X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,d9cd031f6cf11c83 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-03-29 03:54:07 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-xit-09!supernews.com!68.6.19.232.MISMATCH!west.cox.net!cox.net!fu-berlin.de!news.task.gda.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: bug Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: pierwszy raz Date: Fri, 28 Mar 2003 23:18:03 +0100 Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/ Lines: 310 Message-ID: References: <3E7DFB0D.6050303@poczta.onet.pl> <5asu7vkv0usgdgjmdo6fsf59cfce2q4g54@4ax.com> <88d48vkahb97gcgfavncoivn14kb2jemh5@4ax.com> NNTP-Posting-Host: pc113.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1048938851 22471 213.76.58.113 (29 Mar 2003 11:54:11 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: Sat, 29 Mar 2003 11:54:11 +0000 (UTC) X-Newsreader: Forte Agent 1.91 PL/32.564 User-Agent: Hamster/2.0.0.1 X-SigInfo: Generated by Sygnaturkowiec v. 0.1.3.3 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:19907 On Fri, 28 Mar 2003 14:20:26 +0100, "Eneuel Leszek Ciszewski" wrote: >> Fakt, z wiar� bywa ci�ko. :) > >Raczej lekko. :) (lekcewa��co) :) No tak... :) >>> Po konsultacjach z kilkoma >>> lekarzami -- nie wiem co mam >>> z tym palcem i by� mo�e jutro >>> si� dowiem. :) > >> L�kasz si�? > >Owszem... Bo by� mo�e palec szybciej wyzdrowieje samoczynnie. :) >Min��em si� dzisiaj z lekarzem. :) Pech? >Jaki� czas temu pisa�em, �e Kasy Chorych nale�y rozwi�za�. :) >W�wczas (mog� sprawdzi� kiedy, bo pisa�em na polszczy�nie >a mam wszelakie kopie tego, co pisz�) uznano mnie za... >No, powiedzmy, �e nie ka�dy uzna� to za dobry pomys�. :) A teraz je likwiduj�, wi�c... ;) >>> ale gdy m�wi� ,,wierz�cemu", >>> �e B�g *jest* wszechmog�cy, >>> to mi ten kto� nie wierzy. ;) > >> No jest, co nie znaczy, �e musi t� wszechmoc okazywa�. :) >Ju� to dzisiaj przerabia�em. :) >B�g wszystko mo�e i nic nie musi. :) :) A gdzie� to dzi� przerabia�e�? >Niech b�dzie plagiat, skoro to raz ju� >dzisiaj pisa�em, do kogo�, komu zachcia�o >si� pr�bek mojego podlinijkowego pisania. :) >Oto ten plagiat: > > -- Potrafi� czyta�, ale wyzbywam > si� czytania niekt�rych ksi��ek... ;) > > -- M�j samoch�d [akurat tak nie jest] > rozwija szybko�� 350 km/h, ale > wyzbywam si� tej mocy? ;) No domy�lam si�, �e stary merolek tyle nie pojedzie... ;) Ale chyba rozumiem, o co Ci chodzi�o w tych metaforach. :) > Nie. Ja panuj� nad moc� silnika > i steruj� szybko�ci� oraz ja decyduj� > o tym, co czytam, ale to nie oznacza, > �e szybko�� maksymalna samochodu > maleje, ani nie oznacza, �e > trac� umiej�tno�� czytania. :) :))) >Kiedy� uwa�a�em, �e B�g jest >wszechmog�cy, gdy� tak mnie uczono. :) >Gdy mnie uczono, �e S�o�ce jest wi�ksze >od Ksi�yca, cho� na oko wygl�da, �e te >obiekty (�e tak to ujm�) s� tej samej >wielko��i -- to te� wierzy�em. :) >P�niej odszed�em od Ko�cio�a, a kiedy >wr�ci�em -- spotka�em si� ze swoim >spowiednikiem, kt�ry mnie przekona�, >�e B�g mozolnie i d�ugo co� buduje... >Jak si� rozminiesz z tym, co On dla >Ciebie zbudowa� -- piek�o murowane >i �acden �al, �adna poprawa, �adna >**dobra wola** nie pomog�... Hmm... Troch� nie podoba mi si� ta wizja. >P�niej (akurat w Cz�stochowie) >dowiedzia�em si� o tym, �e B�g >**jest** wszechmog�cy, �e czyni >co chce i �e nie zajmuje Mu to >czasu, ani Go nie m�czy. : ) No skoro jest wszechmocny... :) To tak jak z tym kamieniem, co go nie da rady podnie��. ;) >Potrzeba by�o zag�ady ca�ego mojego >�wiata i odbudowy, abym zacz�� �y� >zgodnie z t� prawd�. :) Zanim do >owej zag�ady dosz�o -- zada�em >wprost Bogu pytanie i poprosi�em >o to, aby pewien Kap�an (Jego Kap�an) >udzieli� mi odpowiedzi. :) Poniewa� >z natury nie jestem niedowiarkiem >i uwa�am, �e inni m�wi� >prawd� -- uwierzy�em. :) I nie �a�uj�. :) A o co spyta�e�? Je�li to nie zbyt osobiste... ;) >Oczywi�cie zdaj� sobie z tego spraw�, >�e cho� B�g jest wszechmog�cyt, to Bez "t". :) >przecie� nie jest na naszych us�ugach, >dlatego wol� raczej Go do niczego nie >namawia�. :):):) Uwa�am, �e **najwi�ksz� >rozkosz� duszy -- jest pos�usze�stwo >okazywane m�drzejszym od siebie, a akurat >Boga uwa�am za najm�drzejszego**. :) Najwi�ksz� rozkosz� duszy jest pos�usze�stwo? >>> I jak m�wi�, �e telefon 7443481 >>> nie jest telefonem do mnie, za� >>> 7463797 do mnie, :) to tak�e mi >>> ten kto� nie wierzy. :) > >> Dlaczego? > >A... Tego nie wiem. :) >Mo�e dlatego, �e aby wierzy� -- potrzeba kocha�? :) No tak. Wszyscy nie musz� Ci� kocha�. Nie s�dz�, �e trzeba kocha� by wierzy�... >Mo�e dlatego, �e wiara -- jest �ask�? :) >Mo�e dlatego, �e ludzie wol� s�ucha� >(; ,,wewn�trznych g�os�w" ;) zamiast >radzi� si� swego rozumu. :) (StfoReK >dobrowolnie przyzna� si� do tego, �e >czeka na jakie� impulsy...) ;) LOL. :))) Mo�e modemowe. ;) >[..] ten kto z wiar� pokonuje wyroki �mierci, > sprzeciwia si� kalectwu czy bezradno�ci. [..] > >Czasami czytam/ogl�dam/s�ucham o tym, >jak ludzie nara�aj� swoje �ycie, �eby >ratowa� innych ludzi i zastanawia mnie >to, dlaczego aktualnie takie zachowanie >nie jest w cenie. :) Dlaczego niemal >wszyscy (; wierz� ;) w magiczn� moc >pieni�dza? :) I dlaczego ten pieni�dz >(zazwyczaj iluzoryczny) ma tak wielk� >si�� ,,przyci�gania"? :):):) Bo daje wszystko pr�cz wiecznego zdrowia, szcz�cia i Mi�o�ci. :) >W pierwszym rajdzie nad Warszaw�, we wrze�niu 44 roku, >zestrzelono (w�r�d masy innych) samolot z ameryka�skim >oficerem, kt�rego Niemcy (Ci od Schillera) przes�uchali >i rozstrzelali. :) M�ciwy z natury nie jestem, ale >spodoba�o mi si� to, �e Amerykanie odnale�li >i os�dzili winnych tego morderstwa! Hmm... >Takich przyk�ad�w znam ca�� mas�. :) >Wymierzania sprawiedliwo�ci, czy niesienia >pomocy -- za wszelk� cen�, 'bez wzgl�du na >koszty i konsekwencje'. Dlaczego tak Ci si� to podoba? >Pami�tam relacje z ratowania ameryka�skiego >lotnika, kt�ren mia� to nieszcz�cie, �e >zosta� zestrzelony nad terytorium zaj�tym >przez P�nocny Wietnam. (szcz�ciem jego >by�o to, �e zestrzelono go na pocz�tku >tej wojny, gdy �ycie mia�o wi�ksz� warto��, >ni� pod koniec owej wojny) Ca�a masa ludzi >i sprz�tu zosta�a u�yta, aby tego jednego >lotnika ratowa�... W tej akcji wietnamski >(z Po�udnia) �o�nierz otrzyma� bardzo wysokie >odznaczenie. (jako jeden z niewielu Wietnamczyk�w >w ca�ej wojnie -- wi�c chyba sprawa nie by�a �atwa) >Po ca�ej akcji (w kt�rej kilka razy ,,u�yto" cud�w) >zapytano tego cz�owieka, czy jeszcze raz podj��by si� >tego (by� ochotnikiem) gdyby wiedzia�, co go czeka. >Bez wahania odpowiedzia�: > -- Oczywi�cie. Przecie� saojuszniczy > �o�nierz potrzebowa� pomocy. :) Tak powiedzia�. A co pomy�la�?? >Uwa�am, �e stosunek do �ycia nale�y mierzy� >w�a�nie stosunkiem do �mierci, dlatego wierz� >temu cz�owiekowi, gdy� nara�a� do�� mocno swoje >�ycie, aby dobrowolnie ratowa� kogo� innego, >kto si� takiej pomocy domaga�... Ja tak nie uwa�am. Ale swojej �mierci si� nie boj�. >Ciekawe, �e dzisiaj ludzie poddaj� si� >tak �atwo, przy byle problemie. :) >Cz�sto przy problemie pozornym. :):) Bo przywykli�my do tego, �e �ycie jest "�atwe", a wcale nie jest. :) >Oczywi�cie kto spod krzy�a ucieka -- gorszy krzy� otrzyma. :) > >Mojemu dziadkowi podawano co jaki� czas jakie� lekarstwo. >(znam ca�a spraw� z opowiadania) Ostatni zastrzyk podawano, >gdy dos�ownie umiera�. Kto� zapyta� lekarza, czy to nie jest >marnotrastwo, skoro ten cz�owiek i tak ju� umiera. Pono� lekarz >odpowedzia�: > -- To jest cz�owiek. >i Spojrza� takim wzrokiem, kt�ry potrafi zabi�... "Kto�" - to jest chyba najwa�niejsze, kto to by�? >W moich opowiadaniach wyst�puje Darklander, kt�ren >te� jest dziadkiem, ale to nie ten. :):):) Akurat >ten -- nie kocha� pieni�dzy tak mocno. :) Kocha� >co� innego i ja te� to co� kocham. :):) Boga? >Poprosi�bym Ci� o to, aby� postawi� na swojej stronie >zdj�cie ze stolikiem jednon�kowym, ale nie dogada�em >si� z cz�owiekiem, kt�ry mi skanowa� negatyw. :) Wczoraj >um�wi� si� ze mn� na rozdzielczo�� oko�o 4000d na 3000 d >(nie dpi) a dzisiaj (dok�adniej wczoraj, bo przerwa�em >pisanie) zrobi� mi to w rozdzielczo�ci oko�o 1600 d na >1100 d i zamiast zgodzi� si� na poprawienie, utrzymywa�, >�e nie potrzebuj� wi�kszej rozdzielczo�ci. :) Hmm... A ja bym zapyta�, ile takie zdj�cie zajmuje? Bo jak du�o, to zrobimy to "patentem". ;) > -- Czyli on wie lepiej, po co ja do niego przyszed�em. ;) :))) > -- Czy macie pa�stwo na stacji olej nap�dowy? > -- Tak > -- I mog� zatankowa�? > -- Oczywi�cie!!! Nawet sami panu zatankujemy!!! > -- To dobrze. > . > . > . > -- Ale ja nie chce benzyny, ja chce olej nap�dowy! > -- Prosz� pana, my si� chyba lepej od pana znamy > na paliwach? Pracujemy przy paliwach tak d�ugo, > a pan najwyraxniej nie wie, o co tu chodzi!!! > -- Ale ja naprawd� potrzebuj� oleju nap�dowego! > -- Czy pan wie, co to jest olej nap�dowy? > Skoro ja panu m�wi�, �e pan nie potrzebuje > oleju, to znaczy, �e pan nie potrzebuje! > >Dobrze, jak z takiej us�ugi po prostu mo�na zrezygnowa�. :) >Gorzej -- jak ci piel�gniarka amputuje nog�, bo kto� >podmieni� karty, a lekarz w�a�nie wyjecha�... ;) Wola�bym nie... >No... >I przerwa�em pisanie, bo w trakcie pisania, >zadzwoni� telefon i powiedzia�, :) �e mi zeskanuje >jedno zdj�cie. :) (negatyw tego, kt�re pos�a�em >Ani i chyba Tobie -- BW sprzed lat) Mi? Jeszcze nic nie dosta�em... Czeka� dalej? >I zeskanowa�, i po�wi�ci� mi prawie godzin� czasu. :) >(na dodatek gratisowo) >Oczywi�cie -- to nie by� ten cz�owiek, >kt�ry przekonywa� mnie, �e wie lepiej >ode mnie czego ja potrzebuj�, ale kto� >zupe�nie inny. :) I zeskanowa� na oko�o >7000 d na 5000 d. :) (3200 dpi) Hmm... :) Du�o. b. -- NAME:Blazej Kozlowski [bug] - WWW:http://www.asciipr0n.com/bug GG:1093730 YIM:blazej_kozlowski ICQ:147041942 TLEN:blazej-1981 blazej-1981@tlen.pl blazej_kozlowski@yahoo.co.uk ~da.bug@wp.pl bug@megapolis.pl blazej-1981@gazeta.pl -=- MOBILE:+48608093718