X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,4f50d8fb41e6d7e,start X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-10-07 12:08:20 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-03!sn-xit-01!sn-xit-09!supernews.com!diablo.theplanet.net!zen.net.uk!news-stoc.telia.net!217.209.241.210.MISMATCH!news-stod.telia.net!telia.net!newsfeed.tpinternet.pl!news.man.poznan.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Neologizmy -- odmiana. Date: Tue, 7 Oct 2003 21:07:24 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_po_=B6mierci_Kr=F3lowej_F._:=29_U?= =?iso-8859-2?Q?suwanie_skutk=F3w_wojny_oraz_pomoc_w_podnoszeniu_z_upadku_?= =?iso-8859-2?Q?zaprzyja=BCnionych_Elf=F3w._:=29?= Lines: 195 Sender: leszekc@tel-21e.tkb.net.pl Message-ID: References: <2487.00000209.3f82c7c2@newsgate.onet.pl> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: tel-21e.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1065553648 9969 195.136.69.21 (7 Oct 2003 19:07:28 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 7 Oct 2003 19:07:28 GMT X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:232 Na wst�pie: Nie marudzi�, �e d�ugie, �e nie na temat i ze osobiste. :) Sprawy azylu politycznego s� sprawami powa�nymi, wi�c i powa�nie ;) do nich (poni�ej) podchodz�, rozpatruj�c pro�b� mej interlokutorki Gra�y- ny, pisz�cej spod @dresu grawd#poczta.onet.pl. ;);) grawd@WYTNIJTOpoczta.onet.pl news:2487.00000209.3f82c7c2@newsgate.onet.pl: > > Ja, Eneuel -- mieszkam w Arkedocji. :) > A czy mo�na tam dosta� azyl polityczny? Mo�na, ale Arkedocja niekoniecznie jest rajem. :) W chwili obecnej prowadzi zaciek�e boje o samostanowienie. :) To znaczy -- w chwili obecnej trwa dziwny spok�j... Elfy sobie spaceruj� beztrosko po ulicach Arkedocji, ale w powietrzu unosi si� sw�d spalonej ziemi; Azalanadia podes�a�a nam najnowocze�niejsze pociski typu ITS (bug z ASCII-artu wie, co to za pociski) i szykujemy si� do przej�cia przez barykady Karynii... Co prawda widzia�em na w�asne oczy dowody m�wi�ce o tym, �e Korteria (g��wny sprawca naszych kilkuletnich tragedii) odst�pi�a od swoich ��da�, ale jako� tych korteria�skich barykad nie zdejmuje... Deskryptus m�wi, �e niemal wszystkie nasze szyfry (poza prawdziwymi oczywi�cie) zosta�y z�amane; Asertus grzeje silniki buldo�er�w gotowych zdj�� z powierzchni Ziemi te dziwne przeszkody; Asferruss zgodzi� si� na ponowne mianowanie Ksi�cia Korneliusza g��wnodowodz�cym Si� Zbrojnych Arkedocji, ale co z tego wyniknie, to nawet bug (wspomniany wy�ej, kt�rego mo�na czasami spotka� na pl.rec.ascii-art) nie wie... Tak wi�c w chwili obecnej azyl w Arkedocji mo�e okaza� si� s�abym interesem. :) (proszenie o azyl polityczny) :) No... Chyba, �e chcesz uczestniczy� w odbudowie Arkedocji, usuwaniu skutk�w d�ugotrwa�ej (wieloletniej!) wojny b�d� jeste� Elfem i chcesz wzi�� czynny udzia� w niesieniu pomocy innym pobitym Elfom... > (...)> > > > Oczywi�cie, �e nie. To ju� jest zamkni�cie k�ka: opozycja - w�adza - > opozycja - > > > w�adza - opozycja - w�adza - �mier� polityczna:-( > > Wi�c trzeba czy nie trzeba dochodzi� do w�adzy? :) > My�lisz o sobie? Je�li potrafisz by� s�u��cym, masz dobry s�uch i masz tyle > wszystkiego, by ka�demu da� to, na czym mu zale�y (co moim zdaniem jest > absolutnie niemo�liwe), to b�d� na Ciebie g�osowa�:-))) Ja si� do w�adzy nie pcham. :) Ile B�g mi tej w�adzy przydzieli -- tyle wezm� z rado�ci� oraz wdzi�czno�ci�. :) Moje motto �yciowe: Na �yciu si� nie znam... Warto�ci prawdziwych (czyli pieni�dzy i w�adzy) co nie znaczy, �e nie wezm� ceni� -- ja nie potrafi�... tego, co z Bo�ej Woli sta� si� ma moim udzia�em w ,,materii w�adzy" :) W sercu radosnym, wiadomo, co to serce radosne :) i w p�aczu dziecka, chodzi nie o bicie dziecka, ale o narodziny :) w drzew szumie, dos�ownie trawy dotyku, jak wy�ej :) (trawniki, polany w lesie itp. ziele�ce) kwiatu zapachu, tak�e dos�ownie (niekt�re kwiaty �adnie pachn�) ciszy szele�cie, nigdy nie ma zupe�nej/absolutnej ciszy :) i S�o�ca �wietle bo to �wiat�o niesie �ycie :) mam upodobanie... A w cieniu �mierci -- moje wytchnienie... Nie chodzi tu wcale o metaco�tam (na przyk�ad o �mier� Chrystusa) ale o kataklizmy itp. nieprzyjemne czasy, gdy� w�wczas ludzie pokorniej�, staj� si� �yczliwi, zaczynaj� wsp�pracowa� ze sob�, zamiast walczy� do upad�ego :) o niezrozumia�e dla nikogo racje :) I jak? :) Podoba Co si� Arkedocja? :) Mam megabajty (w ANSI, czyli w ,,czystym" tek�cie -- same literki) tekst�w o mojej Arkedocji. :) Wszystkie mojej produkcji :) (mojego autorstwa) poza drobniute�kimi wstawkami, kt�re nie stanowi� nawet jednego promila w stosunku obj�to�ciowym, licz�c pojedyncze literki. :) Stale pisz� i uk�adam nowe, opisuj�c autentyczn� :) przesz�o��, tak�� tera�niejszo�� oraz plany na przysz�o��. :) Nudne -- nieprawda�? :) (powinno by�: 'Nudne -- co?') :) Sporo tekst�w ,,le�y" na wspomnianej wy�ej grupie pra-a (gdzie prosz� ;) ASCII-artyst�w o namalowanie sygnaturki -- w tym celu ;) te teksty tam zamieszczam) sporo rozes�a�em m@ilami znajomym, sporo mam w g�owie. :):) (swojej, coby p�niej daleko nie chodzi� i nie szuka�) A teraz czekam na link� do strony buga, :) gdzie bug umie�ci� prolog Czarnego Anio�a Mika Waltari. :):):) Kiedy� o t� ksi��k� pyta�em. :) Jedna z grupowiczek poradzi�a mi, abym poszuka� w horrorach. :) O czym jest ca�a powie�� -- mo�na poczyta� w internecie. :):) (w ka�dym razie nie jest to horror, a czarny Anio� nie jest ani ksi�dzem, ani diab�em, ani moim protoplast� czy idolem, cho� jego postawa moim zdaniem jest godna nasladowania) :) Pisanie utrudnia mi brak �wiat�a s�onecznego w�a�nie -- gdy� niemal nie maj�c mebli -- daleko mi do okien; komputer, monitor, dwunastoletnia drukarka Hewletta Packarda (a niech tam -- b�dzie kryptoreklama) :) (ewentualn� zap�at� ;) za reklam� mog� przyj�� w postaci dodatkowej pami�ci do tej drukarki (HP IIp) gdy� tej, kt�ra mam -- nie starcza mi na :) wszystko) i klawiatura stoi na pod�odze, :) a myszka -- na obudowie komputera. By� mo�e z tymi oknami i �wiat�em (w kontek�cie braku mebli) niejasno si� wyrazi�em, ale jako� nie mam teraz ochoty na t�umaczenie tego. :) (w ka�dym razie brak s�onecznego �wiat�a :) jest dla mnie wi�kszym utrapieniem, ni�eli pisanie z pod�ogi, :) do kt�rego si� (w ci�gu ponad dw�ch lat) zd��y�em przyzwyczai�. :) I co? :) Warto tu o azyl prosi�? :) Jesieni� 2001 roku wpad�em w g��bok� depresj� (nie chodzi o stan zniech�cenia, ale o k�opoty z wegetatywnym uk�adem nerwowym), :) a od pa�dziernika 2002 roku do po�owy maja 2003 roku *dos�ownie* niedojada�em (g�odowa�em, :) je�eli kto� woli to s�owo) z powodu braku pieni�dzy, :) dzi�ki czemu teraz mam tendencje do tycia... Przy �yciu trzymaj� mnie *modlitwy* dziewczynki, kt�r� spotka�em na prze�omie sierpnia i wrze�nia ubr. nad Zatok� Puck�. (w moich ,,opowiadaniach" nazwan� :) Azalandi�) :) Jestem od nastu lat :) praktycznym abstynentem, gdy� wypijam rocznie :) nie wi�cej, ni� 30 ml (mililitr�w czy inaczej :) licz�c ok. 11.1 g -- 11 gram�w) etylenu. :) Zazwyczaj jest w postaci bia�ego Martini. :) Je�eli wspomniana dziewczynka przestanie si� o mnie modli� -- to padn� w ci�gu dwudziestu :) godzin i nie b�d� mia� si�y nawet na to, aby si� wyk�pa� pod prysznicem, tote� :) znajduj� si� �mia�- kowie, kt�rzy ,,modl�" si� o to, by moja wybawicielka zapomnia�a o mnie i abym na zawsze pad�. :):):) (lecz �e dzieci s� z natury swej pami�tliwe, wiec...) :) I co/jak? Rozpatrywa� ten wniosek o Azyl Polityczny w Arkedocji? Jak si� to dzieje, �e w tych okoliczno�ciach nie brak mi dobrego humoru :) Nie wiem, ale nie brak. :) Gdyby nie to dziecko -- nie prze�y�bym wi�cej ni� kilka tygodni... :) Cho� daleko st�d, jest dla mnie duchowo bardzo bliskie. :):):):) Warto mo�e doda�, �e hojnie wspiera�em Ko�ci� katolicki swoimi darowiznami i �e (na przyk�ad) Ksi�dz Makulski :) z Sanktuarium Matki Bo�ej Bolesnej, z Lichenia Starego zapewnia mnie w swoich listach (pisanych do wiernych/ofiarodawc�w) o modlitwach; tak�e za moje zdrowie. :) Ciekawe, �e jedno dziecko! potrafi prze�ama� skutki depresji, podczas gdy ca�a masa innych ludzi -- nie potrafi nic uczyni� w tej materii. :) Leki zapisane mi przez neurologa :) (bardzo wysokich lot�w -- by�� ordynator na oddziale neurologii w tu- tejszym szpitalu wojew�dzkim) potrafi� mnie rozbudzi�, :) ale nie na d�ugo... Lekarka naprawde jest bardzo dobra. :) Wyniki z EEG, badania krwi i tp. -- te� bardzo dobre, tyle tylko, �e bez interwencji tej dziewczynki -- chce mi si� stale spa�, :) tak jakbym by� straszliwie zm�czony i nawet sen trwaj�cy kil- kadziesi�t godzin -- nie potrafi tego zmieni�. :):):) Przy okazji: (; serdecznie pozdrawiam ;) tych, kt�rzy mi uniemo�liwiaj� odwiedzenie tej dziewczynki :) oraz ��daj� ode mnie robienia pieni�dzy, :) celem dofinan- sowywania ubogich, spychaj�c mnie przy tym w skraj :) n�dzy materialnej :) oraz na margines �ycia, :) co po mnie sp�ywa jak woda po kaczce, gdy� nie ma :) takiej si�y, kt�ra potrafi pokona� moje pragnienia i przeko- na� mnie do zmiany mojego stanowiska wzgl�dem przysz- �o�ci mojej osoby. :):) Ponadto sk�adam serdeczne (tutaj bez sarkazmu) podzi�kowanie ludziom takim jak Maciek, kt�rzy (nie zawsze :) w spos�b dla mnie przyjemny) pomagaj� mi ,,przebudowa�" moj� wiedz�. :):) Maj�c bardzo du�o wolnego czasu (bo od prze�omu stycznia/lutego br. funkcjonuj� normalnie -- czyli spi� kilka godzin dziennie) mog� du�o czyta�, pisa� (z pod�ogi, ale jednak) i rozmy�la� :) oraz podziwia� pi�kno (stworzonego aktem Bo�ej Woli) �wiata. :) Goryczy we mnie nie ma, chyba ze w�wczas, gdy zbyt d�ugo parz� herbat�. ;) (ponad cztery minuty; taka herbata jest naprawd� niesmaczna) :) Jestem Elfem -- czyli wy�ej od pieni�dzy ceni� �ycie, a wy�ej od [biologicznego] �ycia -- rado�� �ycia. :) Nie obchodz� mnie ,,dobre rady" tych, kt�rzy si� poddali, gdy� -- o czym pisa�em tak�e na tej grupie -- wierz� w Boga, Kt�ren :) jest Wszechmog�c� Mi�o�ci�. :):) Sk�adam te� Bogu podzi�kowanie za prze�yte (bolesne! :) niestety) do�wiadczenia, gdy� s�/by�y mi one potrzebne, o czym si� w�a�nie przekonuj�. :) Do niedawna uwa�a�em, �e ich zadaniem by�o oderwanie mnie od mojej przesz�o�- ci, ale teraz wiem, �e nie tylko ten mia�y cel. :):) To jak? Rozpatrywa� ten wniosek o azyl polityczny? ;) Leszek Ciszewski z Bia�egostoku. :) (albo jak kto woli -- Eneuel z Arkedocji)