X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,94828755d9a5c027 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-03-23 14:21:52 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-03!sn-xit-01!sn-xit-08!supernews.com!news.tele.dk!news.tele.dk!small.news.tele.dk!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Dla zabawy... ;) Date: Sun, 23 Mar 2003 23:21:42 +0100 Organization: Arkedoca-Azalandia :) Lines: 95 Sender: leszekc@kreta.dipol.tkb.net.pl Message-ID: References: <52me7v8rnc1hrs5249f1a0a460s7r3jjld@4ax.com> <8dom7v8pce6tbvlcbu42bksar4jfutahda@4ax.com> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: kreta.dipol.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1048458109 19925 212.33.84.28 (23 Mar 2003 22:21:49 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 23 Mar 2003 22:21:49 GMT X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:19449 (`. news:b5l5gv$bd3$7@nemesis.news.tpi.pl ) ) Nie posiadanie czyni bogatym, lecz rado��. Phil Bosmans (.` Pawe� Chiberski [PCh] spod @dresu pchiberski@poczta.onet.pl obwieszcza �wiatu: >> Mia�em u nigo najwy�sze noty na kolokwiach >> z Analizy Matematycznej, lecz egzaminu nie >> mog�em zda�. ;) > Tak zwana pora�ka. :) Nie. :) Palec Bo�e. :) W Naszyjniku Per�y napisz�: Nie mia� ochoty na jakiekolwiek rokowania... Lata uk�ad�w z lud�mi nauczy�y go tego, �e tylko miecz skutecznie rozstrzyga spory i gasi �al... Oczywi�cie chodzi o 'Miecz z Kamienia' :) Walta Disneya -- czyli o rozpoznanie Woli Boga i poddawanie si� tej Woli, chocia�by dziwnej, cho�a�by pozornie nierealnej. :) >>>> Jako� tak, ale nie chce mi si� sprawdza�. :) >>> Powiniene� wiedzie� bez sprawdzania, co u Was si� m�wi. :) >> Nie u nas. :) Bia�ystok -- jest miastem pogranicza. :) >> Przez miasto przebiega dawna granica Litwy i Korony. :) >> W herbie miasta by�a (i chyba jest) litewska Pogo� oraz >> polski Orze�. :) Lecz pocz�tkowo w herbie by�y inicja�y >> Gryfity -- Hetmana J. K. Branickiego, a nad nimi Korona >> i obok, oparty pazurami o literki -- Gryf! :) Herb mia� >> symbolizowa� przynale�no�� tych ziem do Korony! > Przecie� napisa�e�: >> U nas, na Litwie m�wi�: >> -- Chcesz -- pro�; nie daj� -- bierz sam. :) > Czyli jednak u was. To z Potrojonejlogii Sienkiewicza. ;) Kmicic -- chc�c poca�owa� swoj� zdobycz (Ole�k� -- si� znaczy) -- tak orzek�. :) >> A w moich �y�ach p�ynie pono� troch� litewskiej krwi. :) >> Nigdy tego nie sprawdze, ale jako� tak jest. ;) > Moja babka podobno gdzie� na Litwie si� urodzi�a, > ale ju� tego nie sprawdz� :( Ale nie musz�!! ju� sprawdza� tego, �e to ja jestem Delfinem. :) Mo�e kiedy� by� kto� inny, kto� pi�kniejszy, kto� wierniejszy; mo�e t�skni� do swych wspomnie�, mo�e kocha� tak jak ja... [..] Mo�e gdyby to powiedzia� kto� pi�kniejszy, kto� kochany; mo�e w oczach by z wra�enia zawirowa� ca�y �wiat... Mo�e s�owa by cieszy�y a odpowied� by�a l�ejsza, gdyby serce przem�wi�o, �e to ja... Z repertuaru Anny German. :) Dary Boga s� nieodwo�alne. :) Tylko z�ych obietnic (gr�b) B�g nie dotrzymuje. :) >>> Honor nie szpeci godnego >>> ani godny honoru. >> No, nie wiem, nie wiem... >> Polemizowa�bym... ;) > �artujesz. :) Czasami... ;) > Musi to na Rusi, > w Polsce jak kto chce. A Ru� to nie {jest} Polska? :) I o jak� Ru� Ci si� rozbiega? ;) Bo Jarema -- to w�a�nie Ruski Wojewoda. :) -- ____ | | _| Eneuel Leszek Ciszewski | ||_ .-. 85 7463797 | |__| _@_ 607 635935 |____| (;eneuel@ascii.art.pl;)