X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,3bd563139a6727c6 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-09-14 10:01:35 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-xit-01!sn-xit-05!sn-xit-09!supernews.com!ngpeer.news.aol.com!newsfeed1!bredband!news.tele.dk!news.tele.dk!small.news.tele.dk!proxad.net!newsfeed.tpinternet.pl!news.task.gda.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Wilu_--_czy_mo=BFna_prosi=E6_o_wprowadzenie_poprawek=3F?= Date: Sun, 14 Sep 2003 19:01:16 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_po_=B6mierci_Kr=F3lowej_F._:=29?= Lines: 512 Message-ID: References: <1h98mv0g9spmvvumoc9lul86hvscu7gd4v@4ax.com> Reply-To: "Eneuel Leszek" NNTP-Posting-Host: tel-25e.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: korweta.task.gda.pl 1063558888 29273 195.136.69.25 (14 Sep 2003 17:01:28 GMT) X-Complaints-To: abuse@news.task.gda.pl NNTP-Posting-Date: Sun, 14 Sep 2003 17:01:28 +0000 (UTC) X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:23804 Wojciech "Spook" Sura news:bk1nru$fd1$1@atlantis.news.tpi.pl: > �wiadek Eneuel Leszek zezna�: > [...] > > Postscriptum: To prawda, �e spotkali�my si� w sytuacji, > > gdy mia�em k�opoty z utrzymaniem si� na nogach (i wcale > > nie o roztwory C2H5OH tutaj chodzi) lecz aktualnie ca�a > > masa moich podzespo��w ;) zosta�a przebudowana i jestem > > raczej �wiadomy tego, co czyni� i pisz�, i m�wi�. :) > Czy�by wysiad�y zasoby systemowe? Zeznaj�, i� nie wiem. ;) Prawos�awni zakonnicy :) stwierdzili, �e to uszkodzenie b�d� os�abienie wegetatywnego uk�adu nerwowego. :) Do�� mocno, a nawet bardzo mocno pomog�y mi przypisane przez Nich (w 1999 roku -- rzeczywisto�� warto :) wyprzedza�) zio�a, jednak problemu nie rozwi�za�y do ko�ca... :) Jesie� 2001 roku up�yn�a mi praktycznie na ci�g�ym spaniu -- gdy� brakowa�o mi stale si�... Jak dzia�a umys� tylko co przebudzonego cz�owieka -- to ka�den chyba wie, tote� trudno by�o w�wczas m�wi� o jakim- kolwiek rozumnym my�leniu czy post�powaniu. :) Ci�g ten straszliwy (jeszcze raz zaznaczam -- dla zupe�- nie obcych -- �e nie o alkohol :) i nie o narkotyki tutaj chodzi�o, lecz o co�, co nazywa si� depresj�) przerwa�em w�a�nie wspomnian� tutaj kuracj� zio�ow� i doszed�em do tego, �e mog�em jako tako funkcjono- wa�, jednak jeszcze w kwietniu 2002 roku tygodniowo ,,poza snem" przebywa�em oko�o 30 godzin... :) Taki stan rzeczy by zapewne trwa� jeszcze do�� d�ugo, :) gdyby nie pomoc *modlitewna* Azalandzkiej Kr�lewny, o kt�rej tak wiele tu ju� napisa�em. :) Mo�na by powiedzie� i napisa�, �e moje �ycie zosta�o z�o�one w r�kach dziecka. :) Mo�na by te� stara� si� oderwa� mnie od niej, ale ju� wiele os�b stara�o si� to uczyni� i efekty tego s� raczej mizerne. :) Jak ju� pisa�em: -- Czasami tak si� stanie -- m�wi pewien Ksi�dz -- �e kto� zostanie pokochany Mi�o�ci�, kt�rej nie mo�na pokona�. :) I ta Mi�o�� t� osob� wspiera i os�ania. :) Nigdy nie wiemy, dlaczego kto� zostaje tak mocno przez kogo� innego pokochany, ale na pewno :) na tak� Mi�o�� trzeba sobie zas�u�y�... S�ysz� takie s�owa na zako�czenie Drogi Krzy�owej, na kt�rej jestem, a�eby wywi�za� si� z danej komu� obietnicy. Jestem tam w pewnym sensie przypadkiem: -- Mia�em by� w innym ko�ciele i dzie� wcze�niej, ale podano mi z�� godzin�, wi�c przyjecha�em za p�no, wi�c musia�em nast�pnego dnia i�� do innego ko�cio�a; ko�cio�a, w kt�rym (na zako�czenie drogi krzy�owej) s�ysz� :) te w�a�nie s�owa. :) Mo�e nie powt�rzy�em ich dos�ownie, ale sens zachowa�em. :) I tak�e to pisa�em wielokrotnie: -- Eneuel jest Duchem... Duch drwi ze �wiata materii! Do �ycia -- potrzebuje Mi�o�ci... http://www.pik-net.pl/bib-cgi/biblia?1Kor13.1-13 [Mi�o��] we wszystkim pok�ada nadziej�, wszystko przetrzyma [..] I moje: 09, czerwiec 2002 rok Kocha tylko ten, kto kocha dotkni�tych kl�sk�, skazanych na zag�ad� i beznadziejnie chorych... Ten, kto z wiar� pokonuje wyroki �mierci, sprzeciwia si� kalectwu, czy bezradno�ci... Kto nie odwraca si� od pokonanych i pok�ada nadziej� w tym, co ukocha�, bez wzgl�du na koszty i konsekwencje... Ale aby tak kocha�, trzeba by� kim�... Nie wystarcz� do tego pieni�dze, ani wykszta�cenie... Nie wystarcz� koneksje, czy inteligencja -- potrzebne jest do tego serce... I w�a�ciwie -- tylko serce... Eneuel z Kwitn�cej Arkedocji... Prowadzi�em do�� szybkie �ycie: :) Kilkaset kilometr�w dziennie tylko po to, aby si� przekona�, �e Wigry (miejscowo��) przyjm� mnie dzisiaj smacznym :) obiadem, ;) a spotkana gdzie� po drodze dziewczyna -- nie oka�e si� znajomo�ci� przypadkow�. :) Codziennie wstawa�em rano, oko�o pi�tej, czy sz�stej, a�eby sprz�tn�� ,,na mokro" mieszkanie, co� wrzuci� pomi�dzy uz�bie- nie i pogna� przed siebie -- do stadniny koni, nad jeziora itp. miejsca... Spa�em raczej kr�tko, nie wiedzia�em, czym jest zm�czenie i domaga�em si� czego�... Brutalno�� �ycia (czy raczej ludzi, kt�rzy byli pewni :) swojej mi�o�ci) doprowadzi�a mnie na kraw�d� upadku i w pewnym momencie poczu�em, �e potrzeba mi coraz wi�cej snu. Pocz�tkowo nawet nie zdawa�em sobie sprawy z tego, �e zasypiam na ,,nieco" d�u�ej, :) ni� na kilka godzin... Po kilku miesi�cach zrozumia�em, �e taki stan rzeczy -- nale�y raczej przerwa� nie przez solidne wyspanie si�, ale w jaki� inny spos�b, :) tote� si� zmobilizowa�em i wykupi�em (wspomnian� ju� tutaj) recept�... Warto zauwa�y�, �e w owym czasie ogromnym problemem by�o mycie z�b�w, :) k�piel pod prysznicem i wszelakie, najprostsze nawet czynno�ci, kt�rych na co dzie� -- w og�le nie dostrzegamy... W tamtym czasie rzuci�em wyzwanie i powiedzia�em, a nawet napisa�em, �e b�d� �y�! Nawet napisa�em to na tej grupie... :) news:ai79q7$aol$1@flis.man.torun.pl [..] Aktualnie jestem bezrobotny i �yj� z przyzwyczajenia. :) Stan bezczynno�ci wprowadzi� mnie w g��bok� depresj�, :) z kt�rej w�a�nie ko�cz� wychodzenie. :) BTW -- depresja, to nie jest stan ,,zniech�cenia" itp. :) Znaczn� cz�� ubieg�orocznych post�w i list�w napisa�em, b�d�c w stanie tak ci�kim, �e nie mia�em si� nawet na to, by sta� d�u�ej, ni� kilka godzin tygodniowo. :) (nawet k�piel pod prysznicem stanowi�a wyczyn granicz�cy z niemo�liwo�ci�) [..] Najbardziej lubi� robi� to, co 'niemo�liwe' oraz si� �mia�. :) -- sprawy trudne zlecam innym -- niemo�liwe bior� na siebie -- cudami ,,obarczam" Boga :) Najbardziej nie lubi� zarabia� pieni�dzy, je�� i spa�. :) [..] -- w chwili obecnej dokonuj� ,,odkorzennej" modernizacji mego �ycia, co idzie ci�ko, ale skutecznie: jak dot�d osi�gn��em niemal wszystkie zamierzone przed rokiem :) cele strategiczne, mimo prze�ytej g��bokiej depresji :) i pope�nienia ca�ej masy!!! b��d�w; :):):) pozosta� jeszcze jeden punkt do ,,zaj�cia" i zamierzam tego ,,dokona�" po wakacjach, najp�niej za� do ko�ca tego roku, :) cho� tak naprawd�, to chyba nie powinienem tego punktu zalicza� a� do strategicznych :) [..] [punktu tego nie zaj��em do dnia dzisiejszego] [..] -- w przysz�o�� patrz� z wielkim optymizmem, gdy� wychowa�em si� wg stwierdzenia, �e: 'liczy si� tylko Mi�o��!': jestem Katolikiem od urodznia (z kilkuletni� przerw� na ,,niepraktykowanie") i wyznaj� wiar� w Jedynego Boga, Kt�ren :) jest nadal (tak�e wg mnie) Wszechmog�ca Mi�o�ci�, :):):):) nie m�czy si� (nawet mn�!) i nie zniecheca :) [..] Napisa�em te�: [..] -- w pogoni za ,,swoj�" Mi�o�ci� -- zrezygnowa�em z Mi�o�ci trzech bardzo �adnych i raczej bogatych (zakochanych we mnie) dziewcz�t, jednej bardzo :) bogatej i �adnej, dw�ch bardzo �adnych i bardzo m�odych (ciekawe, co dziewczyny we mnie widzia�y, bo raczej ani urodziwy, ani roztropny :) nie jestem) oraz ze spadku (czym pono� doprowadzi�em do rozz�oszczenia spadkodawczyni i co zaskutkowa�o fatalnie) :):):):) a nadto zyska�em sobie miano ,,rozumnego inaczej" :):):) [..] Wprawdzie spadkodawczyni umar�a, co zaznaczam od jakiego� czasu w 'Organizacji', ale spadek nadal pozosta�. :) Co wi�cej -- rezygnuj�c, postawi�em spadkodawczyni warunek: -- Nie chc� spadku, ale chc�, aby [..] porozmawia�a z [..], czego Kr�lowa F nie uczyni�a. :) Tak wi�c warunek (odst�pienia od przej�cia :) spadku) nie zosta� spe�niony. :) Gdyby zosta� spe�niony, m�g�bym by� dzisiaj bardzo bogaty, a co za tym idzie -- nie by�by mi potrzebny! Dzi� uwa�am, �e spadek �w jest :) mi potrzebny i domagam si� (Jola pisa�a, �e ka�dy czyta FAQ tej grupy, a ja -- �e je�eli FAQ to i ca�� te� reszt�) przekazania mi tego dobra w moje r�ce! O�wiadczam te�, �e nie odst�pi� od swego ��dania, poniewa� nie uwa�am jego za nies�uszne. :) Spadek �w by� mi obiecywany ,,przez ca�e �ycie" :) i owa obietnica mia�a na moje �ycie sw�j wp�yw! Ponadto zrozumia�em, �e wr�cz obowi�zkiem naszym (nie za� tylko prawem) jest przyjmowanie d�br materialnych i wymiana ich na dobra trwa�e, duchowe :) czy jak Kto woli -- na dobra wieczne! :) B�a�ej -- do jasnej cholery!!! (znowu mnie ponosi, chocia� ju� nie g�oduj�, przez co Ziemia przyci�ga mnie w spos�b prawid�owy) Zada�em Ci pytanie... :) Ju� nawet zeskanowa�em �w Epilog z 'Czarnego Anio�a'. :) Dla obcych -- bug :) nie jest moim s�ug�, ale o przys�ug� mog� Go chyba zawsze poprosi�. :) Oto (mo�e i nieprzekonywuj�cy) dow�d, �e skan jest gotowy: -- Widz� pi�kno�� mojego miasta. Do tego miejsca wr�ci jeszcze raz moje cia�o astralne. Wr�ci do ruin tego muru. Jako w�drowiec w kajdanach czasu i przestrzeni zerw� kiedy� w szczelinie muru ciemny kwiat na pami�tk� tej, kt�r� kocha�em. A ty, Mehmedzie, nigdy nie wr�cisz. W ten spos�b skona� m�j pan, Johannes Angelos, w purpurowych butach. Gdy �ycie z niego ulecia�o, Turcy odci�li jego g�ow� i wrzucili cia�o do morza w porcie, gdzie inne trupy zatruwaj� wod�. Powo�a�em do �ycia Ducha i da�em Mu Imi�! Nada� Imi� -- to obdarzy� zadaniem/osobowo�ci�... Czyli powo�a�em Go w jakim� konkretnym (niekt�rzy obcy ;) lubi� konkrety) celu, nie za� z nud�w. :) Swoj� drog� StfoReK, wracaj�c do Twojej dialektyki i le�enia na S�o�cu: na Twoim miejscu nie pisa�bym a� takich kontrowersyjnych i trudnych s��w. :) Nie trzeba by� Fizykiem czy Astronomem, �eby wiedzie�, i� na powierzchni S�o�ca panuje bardzo wysoka tem- peratura, przez co le�enie tam -- nie sprawi przy- jemno�ci. :) Tak�e u�ywanie s��w typu 'dialektyka' jest chyba nie na miejscu, skoro nawet Ania -- nie potrafi tego s�owa zapami�ta�. ;) -- Dobra. Przerywnik jest. Mo�esz wraca� do sedna... Powo�a�em do �ycia Ducha i da�em Mu Imi�! Wybieraj�c t� grup� -- kierowa�em si� r�nymi kryteriami, ale tak naprawd� -- to Grupa wybra�a mnie, czy je�li kto� woli -- to Grupa dokona�a wyboru, nie ja. :) Ci�gle zaspany i ledwo �ywy, stara�em si� utrzyma� ze �wiatem jaki� kontakt, ale dla ,,m�drych tego �wiata' by�em nazbyt g�upi, natomiast dla ludzi st�d -- jesz- cze mie�ci�em si� w 'normach', bo mnie jako� znosili. Troch� w dramatycznych okoliczno�ciach (ale jednak!) Eneuel realizuje postawione mu zadania... Doprowadza mnie na skraj �mierci g�odowej, ale tak�e wyprowadza mnie ze wszystkich pu�apek. :) Zaufa�em Bogu. :) http://www.pik-net.pl/bib-cgi/biblia-s?slowo=zaufaj+mu&sas=&Ks=all&zak=1-30001&st=i Powierz Panu swoj� drog� i zaufaj Mu: On sam b�dzie dzia�a� (Ks.Psalm�w 37:5) Mo�e jeszcze jeden plagiat, tym razem z 'Przestery' mojego autorstwa: Zm�czony Eneuel skorzysta z Kr�lewskiego Immunitetu, aby opu�ci� niego�cinne tereny Ziemi i wr�ci� do Arkedocji. Zostawi za sob� ludzi, kt�rych ukocha�, kt�rych skrzywdzi�, kt�rych porani�... Zostawi popalone ��ki, ruiny, zgliszcza i niespe�nione marzenia... Zostawi tak�e swych [mocno okopanych] sojusznik�w, kt�rzy jednak nie do ko�ca (przynajmniej Elfim zdaniem) zrozumieli tragizm jego sytuacji i zrezygnuje ju� na zawsze z przeprowadzania podobnych eksperyment�w... W nagrod� (a mo�e za kar�) otrzyma od Kr�la wszystko, o co poprosi i przez reszt� swego istnienia �y� b�dzie w cieniu Jego �aski... 25, maj 2002 rok Autor: Eneuel -- To mo�e teraz jaki� przerywnik, aby nie wia�o groz�. :) Niech b�dzie: -- Eneuelu! Rewizja -- to postanowiono! -- Maj� nakaz rewizji? -- Tak! -- Do pieca z tymi wypocinami!! -- ?? A nie sp�on�? -- Stuknij si� w �eb -- to� r�kopisy nie p�on�! A przecie� wszystko to r�cznie, na kijaturach zosta�o spisane. -- Ekhm... -- ?? -- Od pewnego czasu zauwa�a si� pewn� tendencj�... -- ?? -- Powoli przestaje si� p�yty wypala� na korzy�� ich nagrywania. ;) -- Aha... No, to do nagrywarki. ;) Wyja�nienia: -- 'Stuknij si� w �eb' -- to rady wykszta�conych (pono�) os�b (by� mo�e w oryginale by�o s�owo 'palnij' zamiast 'stuknij') -- 'r�kopisy nie p�on�' -- to zaczerpni�te jest z 'Mistrza i Ma�gorzaty' autorstwa Michai�a Bu�hakowa (1891-1940) za� tam -- z �ycia i rewizji u Maksima Gorkiego (w�a�ciwie Aleksieja M. Pieszkowa 1868-1936) kt�ry po wrzuceniu do pieca swoich r�kopis�w przekona� si� o tej r�kopis�w przypad�o�ci. :):) (niepalno�ci) Ano -- czasu pewnego bezpieka careska wpada do apartament�w Gorkiego i �aps!! Zar�wno Jego, jak i dzie�a Jego!! Gorki zmarkotnia� -- siedz�c za kratkami i tak si� przej��, �e popali� przysi�g� wszystko, co spisa�!! Niestety... Careska bezpieka szybsz� nieco by�a i co ciekawsze r�kopisy -- na czas pochwyci�a i przed po�arem -- je... wybawi�a; nast�pnie ich Tw�rcy us�u�nie zwr�ci�a. :) I ten oto incydentus w Masterze i Gosi opisanym zosta�. :) A przypomnienie tego incydentu jest sk�onem w stron� przepi�knej Per�y, o kt�rej tak�e napisa�em tutaj: By� to czas pi�knej ba�ni... Czas Pomara�czy i Ta�ca... Czas niepokoju oraz rado�ci... Czas pi�kny jak Per�a... Lecz to co dobre -- cz�sto odchodzi, by ju� nie wr�ci�... Po sobie zostawia pustk�, pragnienie i b�l... rozpiska: -- Pomara�cza -- to dziewoja z cellulutisem, :) kt�ra wywar�a na mnie tak ogromny wp�yw, �e i �mier� go (wp�ywu) nie zdo�a pokona� :) I �mier� mnie otuli�a, mg�� straszliw� i ciemno�ci� nocy zakry�a �zy... -- Taniec -- to inna dziewczyna. :) (przepi�kna) :) -- Per�a -- to znana (by� mo�e i tutaj) z chatkokawiarenek Per�a. :) Per�a -- jest przepi�kn� kobiet�. :) Napisz� o niej do Mindowego, kt�ren ;) jest fotografem i kt�ren ;) mi jej fotk� podes�a� tak: Mindus!! Jaja sobie ze mnie robisz? To� to rasowa kobieta! Takie nie bywaj� w VC. :) [..] Przecie� je�li to jest Per�a -- to wsz�dzie gdzie przejdzie -- w�a�ciciele zak�ad�w pogrzebowych maj� niez�y zysk!! To� ka�dy facet kt�ry na Ni� spojrzy -- padnie martwy z rozpaczy!! Chyba, �e jaki� �lepy!! W �yciu nie widzia�em tak �adnej Kobiety! -- z rozpaczy, �e Per�a ,,nie nale�y do niego" :) Za� do Pe�y napisz� tak: Sama si� o to prosi�a�: Eneuel -- podpu�kownik Jedenastego Pu�ku Elf�w Ksi�cia Tacjana -- Poddanego Mi�o�ciwie Panuj�cego nam Asferrusa (Kt�rego jestem przybranym synem ) Kr�la wielu kraj�w, pa�stw i narod�w, w tym tak�e Arkedocji -- pot�nego Pa�stwa bez ziemi, kt�remu to nada� liczne przywileje, prawa i mi�e obowi�zki, :) Z pochodzenia jestem Kapodocjanem i chamem -- co s�usznie zauwa�y�a jedna z bywalczy� VC (swoj� drog� a� kusi, by zapyta� jakie to herby ,,obci��aj�" Jej nazwisko i rodow�d :):):) ) ale zadopcji jestm kr�lewskim synem, wi�c... sama rozumiesz... te �aby... Dlatego nie mo�emy ju� si� ze sob� spotka�, bo mog�aby� podj�� fatalna pr�b� zamiany mnie w to zielone co� i musia�aby� ponie�� kl�sk� -- bo ja jestem tak�e nie�miertelnym Dzieckiem �mierci :) i ka�dy kto mnie bije -- musi oberwa�. Szkoda by by�o, gdyby tak pi�kna kobieta mia�a przedwcze�nie umrze� tylko dlatego, �e zosta�em kiedy�tam (poprzez adopcj�) ,,mianowany" Ksi�ciem. :) Chyl� czo�a przed Moim Bogiem, Kt�ry nie tylko umie, ale tak�e chce ,,produkowa�" takie arcydzie�a sztuki, jak Ty. :) LC. Wyja�nienie: -- Per�a poca�unkami :) zamienia�a Ksi���ta w �aby... Eneuel z tego czasu (Pomara�czy i Ta�ca) umar�, ale wr�ci� do �ycia. :) W Jego �yciu -- pojawia si� nowe, ostatnie, czwarte zadanie... Trzecim zadaniem -- by�o rozliczenie tych, kt�rzy przerwali to �ycie, gdy by�o ono pi�kne niczym cudowna ba��. Dzi� inna �aba, czy raczej �abka -- Azalandzka Kr�lewna swymi poca�unkami przywraca mi �ycie i zdrowie. :) I nie zra�a si� tym, �e droga do Pueruanii zosta�a swego czasu zamkni�ta ,,Kr�lewskim" dekretem... :) (dziecko wie, �e Kr�l, kt�ren jest przecie� Mi�o�ci� -- nie m�g� wyda� dekretu, na mocy kt�rego nie wolno kogo� kocha�, dlatego rwie ten ,,dekret" i przechodzi obok zdumionego dow�dcy Puerua�skiej stra�y. :) news:b50b0b$9e6$1@flis.man.torun.pl B�g wprawdzie obiecuje, �e o cokolwiek prosi� Go b�dziemy w Imi� Mi�o�ci, to On spe�ni, ale (w ferworze modlitewnym?) niekt�rzy zapominaj�, �e ro�ci� w Imi� Boga -- to prosi� w Imi� Mi�o�ci, nie za� w�asnych cel�w. :) I Dlatego w�a�nie kochaj�cy potrafi pokona� to, co zbyt trudne dla innych. :) Oczywi�cie �adnego wyroku na mnie nie wydano. :) Uznano tylko, �e pod wp�ywem g�odu i strachu nieco zmi�kn� moje pogl�dy... Czy komu� si� pomyli� zmi�kczacz z utwardzaczem, czy te� o co� innego chodzi�o -- trudno zgadn��, ale pogl�dy moje nie zmieni�y si�. :) Arkedocja zostanie wi�c odbudowana i na nic nie zda si� jakiekolwiek uciskanie mnie, bo po prostu zamieni� si� (co ju� czyni�em) w Entera (pozdrawiam Lilk�) i �sz. ;) Za� do uciskaj�cych mnie (bez powodu!) g�odem i modl�cych si� o to, abym nie mia� pracy: -- Widzieli�cie mnie g�odnym i nie nakarmili�cie. :) Zgadnijcie: Do kogo, dlaczego i Kto z tymi s�owami si� zwr�ci�? :) I co im przygotowa� na wieczno�� ich ca��? :) Eneuel z Arkedocji, czyli Leszek Ciszewski z Bia�egostoku. :) Postscriptum: Coby si� nikt nie burzy� -- OA: . -- Ziemia widziana z du�ej odleg�o�ci. ;)