X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,7ac7d8b206f4274e X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-03-27 03:49:43 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-03!sn-xit-01!sn-xit-08!supernews.com!easynet-quince!easynet.net!nntp.theplanet.net!inewsm1.nntp.theplanet.net!zen.net.uk!news-stoc.telia.net!news-stoa.telia.net!telia.net!news.nask.pl!news.man.poznan.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Ankieta :) OT, ale odpowiam, nie zaczynam. :) Date: Thu, 27 Mar 2003 12:49:22 +0100 Organization: Arkedocja-Azalandia :) Lines: 210 Sender: leszekc@kreta.dipol.tkb.net.pl Message-ID: References: <90lm7vcjj4o7urq6am7d0advp167lgkln4@4ax.com> <9ssu7v4humh5vt8ffgc7sn57o3qja0t78r@4ax.com> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: kreta.dipol.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1048765781 18717 212.33.84.28 (27 Mar 2003 11:49:41 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 27 Mar 2003 11:49:41 GMT X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:19791 (`. news:t3u38vgi8d3c244reb6fc51d00o76lk32t@4ax.com ) ) Przekle�stwo (jak bumerang) wraca do swego producenta. :) (.` bug spod @dresu email@email.com obwieszcza �wiatu: >> -- Macie k�opoty z polsk� ortografi� >> i polsk� gramatyk�. > No to ostatnie to musia�o ich ROZWALI�. :))) Wiesz, ja tutaj opieram si� na ich pisemnych wypowiedziach. :) >> -- Utrzymujecie, �e uda�em si� wieczorem >> (w czasie, gdy Wasz bank nie by� czynny) >> do bankomatu, aby zlikwidowa� tam kart� >> bankomatow� po pi�ciu latach korzystania >> z Pa�stwa us�ug, w tym tak�e z Waszych >> kart bankomatowych i Waszych bankomat�w... > LOL. ;))) Ciekawe, nieprawda�. :) -- W Bo�e Narodzenie poszed�em do bankomatu, aby (zakl�ciami?) nam�wi� bankomat do tego, �eby zatrzyma� moj� kart�. :) (zatrzyma� przed poproszeniem o PIN) Mnie si� wydaje, �e bardziej prawdopodobna jest taka wersja: -- W wieczorem (w nocy?) w Bo�e Narodzenie odczu�em dotkliwy brak got�wki w portfelu, wi�c uda�em si� do bankomatu, aby pobra� troch� pieni�dzy. :) Niestety (z przyczyn do dzisiaj nie wyja�nionych) bankomat kart� t� zatrzyma�. :) Ale najwyra�niej pracownicy tego banku post�piliby w�a�nie w taki spos�b, o jaki mnie podejrzewali. :) Gdy ortopeda powiedzia� 'ganglionik' -- ja zrozumia�em (us�ysza�em) gangrenik, bo o ganglioniku nie s�ysza�em, a s�owo gangrena (kt�rego ,,zawarto�ci" dot�d nie zna�em) nie by�o mi obce. :) >> Pod Pa�stwa rozwag� >> z powa�aniem >> Leszek Ciszewski. :) > No to nie dziwi� si�, �e ju� ich nie lubisz. :) To nie jest sprawa lubienia. :) Po prostu nie mo�na prowadzi� rozmowy z kim�, kto zak�ada, �e stara�e� si� w bankomacie zlikwidowa� kart�. ;) Nie mo�na rozmawia� powa�nie z kim�, kto *nie potrafi*, mimo wielu pr�b z mojej strony, przys�a� mi pe�nej korespondencji, kt�ra jest potrzebna do tego, aby si� oprze� na faktach, zamiast na domys�ach. :) (aby by�o jasne -- bank posiada kopie wszystkich list�w, ja za� nie posiadam, gdy� tak jest skonstruowane oprogramowanie bankowe) ================= Je�li si� udziela g�upich rad (mo�e 26 grudzie� sprzja� ,,mi�ej atmosferze") i nie ponosi si� za to odpowiedzialno�ci -- to by� mo�e pewnego dnia si� komu� podpowie, aby przycisn�� jaki� przycisk na stronie bankowego oprogramowania, co zaskutkuje przelaniem pieni�dzy z konta klienta na konto banku i klient nie b�dzie m�g� skutecznie protestowa�, gdy� bank (jako silniejszy) zauwa�y, �e przecie� klient dobrowolnie �w przycisk nacisn��. :) ================= > Z drugiej strony - ja te� ca�kiem ciekaw� dyskusj� > przeprowadzi�em dnia pewnego z moim bankiem, za > po�rednictwem ich strony. Powiem tylko, �e > nie dowiedzia�em si� nic nowego - a na moje > pytania odpowiadano mi dok�ad- > nie tym, co ju� wiedzia�em. :) Bank �l�ski przysy�a co jaki� czas (; ,,porady dnia", ;) tote� zwr�ci�em si� z pro�b� o wy��cznie owych porad. :) W zamian otrzyma�em **bardziej szczeg�ow� porad� dnia**, :) zamiast informacji m�wi�cej o tym, jak si� tych �mieci pozby�. :) (jakby w formie zemsty?) :) I teraz sam oce� -- czy to dobry bank. :) >> ------------------------ >> Aby by�o jasne -- je�eli w tej chwili nie potrzebuj� >> wanny (bo si� wyk�pa�em pod prysznicem) to czy jaka� >> osoba mo�e mi t� wann� zabra�, :) t�umacz�c si� tym, >> �e 'wanna nie jest mi potrzebna'? :) >> ------------------------ > Jak wida� powy�ej - tak. ;) Jest takie opowiadanie: Facet �pi w domku na odludziu i s�yszy, jak kto� �omocze do drzwi... -- Czego? -- Drzewo potrzebne? -- Nie, spadaj st�d. Wk�ada (; stopery ;) w uszy i �pi dalej. :) S�yszy jednak jakie� dziwne odg�osy, wi�c wk�ada co� w rodzaju szlafroka i wychodzi przed dom... Patrzy, a tu jaki� drwal �cina stuletni d�b, rosn�cy przed domem. :) -- Przecie� m�wi�e�, �e drzewo niepotrzebne... ;) >> Serdecznie dzi�kuj�, :) lecz prosi�em tak�e >> o zamieszczenie stosownych dat, bez kt�rych >> ta przesy�ka jest jakby bezwarto�ciowa. :) > "jakby"? :) Troch� trudno si� powo�ywa� na tre�� listu, gdy ten list nie ma ani nag��wka, ani daty. :) >> Warto doda�, �e przed udzieleniem ,,m�drej" >> porady -- mo�na mnie by�o zapyta� po prostu >> o to, czy zamierzam t� kart� likwidowa�. :) > He, he... Kulturalnie, ale z grubej rury, to lubi�. :) >> Trudne konstrukcje. :) Zagraniczne, czy nie? :) >> W zagranicznych nie mam rozeznania. :) > To pole� dobry, �le... Najmniej z�y polski. :) > A ja sobie o nim poczytam. :) To sobie sam poczytaj. :) W opisach **KA�DY** bank jest bankiem najlepszym!!! Dopiero p�niej si� okazuje, �e pieni�dze gubi� si� na kilka dni (; nieroboczych; ;) (zas�uga Elixiru?) wp�ywaj� na konto po kilku dniach, a z konta sp�ywaj� w u�amku sekundy; znajomo�� pisowni polskiej jest znana przez pracownik�w tego banku w stopniu ich zadawalaj�cym, nie Ciebie; a na Twoj� prost� pro�b� udzielaj� odpowiedzi ,,lu�no" zwi�zanej z t� pro�b� i po **ponad dw�ch miesi�cach** prowadzenia z Tob� korespondencji... prosz� Ci� o podanie numeru Twego rachunku oraz innych Twoich danych... :) Biuro Zarz�du Banku Katowice, 27.03.2003 600/259/454/03/IS Pan Leszek Ciszewski phantom@alpha.pl Szanowny Panie, Uprzejmie informujemy, �e je�li oczekuje Pan, by Bank ustosunkowa� si� do kwestii przez Pana poruszonych prosimy o przes�anie dodatkowych informacji, a w szczeg�lno�ci: * adres korespondencyjny, kt�ry figuruje w dokumentacji Banku, * numer rachunku i Oddzia�, w kt�rym jest prowadzony. * kiedy i w jakich okoliczno�ciach zastrzega� Pan kart�. Prosimy tak�e o podanie rodzaju i numeru karty, * jakie zlecenie sta�e nie zosta�o zrealizowane (kwota, data), * o jak� korespondencj� chodzi (z kim lub z jak� jednostk� organizacyjn� Banku prowadzi� Pan korespondencj�). W zwi�zku z powy�szym prosimy o przes�anie dodatkowych informacji na adres: ING Bank �l�ski S.A. Centrala Dyrektor Biura Zarz�du Banku ul. Sokolska 34 40-086 Katowice lub na adres internetowy: skargiireklamacjie@mail.bsk.com.pl. 0. Tre�� nie zosta�a zmieniona. Natomiast list pisany by� w wordowym .docu, wi�c zmianom uleg� nieco wygl�d zewn�trzny listu. :) 1. Cz�� korespondencji prowadzona by�a za po�rednictwem oprogramowania banku, za� cz�� za po�rednictwm m@ili. :) 2. W tym pi�mie tak�e data jest traktowana jako ozdobnik, gdy� 27 marzec mamy dopiero dzisiaj, a list dotar� do mnie 11 marca. :) S�owem -- Bank Przysz�o�ci. ;) LC. :) __________ Postscriptum: | | | otwarte | | 24h | | | | | | | | | |__________| OA -- otwarte drzwi do ING B�. http://www.ingbankonline.pl/