X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,8342159ad43b6a55 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-09-14 00:04:06 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-03!sn-xit-01!sn-xit-08!supernews.com!news.tele.dk!news.tele.dk!small.news.tele.dk!newsfeed00.sul.t-online.de!newsfeed01.sul.t-online.de!t-online.de!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: ('Goldmoon') Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Tutorial hjw Date: Sun, 14 Sep 2003 03:05:56 +0200 Organization: Home - http://www.brak.strony.prv.pl Lines: 77 Message-ID: <14092003.4612F1FB@Goldmoon.Bydgoszcz.pl> References: <28082003.66665BF2@Goldmoon.Bydgoszcz.pl> <1qnmps7p40r0f.dlg@u.i.u> Reply-To: goldmoon@ascii.art.pl NNTP-Posting-Host: pp179.neoplus.adsl.tpnet.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1063523090 3571 80.50.47.179 (14 Sep 2003 07:04:50 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: Sun, 14 Sep 2003 07:04:50 +0000 (UTC) Keywords: ASCII Art's X-Newsreader: Forte Agent 8.4/52.381 User-Agent: James Bond 2.0.1.3 X-ASCII-01: * _______ __ __ X-ASCII-02: * | __|.-----.| |.--| |.--------.-----.-----.-----. X-ASCII-03: * | | || _ || || _ || | _ | _ | | X-ASCII-04: * |_______||_____||__||_____||__|__|__|_____|_____|__|__| Cancel-Lock: sha1:LP5uqc3wkHjcLGSe/kfz4HJueVI= X-Counter: 3215 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:23790 _ __,~~~/ ,~~`( )_( )-\| Dnia Sat, 13 Sep 2003 12:53:46 +0200 |/| `--. "Asia Mazur [Asik]" wystuka�(a): ____!_!__!________________________________________________________________ >> Czy kto� podj�� by si� t�umaczenia The History of ASCII (Text) Art >> autorstwa Joan G. Stark, kt�re znale�� mo�na u mnie na stronce? >Goldmoonie, s�a�am na priva, usi�owa�am Cie z�apa� via gadu.. albo masz >ekstremalne filtry albo mnie co� nie lubisz ;P To ostatnie ca�kowicie odpada! :) Co do gadulca to wszystkie osoby nie figuruj�ce na mej li�cie kontakt�w - przy pr�bie skontaktowania si� ze mn� - dostaj� [lub powinny dostawa�] tekst od "automatycznej sekretarki" z wyja�nieniem ci te� powinny zrobi� by na t� list� kontakt�w trafi�. Ewentualnym rozwi�zaniem jest wys�anie na gadulcu komunikatu zawieraj�cego nicka ["Cze�c! Tu Xxxx Dopisz mnie do listy komunikat�w"]. Co pewien czas przegl�dam ignore.log i nast�puje wtedy co� w rodzaju amnestii ;) Co do maili ... Owszem. Mam do�� restrykcyjne filtry. Ale nie a� tak by Tw�j mail nie m�g� do mnie dotrze�. W ka�dym b�d� razie nie dostrzeg�em nigdzie komunikatu informuj�cego mnie o ubiciu maila spod Twego adresu asioleck [maupa] go2 [kropka] pl [a mo�e pisa�a� spod innego adresu?]. Tak wi�c nie wiem jaka mo�e by� przyczyna tego i� nie dosta�em, �adnego Twego maila. Mo�na wiedzie� na jaki adres s�a�a�? @ascii.art.pl? Mo�e dosta�a� jakie� odbite maile? Na wszelki wypadek doda�em Ci� do "whitelisty" :) >T�umaczenie jest jakie jest, takie na moje si�y :) Wi�c je�li kto� zauwa�y >b��dy to mile widziane poprawki. Ja bym tak�e prosi� o takow� informacj�. P�ki co przejrza�em t� wersj� i zdecydowa�em si� wstawi� j� na stronk�. Poprawi� tylko cudzys�owia i chyba wszystko b�dzie OK :) >Zdecydowa�am sie wys�a� tutaj te� z powodu dyskusji o artach rysowanych >proporcjonalna i nieproporcjonaln� czcionk� - troche o nich w historii >jest. (,,kuzyni" ASCII-artu) >W nawiasach kwadratowych - moje uwagi b�d� s�owa, kt�rych nie potrafi�am >przet�umaczy�. Mi�ej klektury i nie krzycze� za gigad�ugo�� listu! ;D Ja tam nie narzekam ;) Serdecznie dzi�kuj� za przet�umaczenie tego dzie�a. Odpowiedni wpis o t�umaczu oczywi�cie na stronie zamieszcz� :) Ob-Ascii ... [z cyklu - dzi�kuj�] :. ,.. .' :~.':_., .' ::.::'.' : ::' .: `.: .: .:/ `::--.:'.::' |. _:===-' / / ,---.---. __,',' (~`. \ ) )','.,---.. `v`\ | ,' .-'.:,'_____ `. )|/.-~.--~~--. ~~~-. \ _/-'_.-~ ""---.._`.| _.-~~_.-~ ""' _..--~~_.(~~ _ Seal _ __...---~~~_..--~~ ,'___...---~~~ Pozdrawiam Goldmoon -- _________|-----------------------------------------------------|________ \ :| )\ /( 'Goldmoon' )\ /( |: / \ :| )\_/( micha� kwa�niewski )\_/( |: / > :| (/^|^\) (/^|^\) |: > / :| \*|*/ goldmoon@ascii.art.pl \*|*/ |: \ /_______:/---\|/----- http://www.brak.strony.prv.pl -----\|/---\:______\ V UIN: 35513419 GaduGadu: 2659 V "'Ojcze nasz' sk�ada si� z 56 s��w, Deklaracja Niepodleg�o�ci - z 300, a ostatnio og�oszone rozporz�dzenie rz�du w sprawie cen jarzyn - z 26.911 s��w." [Bill Widnall]