkolwiek by to dziwnie nie brzmialo - przysnila mi sie grupa ;) > Zamiast outlookowego "drzewka" byl dluuuuugi korytarz, z rzedem drzwi > z prawej strony: kazde drzwi - jeden watek. I ja sobie chodzilam po > tym korytarzu i spotykalam innych grupowiczow. Chyba powinnam mniej > przed komputerem siedziec skoro mi sie takie rzeczy snia :/ Pragnienie spotkania si� z innymi uczestnikami grupy nie jest chyba wynikiem/efektem patologicznych zmian. :) Moim zdaniem -- to raczej tendencja prawid�owa. :) B�g da� nam nie tylko dusze, ale i cia�a, kt�re s� r�wnie istotne jak dusze. :) Dziwne by by�o, gdyby by�o inaczej: skoro cia�o ludzkie jest �wi�tyni� Ducha �wi�tego -- to znaczy, �e jest doskona�o�ci� i �wi�to�ci�, gdy� Duch �wi�ty nie obra�by sobie na mieszkanie czego� niestosownego. :) (na przyk�ad chlewa/u) :) Poza tym -- to cia�o przecie� jest Boskiej produkcji! A B�g nie uczyni�by czego� niedoskona�ego. :):):) No tak... A taki StfoReK chcia�by te cia�a na S�o�cu sma�y�... Dobrze Ci StfoReK radz� -- przenie� si� na pla�� z tego S�o�ca. :) I piersiom tych panienek, te� i samym panienkom, i Tobie wreszcie -- przyjemniej b�dzie le�e� na pla�y [i trzyma� r�ce na piersiach panienek] zamiast le�e� na S�o�cu. :) Cytat cytatem -- ale chyba naprawd� warto ze S�o�ca przenie�� si� na gor�c�, morsk� pla��. :) Swoj� drog� -- piersi kobiece -- to arcydzie�o sztuki. :) Do�� cz�sto przepi�kne, a i u�yteczne zazwyczaj. :) Ich konstrukcja -- potrafi zadziwi�. :) Znam tak� rodzin�, w kt�rej ca�e pokolenia modl�/modli�y si� o pi�kno i doskona�o�� piersi ,,swoich" kobiet. :) Efekt JEST!!! E. :)