X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,b03da5e1e4660ae9 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-03-23 02:05:33 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-xit-09!supernews.com!news.maxwell.syr.edu!news.icm.edu.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Top=F3r?= Date: Sun, 23 Mar 2003 11:04:36 +0100 Organization: Arkedoca-Azalandia :) Lines: 136 Sender: leszekc@kreta.dipol.tkb.net.pl Message-ID: References: <88lm7v8ql28dhu0dr5ffdfro1auh15lqub@4ax.com> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: kreta.dipol.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1048413932 5590 212.33.84.28 (23 Mar 2003 10:05:32 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 23 Mar 2003 10:05:32 GMT X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:19330 (`. news:88lm7v8ql28dhu0dr5ffdfro1auh15lqub@4ax.com ) ) Przekle�stwo (jak bumerang) wraca do swego producenta. :) (.` bug spod @dresu email@email.com obwieszcza �wiatu: >> Tego to dok�adnie nikt nie wie. :) >> Pono� �azarz (z dzisiejszego zreszt� >> czytania) by� i wr�ci�, ale w co my >> przejdziemy dok�adnie -- to chyba :) >> jest tajemnic�. :) > Ja pewnie w nic. :) No... A ju� wierzy�e�. :) >> Duch drwi stale. :) > Nie koniecznie ze �wiata materii. :) Niekoniecznie? Eneuel jest Duchem. :) Duchem Arkedocji. :) Niewolnikiem Mi�o�ci. :) Zna pot�g� Boga i drwi ze wszystkiego, co si� Mu sprzeciwia. :) Uderzony �miertelnym s�owem -- traci sw� moc i umiera w samotno�ci, ale powo�uje elty i euli�. :) Eulia ma wol�, elty -- s� lojalne i pracowite. :) Razem odbudowuj� pogrobowca Eneuela, kt�ren �yje, cho� nie ma swojej magicznej mocy... Jednak pewnego dnia, jeden z Jego elt�w (artemius) wys�any zostaje do Azalandii, gdzie spotka si� z Azaladzk� Kr�lewn�, :) kt�ra ma w oczach ogie� i kt�ra chroni go swoj� pot�n� moc�. :) Od tej pory Eneuel rozpoczyna swoje nowe �ycie... �ycie -- jakby z�o�one w r�kach dziecka. :) >>> �ycie jest ci�kie - fakt - ale [bywa i] pi�kne [- fakt]. :) >> Chyba ono po prostu jest pi�kne, >> ale nasz stosunek do niego potrafi >> to pi�kno przygasi�. :) > Albo stosunek innych ludzi do nas. Te� potrafi przygasi� > [w nas] pi�kno �wiata - a raczej jego percepcj� (pi�kna). :) Nie. :) Stosunek innych ludzi do nas nic nie zmienia. :) >>>> I gdzie tu cykliczno��? :) >>>> Widzimy z Ziemi stale t� sam� stron� Ksi�yca... >>>> I ta niezmienno�� wg Ciebie jest cykliczno�ci�? :) >>> Mo�e przesta�cie o "cyklach" panowie, bo t�skni� zaczynam... >> (; Za? Moto_cyklem? ;) >> B�a�ej -- Ciebie sz�ste nie obowi�zuje. :) >> We� sobie jak�� panienk� i �z. ;) > Nie mog�... Bo nadal jestem zakochany... W tamtej... :( To si� odkochaj. :) >> Najlepiej >> dwie -- to b�dziesz mia� mniej k�opot�w >> cyklicznych, cho� pono� to si� potrafi >> synchronizowa�. ;) (pono� u panienek >> w internatach i w tp. miejscach si� >> do�� dok�adnie synchronizuje) ;) > Trzeba by takie trzyma� z dala (jedn� od drugiej). :) Pono� tak. :) Poza tym... Jak si� by o sobie dowiedzia�y -- to by� straci� je obie. :) >> OZ: Co to jest 'cykloida'? :) > To nie wiesz!? ;) Ja wiem. :) > A jak u�ywasz, skoro nie wiesz? ;) CYKLOIDA [gr.], mat. krzywa p�aska, jak� zatacza ustalony punkt okr�gu tocz�cego si� bez po�lizgu po prostej; r�wnania parametryczne c. maj� posta�: x = r( t sin t), y = r(1 cos t), gdzie r -- promie� okr�gu, t -- k�t, o jaki obr�ci� si� okr�g; pierwszy cykloid� bada� G. Galilei on te� nada� jej nazw�; cykloida odegra�a wa�n� rol� w badaniach Ch. Huygensa nad wahad�em cykloidalnym (1673) oraz w zagadnieniu brachistochrony. To plagiat z Encyklopedii PWN. :) >>>> Niesko�czono�� wg Ciebie jest okresem czasu? ;) >>>> Ciekawa definicja niesko�czono�ci... ;) >>>> (na przyk�ad niesko�czenie du�y zbi�r >>>> liczb ca�kowitych -- to okres czasu) ;) >> -- Jasiu, ile to jest: Niesko�czono�� dzielona na dwa? >> -- Pionowo -- to zero... ;) > Trzy. :P A kiedy trzy? ;) > Btw. jak twardodyskowa, to ju� mi nie imponujesz. ;) >> Mog� Ci opchn�� t� pami��. :) >> I tak nie jest mi teraz potrzebna. :) > Ile za ile? ;) Od r�ki. :) Bez wniosku. :) A ile zap�acisz za 20GB Barracud�? :) Ju� po gwarancji. (ma trzy lata i kilka miesi�cy) Pierwsz� tak� sprzeda�em za 300 z� plus koszt przesy�ki. :):):) Ale to troch� ;) drogo. :) >>> A co, je�li dusza sama, po �mierci cia�a, zarzyczy >>> sobie "�mierci"? Dusza ludzka jest nie�miertelna. :) �mierci podlega tylko cia�o, ale kiedy� odzyskamy cia�a, tyle �e inne. :) (cho� b�d� to cia�a nasze) >> za�yczy? Nie wiem. :) Chyba dusza ludzka >> potrzebuje do funkcjonowania �ywego cia�a. :) > Hmm... A jak go nie ma, to... ?? To nie wiem. :) LC.