X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,3bd563139a6727c6 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-09-18 08:55:27 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-03!sn-xit-01!sn-xit-09!supernews.com!newsfeed.news2me.com!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Wilu -- czy mo�na prosi� o wprowadzenie poprawek? Date: Thu, 18 Sep 2003 17:55:43 +0200 Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/ Lines: 47 Message-ID: References: <1h98mv0g9spmvvumoc9lul86hvscu7gd4v@4ax.com> NNTP-Posting-Host: pa49.klewki.sdi.tpnet.pl X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1063900542 10375 217.96.218.49 (18 Sep 2003 15:55:42 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: Thu, 18 Sep 2003 15:55:42 +0000 (UTC) X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2479.0006 X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2479.0006 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:24032 > Owszem. :) I co w tym z�ego, �e Katolikowi pomagaj� Prawos�awni? :) Nic zlego. Po prostu ich religia jest lepsza od katolickiej. I mimo to oni nie rzucaja sie na katolikow, a nawet im pomagaja. A co robia katalicy? Gnebia ich jak sie da. Ktos powinien w koncu usunac religie katolicka z powierzchni Ziemi. Niech zyje Chrescijanstwo! > B�g jest Mi�o�ci� i s�u�y si� Jemu tylko w�wczas, > gdy si� Jemu s�u�y tak, jak On tego wymaga. :) > (na przyk�ad poprzez niesienie pomocy chorym) > Pod jakim sztandarem kogo B�g powo�uje -- to Jego, nie nasza sprawa. :) Owszem. Ale lepiej pod chcrescijanskim. Bo religia katolicka to nie religia w scislym tego slowa znaczeniu, lecz mieszanka kilku religii. > Mnie na lekcjach religii uczono poszanowania wszelakich innych religii, > �wiatopogl�d�w itd. :) To Pana chyba katoliccy ksieza nie uczyli. Albo jak zwykle- zmyslali. > (poza satanizmem oczywista -- kt�ren nie jest �adn� religi�, ale patologi�) Taa? To powiedz mi Pan, drogi kolego, czemu katolicyzm zawiera m.in elementy satanistyczne? > M�wiono nam, �e do Nieba p�jdzie ten, kto �yj�c w ciele, przestrzega� zasad > swojej religii. :) > (tak wi�c Wilu uwa�aj, bo jak b�dziesz post�powa� > alogicznie -- to zostaniesz (by� mo�e) pot�piony) :) To zle mowiono. Ten pojdzie, kto zyje wedlug zasad chrzescijanskich. Aczkolwiek nie wolno potepiac innych religii (poza poganistwem, satanizmem i katolicyzmem). > Akurat Katolicy te� mnie leczyli (z tr�dziku > na przyk�ad) i nie uwa�am, �e s� gorsi. :) > (jeno, �e do Warszawy jest nieco dalej) To moze nie tacy katoliccy? > Ty chyba jeste� spod Ostro��ki, czy jako� tak, je�li dobrze pami�tam. :) > Wi�c by� mo�e Tobie bli�ej do Katolik�w. :) Nie z Ostro��ki. I nie bedzie mi blizej, bo jestem Chrescijaninem. > Cho� w pewnym sensie masz racj�: :) > Gdyby nie by�o grzech�w -- nie by�oby te� i religii, > i sakrament�w (poza ma��e�stwem chyba) i wojen > religijnych, i wielu innych rzeczy. :) Z tego co pamietam z historii chrescijanie zadnej wojny nie wywolali. A katolicy calkiem sporo. Ludzie nawracajcie sie na chrzescijanstwo! ;-) Pozdrawiam, Talthen