X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,b03da5e1e4660ae9 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-03-31 17:54:36 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-xit-09!supernews.com!news.maxwell.syr.edu!newsfeed.tpinternet.pl!news.task.gda.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Top=F3r?= Date: Mon, 31 Mar 2003 15:49:49 +0200 Organization: Arkedocja-Azalandia :) Lines: 242 Sender: leszekc@kreta.dipol.tkb.net.pl Message-ID: References: <10mm7vg7cc59mlb4nahoh5uv7lsv775919@4ax.com> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: kreta.dipol.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1049118640 18619 212.33.84.28 (31 Mar 2003 13:50:40 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 31 Mar 2003 13:50:40 GMT X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:20077 (`. news:li6e8vknhpa63tltipr3dc7h2mauc8erqj@4ax.com ) ) Przekle�stwo (jak bumerang) wraca do swego producenta. :) (.` bug spod @dresu email@email.com: >> Jednostk� d�ugo�ci jest metr. > Oraz centymetr i inne... .-W SI? ;) | | >> Jednostk� czasu -- sekunda. | | > Oraz minuta i inne... | +-?? | | >> Jednostk� masy -- jest kilogram. | | > Oraz gram i inne... | +-?? >> Jednostk� pojemno�ci jest gigabajt... Hm -- no, mo�e to z�y przyk�ad. ;) > Oraz bajt i inne... No tak... Tutaj mo�e i nie jestem zbyt mocny... ;) >> Wi�c jednostk� czego jest niesko�czono��? :) > Wszystkich z powy�szych i pewnie jeszcze wielu innych. ;) Aha? Czyli jednak mo�na przej�� od czasu do przestrzeni? Nawet do przestrzeni dyskowej? ;) (sekunad razy wsp�czynnik razy niesko�czono��) == (metr razy inny_wsp�czynnik razy niesko�czono��) ? ;) Wojskowe 'od s�upa do obiadu' si� k�ania. ;) >>> Polecam BARDZO film "13 pi�tro"!!! :))) >> Ju� chyba ;) ustalali�my, �e nie wzmacniamy czasownik�w. :) > Polecam, BARDZO dobry film, "13. pi�tro"! :) O! Prawid�owo. :) (prawid�owo napisane, bo czy ten film jest [BARDZO dobry], czy te� nie jest [BARDZO dobry] -- to inna sprawa) >>> Dlaczego nie logiczny? >> Bo rzeczowy. :) > Hmm... > A nie mo�e by� i jednym i drugim? Mo�e, ale akurat tamten by� rzeczowym b��dem. > Tak... Znam wszystkie przypadki wyst�powania �ez. :) A� mi si� �ezka w oku kr�ci... ;) >> Gor�ce, rz�siste, gorzkie, serdeczne �zy. > :) >> �zy wzruszenia, b�lu, rado�ci. > ;_( >> Potoki, strugi �ez. > ;__( >> Morze �ez. > ;___( >> �zy jak groch. > ;..( >> Dusi�, d�awi�, hamowa�, la�, t�umi�, wstrzymywa�, wylewa� �zy. > ;_[ Proponuj� te �zy do FAQ wstawi� razem z innymi emotikonami, czy jak si� to pisze. :) >> Doprowadza� kogo� do �ez. >> Rozczula�, wzrusza�, pobudza� kogo� do �ez. >> Ton��, rozp�ywa� si� we �zach. > ~;_(~ >> M�wi�, s�ucha� ze �zami w oczach. > ;_o >> Oblewa� co� �zami. >> Zalewa� si� �zami. >> Oczy pe�ne �ez. >> Oczy b�yszcz� �zami, nape�niaj� si�, zachodz� �zami. >> �zy b�yszcz�, l�ni� w oczach. >> �zy lec� ciurkiem, gradem. >> �zy d�awi�, dusz�, �ciskaj� gard�o. >> �zy ciekn� z oczu, cisn� si�, nap�ywaj� do oczu. >> �zy staj�, kr�c� si� w oczach, tryskaj� z oczu. > Nie mam ju� pomys��w. ;) Czym mnie wzruszasz do �ez... (b�dziemy si� �mia� z buga -- skoro mnie wzruszy� do �ez?) >> (Czysty) jak �za nieskazitelnie czysty -- Czysty jak �za? (w sensie nieskazitelnie czysty) -- �mia� mi si� chce!!! (to �mieszne!) >> Krokodyle, rzad. krokodylowe �zy p�acz nieszczery, ob�udny >> Ociera�, osusza� czyje� �zy pociesza� kogo�; pomaga� komu� w nieszcz�ciu >> Po�yka� �zy powstrzymywa� si� od p�aczu, od �ez; nie dawa� pozna� po sobie smutku >> Otrzyma�, dosta� co� na otarcie �ez dosta�, otrzyma� co� na pocieszenie >> Zmia� si�, za�miewa� si� do �ez �mia� si� serdecznie > �mia�. Widz� krokodylowe �zy. :) (widz� krokodyla) Zaraz b�d� si� z kogo� �mia�. (z kogo�, kogo krokodyl zje na �niadanie) >> P�aka� rzewnymi �zami p�aka� �a�o�nie Teraz �a�uj�, �e si� z niego wy�miewa�em. ;) >> P�aka� krwawymi �zami bardzo rozpacza� > Heh... > Nie lubi� rozpaczy... Swojej szczeg�lnie. :) No, nie ka�den musi lubi� co� swojego. :) No, nie ka�den musi lubi� wszystko co jego. :) >> Beztroski, godny, promienny, radosny, weso�y u�miech. > :) Godny (od godowego?) promienny (promieniuj�cy b�lem?) u�miech przez �zy. ;) >> B�ogi, �agodny, melancholijny u�miech. > :} >> Bolesny, gorzki, smutny u�miech. > :] Gorzki (popieprzony?) u�miech solony �zami. ;) >> Czaruj�cy, mi�y, ujmuj�cy, uprzejmy u�miech. A jak si� �miej� czarownice? >> Drwi�cy, ironiczny, lekcewa��cy, pogardliwy, >> j O -- tak si� �miej� czarownice? >> szyderczy, wynios�y, wzgardliwy, zjadliwy, z�o�liwy u�miech. >> J >> Kokieteryjny, szelmowski, zalotny u�miech. >> Nie�mia�y, wstydliwy u�miech. >> Ob�udny, przebieg�y, sztuczny, udany, wymuszony u�miech. >> U�miech szcz�cia, zadowolenia. >> D >> U�miech przez �zy. > ;_) U�miech przez �zy --> U�miech [powodowany] przez �zy? >> Mie� (jaki�, np. �agodny, mi�y itp.) >> u�miech na twarzy, na ustach. >> Mie� dla kogo� (zawsze) u�miech. >> Obdarza� kogo� u�miechem. >> Rozdawa�, rozdziela� u�miechy. >> Rozp�ywa� si� w u�miechu. (; �miechu warte s� te wywody... Chyba si� pop�acz� ze �miechu. ;) > ~:)~ >> Robi� co� z u�miechem. (szelmowskim, czy u�miechem przez �zy?) >> Rozchyli� usta, wargi w u�miechu. >> Twarz rozja�nia si� u�miechem, w u�miechu. Hm... 'u�miechem, w u�miechu'? Znaczy mamy technologi�: 'u�miech, w u�miechu'? W skr�cie 'uwu'? ;) A mo�e to 'sis'? ;) >> U�miech �agodzi rysy twarzy, o�ywia, roz�wietla twarz, oczy. To mo�e by go do o�wietlania przeznaczy�? :) -- W naszym mie�cie zastosowali�my innowacyjn� metod� o�wietlania ulic. :) Polega ona na ustawieniu w szeregu u�miechni�tych ludzi... Ciekawe, czy mo�na nak�oni� do takich roz�wietlaj�cych u�miech�w tak�e zwierz�ta? Mog�oby to dopom�c w pewnych nietypowych sytuacjach. :) Ciekawe, co na to by powiedzia�y, znaczy wymiaucza�y, koty, kt�rym si� pono� �wiec� w nocy ocz�ta? :) Kotkom tez si� czasami �wiec�. :) Nawet bez ciemno�ci. :) >> U�miech b��ka si�, igra na czyich� ustach, wargach. >> U�miech losu szcz�liwe zdarzenie �wiadcz�ce >> jak gdyby o �yczliwo�ci losu >> W nast�pnym odcinku -- bedziemy rozbiera�. :) >> Wiersz oczywi�cie, nie Ani�_G. ;) > Hmm... > A musi to by� wiersz? Mo�e Ania si� skusi? ;) A, nie wiem. Nale�y Ani� zapyta�. :) LC. :)