X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,aa95f54a42048f59 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-11-29 09:07:54 PST Path: archiver1.google.com!news2.google.com!news.maxwell.syr.edu!newsfeed.tpinternet.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "bug" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Kogo� pomocnego. :) Date: Sat, 29 Nov 2003 17:07:41 -0000 Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl Lines: 168 Message-ID: References: <1tjcejl053vlb$.dlg@from.eternity> NNTP-Posting-Host: acbe52c2.ipt.aol.com X-Trace: inews.gazeta.pl 1070125673 15002 172.190.82.194 (29 Nov 2003 17:07:53 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Sat, 29 Nov 2003 17:07:53 +0000 (UTC) X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000 X-Priority: 3 X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000 X-User: blazej_kozlowski X-MSMail-Priority: Normal Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:1139 U�ytkownik "Eneuel Leszek" napisa� w wiadomo�ci news:bq81vn$kb0$1@korweta.task.gda.pl... > > One nie jada do Ciebie pracowac. Jada nad Toba popracowac. ;) > > A jak wysoko nade mn�? :) > Mo�e jad� do nieba? ;) Mlodys... Nie rozumiesz jeszcze wielu rzeczy... Heh... ;) > > > Zdaj� sobie spraw� z tego, �e nie jest to zgodne z aktualn� polityk� > > > Pa�stwa i Ko�cio�a, :) zgodnie z kt�r� nale�y p�aci� pracownikom jak > > > najmniej, zmusza� ludzi do �ycia w skrajnej n�dzy a t� drog� zarobione > > > pieni�dze -- przeznacza� na cele charytatywne, czyli na walk� z n�dz�, > > > ale jako� mnie ta okr�na droga si� nie podoba. :) > > > Malo logiczna to droga. :) > > Po prostu d�uga i kosztowna. :) Czyli nielogiczna. :) > > > -- Nie jestem i nie by�em komunist� i jest to �atwe do > > > udowodnienia, :) gdy� jestem na to za m�ody. :) > > > To niczego nie dowodzi. Teraz tez moglbys byc komunista. ;) > > Teraz -- to si� nie op�aca. :) > Teraz -- to si� op�aca by� ksi�dzem: :) Nawet bardzo [niestety]. > S�dz� tak, przygl�daj�c si� wp�ywom polskiego > duchowie�stwa na polityk� i gospodark� Pa�stwa > (kt�re to Pa�stwo doprowadzaj� do katastrofy :) > gospodarczej) oraz wp�ywom na moich znajomych, > kt�rym t�umacz�, i� Wol� Boga jest nienawidzi� > mnie i spycha� na margines �ycia, dop�ki nie > zgodz� si� na ,,dobrowolne" przekazywanie > cz�ci zarabianych pieni�dzy Ko�cio�owi. :) Bardzo boskie to myslenie, nie ma co... > Przez wiele lat szuka�em odpowiedzi na pytanie: > -- Dlaczego w ,,wolnej" Polsce nie ma miejsca > dla Polak�w �yj�cych (wbrew w�asnej woli) > w Kazachstanie, i w og�le na obczy�nie. :) > > B�g pytanie us�ysza� i odpowiedzi udzieli�, > stawiaj�c mnie w ich po�o�eniu. :) I powiem > wprost: Wdzi�czny jestem Mu za to, bo wol� by� > wyrzutkiem we w�asnym pa�stwie, ni� bezradnym > > (wobec polityki Ko�cio�a i Pa�stwa) > > bogaczem, rozdaj�cym ja�mu�n� z tego, co z�upi > i odbierze si�� najubo�szym w�a�nie. :) > > Jak g�osi Ko�ci� -- �ycie nasze jest kr�tkie na ziemi, > dlatego nie warto za t� ,,chwil�" p�aci� wieczno�ci�. :) > (i sta� si� tu zdzierc�-dobroczy�c�) :) :) > > Dlaczego do AKURAT 300 ml!? > > Zawsze jest jaka� granica. :) Siedz�c > w kawiarni -- raczej tyle si� w�a�nie > wypije. :) Ani to du�o, ani ma�o. :) A moze 365 ml. Dlaczego nie tyle? W kawiarni pijemy kawe. ;) .-----------------------. > > > Tu pewna dygresja do ,,znawcy �ycia" o imieniu J�zef, kt�ren : > > > mnie przekonywa� na pocz�tku 1994 roku, �e je�eli jestem : > > > abstynentem, to za jaki� czas b�d� alkoholikiem: :) Cho� : > > > od tamtej pory min�o niemal dziesi�� lat -- nadal jestem : > > > abstynentem i nadal lubi� w dobrym towarzystwie wypi� bia�e : > > > b�d� r�owe Martini, :) kt�re to wino (w niewielkich ilo�ciach) : > > > lubi� pi� od czas�w moich lat studenckich, czyli od niepami�tnych. : > > :) : > : > > W ilosci do 300 ml. :))) : > : > Jako� tak. :) : > A zacz�o si� to od (wtorkowych?) zaj�� z astronomii, : > przed kt�rymi zazwyczaj wypija�em w�a�nie bia�e b�d� : > r�owe Martini. :) Zaj�cia zaczyna�y si� o �smej : > wieczorem i gdzie� nale�a�o ,,sp�dzi�" godzin�, bo : > ostatnie czytelnie itp. miejsca zamykano o si�dmej, : > czy nawet o sz�stej, :) a kawiarnie -- nieco p�niej. :) : A Ty sobie wtedy "fik" i winko zapodawales. Spryciula. ;) > Teraz, gdy jestem bezrobotny, mog� wi�za� nie tylko koniec : > z ko�cem, ale tak�e (a mo�e przede wszystkim) fakty. :) : > : > .----------------------------------------------------------------------' > Ot� ten J�zef Koszewnik mia� bardzo du�y wp�yw na Ktosi�, > o kt�rej Ci sporo pisa�em. :) > > Do innych: To ta, dzi�ki kt�rej sta�em si� Elfem. :) Albo "przez" ktora. > I w�a�nie: > -- owa dziewoja wysz�a za m�� za ch�opaka, > kt�ren si� upija/upija� raz w miesi�cu, :) > przez kt�rego ,,troch�" wycierpia�a, o czym > wiem od niej, a pozwalam sobie pisa� o tym, :) > dlatego, �e ja jej nic z�ego nie uczyni�em, > (a wr�cz przeciwnie -- wiele dobrego) i zosta�em > przez ni� raczej �le potraktowany po tym, jak jej > udzieli�em pomocy w sytuacji, gdy jej m�� znowu > ,,nieco" wypi�; :) oczywi�cie nie chodzi�o o pomoc > tak�, �e si� z ni� przespa�em czy za�atwi�em jej > kogo� z ,,pogotowia seksualnego" :) Maz dostal w paszcze i ucichl. ;) > -- �w ksi�dz nie ,,widzia�" (w sensie -- odradza� > dziewczynie znajomo�� ze mn�) nas razem, cho� > nigdy nie przedstawi� mi konkretnych zarzut�w > > -- na pewnym spotkaniu typu kr�g biblijny zauwa�y�, > �e zazwyczaj abstynencja prowadzi do alkoholizmu, > gdy� cz�owiek zazwyczaj popada z jednej skrajno�ci, > w drug� :) (w sensie -- przeciwn�) i lepszy jest > cz�owiek umiarkowanie pij�cy ni� abstynent; > id�c tym tropem -- zapewne lepszy jest umiarkowany > z�odziej od uczciwego, umiarkowany narkoman od > nienarkomana, umiarkowany bandyta od niebandyty, > umiarkowany rozpustnik od nierozpustnika itd. :) Zdecydowanie o to musialo mu chodzic... A moze to ksiad z wypadku? ;) b.