X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,33f4effe83cb3327 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-05-28 12:18:32 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-04!sn-xit-01!sn-xit-08!supernews.com!newsswitch.lcs.mit.edu!news-FFM2.ecrc.net!uio.no!news.tele.dk!news.tele.dk!small.news.tele.dk!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_=5BPIC=5D_Koty_s=B1_fajne.?= Date: Wed, 28 May 2003 21:18:08 +0200 Organization: Arkedocja-Azalandia :) Lines: 227 Sender: leszekc@dhcp100.tkb.net.pl Message-ID: References: <1ng4g63tbet6r.dlg@u.i.u> Reply-To: "Eneuel Leszek" NNTP-Posting-Host: dhcp100.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1054149505 17403 212.33.84.100 (28 May 2003 19:18:25 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 28 May 2003 19:18:25 GMT X-MimeOLE: http://ascii.art.pl OE 5.5 Arkedocja.net :-) X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:22328 Rafa� �lubowski slubek#top.pl news:bb1shq$och$1@inews.gazeta.pl: > > + ,., 3.5 :-) > > + 3 %%% ;;; 3 > > + 2 %%% <`;'> 2 > > + 1 <) (\ )_( 1 > > + 0 ___(_,_)\___ ___(_|_)____ 0 > > Niech policz�... ;) 3/2 == 1.5, czyli wy�sza > > jest o po�ow� wy�sza, coby nie pisa� prawa i lewa... :) > Niech policz�... ;-) 4.5/4 == 1.125. Po prostu ni�sza > ma burz� w�os�w (nie splecion� w warkocz) opadaj�c� na plecy. > :-) ,,Robi�" od lat zdj�cia i wiem co� na temat proporcji ludzkiego cia�a (gdy� w�a�nie ludzkie cia�o mnie poci�ga w fotografii najmocniej, by nie napisa�, �e tylko ludzkie cia�o) i akurat wielko�� fryzury nie powinna by� brana pod uwag� w ocenie wysoko�ci. :) Z obu rysunk�w wynika, �e tu��w (��cznie z t� cz�ci� cia�a na kt�r� panie (nie Elfy/elfy) wk�adaj� stringi tak popularne ostatnio na tej grupie, jak swego czasu �osie, ni�szej (aby znowu nie wystuka� g�upiego b��du stronnego, ;) �e go tak nazw� i nie szuka� filozofii, kt�ra �w b��d by wyt�umaczy�a) pani liczy sobie tylko dwa znaki (bez szyi) za� wy�szej -- a� trzy, :) czyli wy�sza jest (relatywnie) szczuplejsza, gdy� jej cz�� cia�a zakrywana ;) stringami zajmuje bezwzgl�dnie ty- le samo znak�w co adekwatne (chocia� ;) nieos�oni�te) cz�ci (po�ladki) tej ni�szej. Rozumiem, �e t�umacz� to m�tnie, lecz dla kogo� takiego (jak Ty) to i tak zbyt du�e po�wi�cenie z mojej strony! > >> Wed�ug mojej oceny MM by�a akurat :-) Natomiast zobacz "wzorzec" > >> lansowany w r�nych kolorowych czasopismach i por�wnaj z MM. > > A m�g�by� mi te r�ne kolorowe czasopisma podes�a�? :) > Przykro mi. Nie zajmuj� si� sprzeda�� wysy�kow�. Id� do kiosku. :-) Wiesz. :) Rozkazy -- to mo�esz wydawa� swoim podw�adnym, nie mnie... A je�eli Ci przykro, �e nie prowadzisz wysy�kowej sprzeda�y -- to mo�e zacznij j� prowadzi�... > >> (...) > >> Chcia�bym zauwa�y�, �e wniosek o 50% r�nicy "szeroko�ci" jest > >> tylko Twoim domys�em. Ja np. nie widz� zbytniej r�znicy wzrostu > >> obu Pa�. Ale ja patrz� od ty�u. :-( > > > > Hm... Mo�e przyda�by si� okulista... > > A mo�e to dysleksja? ;) Jedna ma tu��w > > z trzech znak�w ASCII, inna z dw�ch. :) > Well, skoro wysoko�� mierzysz d�ugo�ci� tu�owia... :-) Pisa�em Ci ju� o pewnych proporcjach, kt�re akurat s� mniej :) wi�cej sta�e u ludzi. :) Na pewno Ci� zdziwi�, gdy napisz�, �e oczy s� w po�owie wysoko�ci g�owy. :) (gdy� ,,ka�dy" wie, �e oczy s� na g�rze, za� usta na dole -- co akurat nie jest prawd�, ale za prawd� powszechn� uchodzi) Wi�cej lekcji Ci nie b�d� udziela�, bo pami�tam kobiet�, kt�ra pracuje ;) zawodowo jako grafik i obrabia/obrabia�a zdj�cia w dziewi�tym, polskim Corelu, za� o jotpegach, :) owym Corelu oraz o obr�bce graficznej -- najwyra�niej nie wiedzia�a zbyt wiele... -- na proste (raczej podtrzymuj�ce rozmow�) pytania nie zna�a odpowiedzi i t�umaczy�a to tym, �e tak dok�adnie ;) to ona Corela nie zna ;) -- nie wiedzia�a czym jest (stratna) kompresja :) -- nie potrafi�a odczyta�! poprawnie rozdzielczo�ci przekazanych jej skan�w z negatyw�w i utrzymywa- �a, �e zosta�y one skanowane w rozdzielczo�ci 75 :) albo 150 dpi (sic!) i domaga�a si� podwy�szenia tej rozdzielczo�ci do 300 dpi (sic!!!) (negatywy zosta- �y w rzeczywisto�ci :) zeskanowane w rozdzielczo�ci 2167 dpi, co wyra�nie by�o wida� -- mia�y/maj� 2048 pikseli na 3072 piksele, a skanowane :) by�y klatki ma�ego formatu/obrazka -- czyli 24 mm na 36 mm) Tak wi�c zako�cz� tutaj swoje wywody na temat proporcji, �eby nie nara�a� swego uk�adu pokarmowego na nieprzyjemno�ci, gdy� widz�, �e z Tob� mog� mie� podobne problemy co z ni�... :) > >> >> To, o czym m�wisz ("oty�o�� nie jest wzorem pi�kna") to tylko > >> >> stwierdzenie narzucone przez cywilizacj� Zachodu. > >> > Raczej nie. :) > >> > Japonki te� nie s� oty�e. :) > >> Bo ja wiem? A zawodnicy sumo? :-) > > M�wimy o ekstremalnych przypadkach, > > czy o normach i o wzorach pi�kna? :) > Ja m�wi� o normach (r�nych w r�nych kulturach), Ty o ekstremalnych > przypadkach (vide kobieta - s�o�, czy kobieta z akapitu poni�ej) > :-) Skracaj�c niepotrzebnie d�ug� dyskusj�: widz�, �e nie b�dziemy :) sobie w drog� wchodzi�. :) (przy wyborze kandydatek na ,,reszt�" �ycia) [..] > > Cia�o -- ma s�u�y� cz�owiekowi, nie za� odwrotnie. :) > Zgadza si�. Tylko �e gdzie� tam, w Polinezji (a mo�e i w Arkedocji > z Azalandi� ;-) ) , s� ludzie, kt�rzy po swojemu pojmuj� owo "s�u�enie". > Czy s� przez to gorsi? Nie wiem. Zar�wno Arkedocja, jak i Azalandia -- s� krainami ducha. :) W og�le moje ,,rozwa�ania" raczej omijaj� �wiat materialny. > To nie jest takie proste. Du�y zbiornik jest wygodny, bo nie > trzeba co 400 km tankowa�. Z drugiej strony jako obci��enie > zwi�ksza zu�ycie paliwa. No i zajmuje miejsce w baga�niku. :-/ > K�opot w tym, aby tak jak i w innych dziedznach �ycia znale�� > optimum. BTW, wozisz ze sob� kanister? :-) Nie wo��. :) Wprawdzie mam w gara�u, gdy� zabrak�o mi swego czasu paliwa i kupi�em, lecz nie wo��. :) Nadmiar paliwa -- to nadmiar masy. :) W przemy�le rakietowym mamy do czynienia z pewnym b��dnym ko- �em, efektem kt�rego jest wielko�� zwana impulsem w�a�ciwym i mierzon� sekundami. :):) > OA: Samoch�d z du�ym zbiornikiem :-) > ______ > ._/ [____] > -O-----OO- Tak -- nazywa si� to cystern�. I ten zbiornik nie s�u�y temu samochodowi, lecz ten samoch�d s�u�y zbiornikowi. I tak si� dzieje w przypadku oty�ych ludzi. :) > >> >> "dyskusji o Maryni b�dziemy > >> >> broni� jak niepodleg�o�ci!" > >> > Na razie z tej obrony nie wysz�a obronn� r�k� sama Marynia... > >> Ale dyskusje o Maryni (i to nawet, szczerze m�wi�c, nie o ca�ej ;-) ) > >> wychodz� nam bardzo dobrze :-) > > Owszem. :) Ale Marynia -- nie. :) > Czepiasz si� :-P Tak? > Zreszt�, Marynia mi si� podoba, bo jest w niej to "co�". No... Ja Ci nie broni� tego, �eby Ci si� podoba�y panie z szerokimi... No... Tymi cz�ciami przykrywanymi ;) stringami. :) Ja wol�/preferuj� w�sze w... W tej okolicy. :) > No a poza tym jest moja :-) (ten w�tek jeszcze nie zosta� poruszony, > ale chyba sobie to na razie darujemy?). Zdecydowanie popieram. :) > > Wi�c by� mo�e b�dzie tak i z niepodleg�o�ci�... > > Nie b�dziemy jej mie�, za� rozmawia� o niej b�dziemy stale. :) > > (ale ja nie dlatego jestem przeciwnikiem *dzisiejszej* UE) > Aaaa, to ju� Tw�j problem :-) Ale, prosz�, nie wyci�gaj go na p.r.a-a A to dlaczego mam go nie wci�ga�? :) Kiedy� (po wojnie) by�o popularne 3xTAK i tylko ,,wichrzyciele" mieli swoje zdanie, p�niej pe- wien Urban wymy�li� 2xTAK i tak�e niemal zabra- niano innego (nieprawomy�lnego) my�lenia, nato- miast teraz przychodzi :) czas na 1xTAK -- lecz poza tym jest dok�adnie to samo: -- Nie wolno my�le� inaczej, ni� w�adza (reprezentowana zreszt� przez tych samych ludzi co kiedy�) nakazuje! Zamiast robi� referendalny cyrk kolejny raz -- mo�e warto wprowadzi� ponownie co� w rodzaju stanu wojennego?! Pono� genera� Jaruzelski (kt�ry przechodzi do historii razem ze stanem wojennym, a nie na przyk�ad z ciemnionymi okulara- mi :) czy wyprostowan� sylwetk�) cieszy si� coraz wi�ksz� popularno�ci�, za� prezydent Wa��sa (kt�ry przechodzi ra- czej jako demonter ;) owego stanu wojennego) coraz mniej- sz� popularno�ci�. Je�eli to ma by� referendum -- to mo�e daj mi prawo zag�osowa� tak, jak ja zechc�, :) a nie jak nakazuje/proponuje/sugeruje w�adza? :) Ja mam bardzo konkretne powody ku temu, �eby nie chcie� tego ,,po��czenia"... [..] > M�ody jeste�. Jak niepodleg�o�ci mieli�my broni� socjalizmu. :-) > Tylko, �e ja wtedy r�wnie� nosi�em koszul� w z�bach, "na chleb > m�wi�em 'bep', a na muchy 'tapty' ". :-) No, ja nie m�wi�em. :) ('bep' ani 'tapty') W og�le kiedy� by�em skryty i ma�om�wny. :) Dopiero p�niej sta�em si� bardziej wylewny. :) -- Nie -- dla Unii Europejskiej Tak dla Arkedocji z Azalandi� Bezp�atne konta pocztowe bez reklam w portalu www.wiara.pl