X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,3bd563139a6727c6 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-09-18 09:21:38 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-04!sn-xit-01!sn-xit-09!supernews.com!news.maxwell.syr.edu!newsfeed.tpinternet.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.icm.edu.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Wilu_--_czy_mo=BFna_prosi=E6_o_wprowadzenie_poprawek=3F?= Date: Thu, 18 Sep 2003 18:21:25 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_po_=B6mierci_Kr=F3lowej_F._:=29?= Lines: 91 Message-ID: References: <1h98mv0g9spmvvumoc9lul86hvscu7gd4v@4ax.com> Reply-To: "Eneuel Leszek" NNTP-Posting-Host: tel-25e.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: SunSITE.icm.edu.pl 1063902096 3476 195.136.69.25 (18 Sep 2003 16:21:36 GMT) X-Complaints-To: abuse@icm.edu.pl NNTP-Posting-Date: Thu, 18 Sep 2003 16:21:36 +0000 (UTC) X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:24035 talthen@nospam.wp.pl news:bkckhu$a47$1@atlantis.news.tpi.pl doprowadzi� mnie do ostateczno�ci, wi�c Mu odpisuj�: Cybax warning... Uzasadnienie: -- Najpierw ,,proporcjonalne ASCII-arty"... | news:bjt7m7$ob$1@nemesis.news.tpi.pl i inne Twoje posty z tego w�tku... '-------------------------------------------------------' -- P�niej postawienie znaku r�wno�ci pomi�dzy ,,robieniem tego" (czyli stosunkami sekualnymi) i prostytucj�, bez wzgl�du na to, czy owo ,,robieniem tego" przynosi bezpo�rednie korzy�ci materialne ,,to robi�cej" czy te� nie. | news:bkcf0a$oqj$1@nemesis.news.tpi.pl -- Wyzywanie [nas?] od rasist�w... | news:bjteem$o8m$1@atlantis.news.tpi.pl -- Durnowata propaganda antykatolicka i stawianie znaku r�wnosci pomi�dzy satanizmem i Katolicyzmem... | (poni�ej) > > Owszem. :) I co w tym z�ego, �e Katolikowi pomagaj� Prawos�awni? :) > Nic zlego. Po prostu ich religia jest lepsza od katolickiej. I mimo to oni nie rzucaja sie na katolikow, a nawet im pomagaja. A co > robia katalicy? Gnebia ich jak sie da. Ktos powinien w koncu usunac religie katolicka z powierzchni Ziemi. Niech zyje > Chrescijanstwo! > > > B�g jest Mi�o�ci� i s�u�y si� Jemu tylko w�wczas, > > gdy si� Jemu s�u�y tak, jak On tego wymaga. :) > > (na przyk�ad poprzez niesienie pomocy chorym) > > Pod jakim sztandarem kogo B�g powo�uje -- to Jego, nie nasza sprawa. :) > Owszem. Ale lepiej pod chcrescijanskim. Bo religia katolicka to nie religia w scislym tego slowa znaczeniu, lecz mieszanka kilku > religii. > > > Mnie na lekcjach religii uczono poszanowania wszelakich innych religii, > > �wiatopogl�d�w itd. :) > To Pana chyba katoliccy ksieza nie uczyli. Albo jak zwykle- zmyslali. > > > (poza satanizmem oczywista -- kt�ren nie jest �adn� religi�, ale patologi�) > Taa? To powiedz mi Pan, drogi kolego, czemu katolicyzm zawiera m.in elementy satanistyczne? > > > M�wiono nam, �e do Nieba p�jdzie ten, kto �yj�c w ciele, przestrzega� zasad > > swojej religii. :) > > (tak wi�c Wilu uwa�aj, bo jak b�dziesz post�powa� > > alogicznie -- to zostaniesz (by� mo�e) pot�piony) :) > To zle mowiono. Ten pojdzie, kto zyje wedlug zasad chrzescijanskich. Aczkolwiek nie wolno potepiac innych religii (poza poganistwem, > satanizmem i katolicyzmem). > > > Akurat Katolicy te� mnie leczyli (z tr�dziku > > na przyk�ad) i nie uwa�am, �e s� gorsi. :) > > (jeno, �e do Warszawy jest nieco dalej) > To moze nie tacy katoliccy? > > > Ty chyba jeste� spod Ostro��ki, czy jako� tak, je�li dobrze pami�tam. :) > > Wi�c by� mo�e Tobie bli�ej do Katolik�w. :) > Nie z Ostro��ki. I nie bedzie mi blizej, bo jestem Chrescijaninem. > > > Cho� w pewnym sensie masz racj�: :) > > Gdyby nie by�o grzech�w -- nie by�oby te� i religii, > > i sakrament�w (poza ma��e�stwem chyba) i wojen > > religijnych, i wielu innych rzeczy. :) > Z tego co pamietam z historii chrescijanie zadnej wojny nie wywolali. A katolicy calkiem sporo. > > Ludzie nawracajcie sie na chrzescijanstwo! ;-) > > Pozdrawiam, > Talthen ------------------------ E. :)