X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,c232b5ef65d01d3e X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-05-15 11:40:10 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-04!sn-xit-06!sn-xit-08!supernews.com!nntp.cs.ubc.ca!logbridge.uoregon.edu!hammer.uoregon.edu!enews.sgi.com!news.nask.pl!news.ipartners.pl!not-for-mail From: ignac Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Prosba Date: Thu, 15 May 2003 18:31:12 +0000 (UTC) Organization: Brak. Lines: 42 Message-ID: References: Reply-To: ignac@sosnowy.lasek.waw.pl NNTP-Posting-Host: ip2.sintercom.3.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news2.ipartners.pl 1053024008 85520 217.8.191.66 (15 May 2003 18:40:08 GMT) X-Complaints-To: abuse@ipartners.pl NNTP-Posting-Date: 15 May 2003 18:40:08 GMT User-Agent: slrn/0.9.7.4 (Linux) Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:21976 Przemek Borys napisa�(a): A ju� my�la�em, �e to koniec w�tku... Ale trudno -- trzeba si� broni�, a przede wszystkim przeprasza�. >>> Atam. Osobi�cie jestem jak najbardziej za poprawianiem b��d�w >>> - nic mi tak nie zaszkodzi�o na ortografi� (jestem wzrokowcem), >>> jak newsy. >> Ja te� jestem wzrokowcem i te� jestem jak najbardziej za poprawianiem >> b��d�w. Bo moim zdaniem to nie jest czepianie si�, tylko pomaganie. > > 1. Mozna robic to prywatnie Dobrze, zapami�tam to sobie i ju� wi�cej (mam nadziej�) nie b�d� poprawia� w ten spos�b. > c) jest tak nawet lepiej, gdyz poprawiajacy wyrabia sobie sile woli, > umozliwiajaca zapanowanie nad popedem do popisania sie przed grupa, ze jest > sie w czyms lepszym niz ktos inny. Ale ja ju� pisa�em, �e to nie jest popisywanie si�, tylko pomoc... Ja na prawd� robi� to tylko po to, aby osobie poprawianej pom�c, a nie po to, �eby pokaza�, �e jestem lepszy... [rycerz, �eb zakuty] > 3. Nie zrozum mnie zle--ja rowniez potepiam byki ortograficzne, ale tez > uwazam, ze wypada miec minimum kultury w zwracaniu uwagi. A ja wcale nie pot�piam tych byk�w, bo wiem, �e to wcale nie jest takie proste, a szczeg�lnie dla dyslektyk�w/dysgrafik�w. Jak ju� pisa�em, sam robi� b��dy ortograficzne (� i rz). Ka�dy ma prawo do pope�niania b��d�w i ka�dy ma prawo do poprawiania go. A teraz ju� wiem, �e poprawia si� w inny spos�b. -- [ .--. @ @ | ignac ] [ ,'./`\\_\_/ | Ignacy Jaros�aw Soko�owski ] [ .-\_\_7/`' } | ignac[at]sosnowy.lasek.waw.pl ] [ {_...__...--' | ============================= ]